Nodesk

Hehku Energia | Sähköyhtiöiden vertailu

Hehku Energia
Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki
Puhelinnumero: (09) 6898 8780
Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
Perustamisvuosi: 2010

Esittelyssä Hehku Energia

Hehku Energia, aiemmin GNP Energy nimellä tunnettu sähköyhtiö, uudisti nimensä ja brändinsä vuonna 2023. Yhtiö, jolla on yli 25 000 sähkösopimusasiakasta, tarjoaa sekä kiinteähintaisia että vaihtuvahintaisia sähkösopimustuotteita.

Hehku Energian takana on suurempi pohjoismainen konserni, joka toimii muun muassa Norjassa ja Ruotsissa. Uudistuneena Hehku Energia keskittyy sähkön myyntiin Suomessa, vastaten paikallisesti sähkön tarpeisiin.

Vaikka Hehku Energia on markkinoilla pienempi toimija, se on saavuttanut mainetta kilpailukykyisten hintojensa ansiosta. Iso konserni takaa yhtiölle vakaan taustan ja mahdollistaa kilpailukykyisen hinnoittelun sähkömarkkinoilla.

Taustaa

Hehku Energia, aiemmin tunnettu nimellä GNP Energy ja sitä ennen Finnkraft ja Market Energia, on kokenut monia muutoksia sen perustamisesta vuonna 2009 lähtien. Vuosien saatossa yhtiö on vaihtanut nimeään useita kertoja, ja vuonna 2023 se muuttui Hehku Energiaksi.

Yhtiö on ollut osa pohjoismaista GNP sähkökonsernia vuodesta 2012. Vuonna 2023 Hehku Energia uudistui, laajentaen henkilöstöään Suomessa ja toimien aiempaa itsenäisemmin, vähemmän riippuvaisena konsernin ohjauksesta.

Hehku Energian historiaan on mahtunut haasteita, kuten Kilpailu- ja kuluttajaviraston huomion kohteena oleminen. Viime vuosina kuitenkin yhtiö on vähentänyt valituksia ja kasvattanut asiakaskuntaansa merkittävästi. Vuonna 2022 Hehku Energia osti konkurssiin menneen Lumo Energian sähkösopimusasiakkaat, ja on sen jälkeen tarjonnut kilpailukykyisesti hinnoiteltuja sähkösopimuksia uusille asiakkaille.

Aiemmin GNP Energy on hankkinut asiakassopimuksia myös muilta yhtiöiltä, kuten vuonna 2019, jolloin se osti Vihreä Älyenergia Oy:n sähkösopimukset.

Kokemuksia ja muuta infoa

Hehku Energia on pienempi toimija sähkönmyyntimarkkinoilla Suomessa, eikä sillä ole omaa tuotantoa. Yhtiö on kuitenkin ollut markkinoilla jo pitkään, ja sen takaa löytyy suuri pohjoismaalainen sähköyhtiökonserni. Vuoden 2023 aikana Hehku Energia on kasvanut ja sillä oli tuolloin yli 25 000 asiakasta Suomessa. Yhtiö työllistää myös 12 henkilöä Helsingissä.

Hehku Energian uuden brändinimellä ei vielä ole paljon kerättyjä kokemuksia, mutta sen edeltäjästä, GNP Energystä, löytyy monenlaisia arvioita internetistä. Trustpilotissa yhtiön arviot ovat olleet 2,3 tähteä viidestä, mikä on melko tavallinen arvosana sähköyhtiöille. Vertailun vuoksi, Fortum, joka on yksi Suomen suurimmista sähköyhtiöistä, on saanut 1,4 tähteä viidestä.

Vaikka Hehku Energia on saanut jonkin verran negatiivista huomiota aikaisemmilla nimillään, sen toiminta perustuu vankkaan taustaan ja se toimii laillisesti sähkönmyyjänä. Sen taustalla vaikuttaa norjalainen GNP-sähkökonserni, ja yhtiö on kasvanut nopeasti niin asiakasmäärissään kuin työntekijämäärässään Suomessa.