Nodesk

Fortum Tarkka Kokemuksia

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus. Sen hinta perustuu sähköpörssissä tunneittain vaihtuvaan sähkönhintaan.

Tässä lyhyesti niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia Fortumin Tarkka -sopimuksesta.

Mikä ihmeen Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka on pörssisähkösopimus, joka perustuu sähköpörssissä tunneittain kilpailutettuun hintaan. Tämän ansiosta sähkön hintamuutokset heijastuvat nopeasti Fortum Tarkan hintoihin.

Hinnat nousevat ja laskevat markkinahintojen mukaan. Kuluttaja voi siten hyödyntää vuorokauden aikana tapahtuvia hintavaihteluja sähkönkäytön ajoittamisella.

Fortum Tarkka on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka antaa joustavuutta ja mahdollistaa sopimuksen vaihtamisen tarpeen mukaan.

Lisäarvoa sopimukseen tuo Oma Fortum -palvelu, joka on maksuton ja antaa mahdollisuuden seurata sähkönkulutusta eri ajanjaksoilla. Palvelun avulla voi helposti verrata kulutusta aiempiin vastaaviin ajanjaksoihin.

Oma Fortum -palvelu

Fortum Tarkka on myös ympäristöystävällinen valinta, sillä sen tarjoama sähkö on tuotettu täysin ilman hiilidioksidipäästöjä. Asiakkailla on myös mahdollisuus valita 100 % uusiutuva tai aurinkoenergia.

Aurinkoenergiaa

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

Fortum Tarkka Kokemuksia

Fortum Tarkan asiakkaat ovat suurimmaksi osaksi tyytyväisiä sopimukseensa, kiittäen erityisesti sen joustavuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa omaan sähkönkulutukseen.

Asiakkaat arvostavat palvelun tarjoamaa kulutusseurantaa, joka auttaa heitä ymmärtämään omaa kulutustaan paremmin ja edistää sähkön säästämistä.

Ympäristötietoiset käyttäjät suosivat Fortum Tarkkaa, koska se ohjaa käyttämään sähköä ympäristön kannalta optimaalisina aikoina, mikä tukee heidän pyrkimystään elää ympäristöystävällisemmin.

Kuitenkin, joillakin asiakkailla on ollut haasteita sähkön hintavaihtelujen kanssa.

Pörssisähkön hinnan vaihtelu tunneittain vaatii aktiivista hintaseurantaa ja kulutuksen sopeuttamista, mikä voi olla joillekin aikaa vievää, vaikka toiset pitävät tätä haasteena mielenkiintoisena.

Pörssisähkön hintavaihtelu

Fortum Tarkka hyödyt

Fortum Tarkka -sopimus tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden säätää sähkönkulutustaan hintatietojen perusteella.

Kun sähkön markkinahinta on matala, voit tehostaa sähkönkäyttöä, esimerkiksi pyykinpesussa tai lämmityksessä, ja näin säästää kustannuksissa.

Pesukone

Tämä sopimus on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se kannustaa käyttämään sähköä, kun sen tuotanto aiheuttaa vähemmän päästöjä.

Esimerkiksi öisin tuulisähkön tuotanto on usein korkeimmillaan, jolloin sähkön hinta on alimmillaan ja voit kuluttaa sähköä ympäristöä säästäen.

Latauksessa oleva auto

Fortum Tarkka tarjoaa tarkan kulutusseurannan, joka auttaa ymmärtämään sähkönkulutusta paremmin ja tekemään muutoksia kulutustottumuksiin.

Tämä auttaa sinua vähentämään sähkönkulutusta ja löytämään säästömahdollisuuksia.

Sopimus soveltuu eri tarpeisiin, olitpa sitten yksityishenkilö tai yritys. Voit valita joustavan sopimuksen, jonka pituus ja ehdot voit mukauttaa tarpeesi mukaan.

Fortumin laadukas asiakaspalvelu tarjoaa tukea kaikissa sähkösopimukseen liittyvissä asioissa.

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse ja verkkosivujen kautta, ja se auttaa sinua nopeasti ja tehokkaasti kaikissa sähkösopimukseen liittyvissä kysymyksissä.

Fortum asiakaspalvelu

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Kun solmit sähkösopimusta, kannattaa ottaa seuraavat seikat huomioon, jotta välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

  1. Sopimustyypit: Ymmärrä ero kiinteähintaisen ja pörssisähkösopimuksen välillä. Kiinteähintaisessa sopimuksessa hinta pysyy samana koko sopimuskauden, kun taas pörssisähkösopimuksessa hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan.
  2. Sopimuskauden pituus: Tarkista sopimuksen kesto ja ehdot sopimuksen irtisanomiselle. Joissakin sopimuksissa voi olla määräaika, jonka aikana sopimusta ei voi muuttaa ilman lisäkustannuksia.
  3. Hinnan muodostuminen: Selvitä, kuinka sähkön hinta määräytyy sopimuksessasi. Kiinnitä huomiota sekä energian hintaan että muihin mahdollisiin maksuihin, kuten perusmaksuihin.
  4. Sähkön alkuperä: Jos olet ympäristötietoinen, tarkista sähkön tuotantotapa. Monet toimittajat tarjoavat uusiutuvaan energiaan perustuvia vaihtoehtoja.
  5. Sopimuksen ehdot ja lisäpalvelut: Lue sopimuksen pieni präntti ja selvitä, sisältääkö sopimus lisäpalveluita, kuten kulutusseurantaa tai muita hyötyjä.
  6. Hintavertailu: Vertaa hintoja ja ehtoja eri sähköyhtiöiden tarjouksista. Muista, että halvin hinta ei aina ole paras vaihtoehto, jos palvelutaso ja ehdot eivät vastaa tarpeitasi.

Muista, että sähkösopimuksen valintaan vaikuttaa oma kulutuksesi, asuinpaikkasi ja henkilökohtaiset preferenssisi. Hyvin harkittu valinta auttaa välttämään odottamattomia kustannuksia ja sopimukseen liittyviä ongelmia.

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt