Nodesk

Ilmaisia kuvapankkeja 2022: Top 15 lista

Kuvien käyttö sisällöntuottamisessa on tärkeää.

Itseasiassa, tutkimustulokset suosittelevat käyttämään kuvia noin 150 sanan välein.

Mutta mistä niitä kuvia oikein löytää? Ja ennen kaikkea, miten löydän hyvälaatuisia kuvia, jotka ovat ammattilaisen ottamia, joita saa käyttää vapaasti ilmaiseksi?

Tästä artikkelista löydät useita tunnettua ja ilmaista kuvapankkia, jonka kuvia voit käyttää.

Ennen kuin aloitat…

Ennen kuvien käyttämistä, on hyvä ymmärtää muutama perusjuttu kuvien käytöstä.

Mihin kuvapankkeja käytetään?

Nykyisin tekstipohjainen sisältö on varsin visuaalista. Kuvia käytetään havainnollistamismielessä, sekä sisällön ilmeen kohotusmielessä.

Kuten jo ala-asteella opittiin, mitä tahansa ei voi mennä omin päin poimimaan Googlen hausta, ja käyttää ilman lupaa.

Tämä on traditionaalisesti ollut suuri ongelma, ja yleensä ainoa ratkaisu on ollut ammattilaisvalokuvaajan palkkaaminen.

Onneksi nykypäivänä tilanne on toisin. Tätä nykyä internetistä löytyy kuvapankkeja, joita voi käyttää kuvituskuvina sisällön rikastamiseen vapaasti. Mikä parasta, suosituimmat kuvapankit ovat ilmaisia, jolloin yritysten ei tarvitse käyttää rahaa kuvien hankkimiseen.

Maksullinen vai ilmainen kuvapankki?

Kuvapankit voivat olla täysin ilmaisia, osittain maksullisia tai täysin maksullisia.

Tyypillisesti ilmaiset kuvapankit tarjoavat kaikki kuvat ilmaiseksi, kun taas maksulliset kuvapankit tarjoavat kuukausimaksua vastaan kuville käyttöoikeutta.

Etuna ilmaisissa kuvapankeissa on tietysti se, että kuvat ovat ilmaisia.

Haittapuoli ilmaisissa kuvapankeissa on se, että valikoima on monesti suppeampi. Lisäksi ilmaisten kuvapankkien kuvia käytetään valtavasti, joten on todennäköistä, että valitsemaasi kuvaa on käytetty lukuisissa artikkeleissa tai nettisivuissa. Tosin tämä ongelma voi tulla vastaan myös maksullisia kuvapankkeja käytettäessä.

Yleisohjeena suosittelemmekin kuvan etsimistä ilmaisista kuvapankeista ennen maksulliseen kuvapankkiin siirtymistä.

Huom!

Kuvapankkien käyttöön sisältyy aina pieni riski.

On periaatteessa mahdollista, että kuvapankista löytynyt kuva ei olekaan vapaasti käytettävissä, vaikka kuvapankin tiedot väittää toista.

Esimerkiksi joku on periaatteessa voinut ottaa kuvan Google-hausta, ja ladata sen laittomasti kuvapankkiin.

Tämä riski on käytännössä erittäin pieni, sillä ilmiötä vastaan taistellaan kovin keinoin. Mutta on kuitenkin hyvä tiedostaa, että sellainen on, ennen kuin käyttää kuvapankkeja.

Maksullisten kuvapankkien etuna on se, että ne tyypillisesti tarjoavat vakuutusta kuvia vastaan. Toisin sanoen, jos joudut tekijänoikeusongelmiin kuvapankin kuvan takia, vakuutus kattaa mahdolliset korvaukset.

Joka tapauksessa, tässä parhaat ilmaiset kuvapankit.

1. Unsplash

Unsplashilla on oma lisenssi, joka mahdollistaa heidän kuvien käytön ilmaiseksi kaikkeen muuhun, paitsi heitä vastaan kilpailevan sivuston perustamiseen.

Me Nodeskilla käytämme valtavasti Unsplashin kuvia, ja allekirjoittanut on myös lisännyt Unsplashiin lukuisia kuvia muiden vapaaseen käyttöön.

2. Pexels

Pexels on kuvapankki, jolta löytyy myös oma lisenssi. Tämä lisenssi määrittää mitä kuvilla saa ja ei saa tehdä. Pexelsistä ladattuja kuvia saa käyttää ja muokata vapaasti, jopa kaupallisesti.

3. Pixabay

Pixabay-kuvapankin kuvat ovat Creative Commons Zero (CC0) -lisenssin alaisia kuvia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää heidän kuviaan vapaasti ilman lupaa tai mainitsematta kuvan ottajaa.

4. Burst

Burst on kuuluisan verkkokauppa Shopifyn perustama ilmainen kuvapankki. Kaikki tämän kuvapankin kuvat ovat ilmaisia ja royalty-free -kategoriaan meneviä.

5. Free Images

Free Images sisältää yli 300 000 kuvaa. Huomioithan, että heillä on oma lisenssinsä, jossa sallitaan hyvin laaja kuvien käyttö, mutta muutama juttu on kiellettyjä. Kannattaa lukaista lisenssi ennen kuvien käyttöä!

6. Kaboom Pics


Kaboompics käyttää omaa lisenssiään, joka on samanlainen kuin Creative Commons Zero, paitsi että kuvien jälleenjako on kiellettyä. Et siis voi perustaa toista samanlaista sivua, jossa jaat Kaboompicsin kuvia.

Erikoispiirre Kaboompicsissä on se, että kuvia voi hakea värien perusteella!

7. Stocksnap.io


Stocksnap käyttää Creative Commons CC0 -lisenssiä. Toisin sanoen heidän kuvia voi ladata, muokata ja käyttää ilmaiseksi sekä kaupallisiin että ei-kaupallisiin projekteihin.

8. Canva


Canva on graafisen suunnittelun työkalu, joka tarjoaa myös ilmaisia ​​arkistokuvia. Yksi Canvan käytön etu on, että kuvat ovat kustomoituja, jolloin voit nopeasti muokata niistä sivustollesi sopivia.

9. Life of Pix


Life of Pix -kuvapankista löydät ilmaisia ​​hyvänlaatuisia valokuvia. Lisäksi he tekevät yhteistyötä Adobe Stockin kanssa välittäen heidän maksullisia arkistokuvia.

10. Gratisography

Gratisographylla on myös oma ilmainen valokuvalisenssi, jonka avulla voit tehdä heidän tarjoamillaan kuvilla “melkein mitä tahansa”.

Vaikka heillä on tällä hetkellä suht rajallinen määrä kuvia, monet ovat korkealaatuisia kuvia, joita kyllä kelpaa katsella.

11. Flickr


Flickr on kuvapankki, josta voit löytää kuvia, joita voidaan käyttää ja muokata kaupallisiin tarkoituksiin.

Valitse “Kaupallinen käyttö ja modifikaatiot sallittu” “Kaikki lisenssit” -suodattimesta löytääksesi kuvat. Muista tarkistaa kunkin kuvan lisenssi, sillä ne vaihtelevat kuvakohtaisesti!

12. The Jopwell Collection

Jopwell Collection sisältää useita albumeja, joissa on satoja kuvia Jopwell-yhteisön ihmisistä.

Kuvia voi ladata ja käyttää ilmaiseksi, kunhan ilmaiset selkeästi, että kuvat ovat Jopwellilta.

13. Getty Images

Tämä saattaa tulla yllätyksenä sinulle. Voit käyttää Getty Imagesin kuvia ei-kaupallisilla verkkosivustoillasi ilmaiseksi upotteella. Kuvan lataaminen ja lisääminen verkkosivustollesi ei siis ole sallittua!

Upotus on hieman työläämpi tapa kuin perinteinen valokuvan lisääminen. Upotustekniikka säilyttää GettyImages- brändille olennaiset osat, eli kehyksen, jakopainikkeet ja tämänhetkisen brändäyksen.

Upotteen tekemiseen on heidän sivulla tarkat ohjeet.

14. PicJumbo

PicJumbo tarjoaa ​​ilmaisia ​​kuvia kaikenlaiseen käyttöön ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Voit myös saada uusia ilmaisia ​​kuvia tilaamalla heidän uutiskirjeensä.

15. Crello

Samaan tapaan kuin Canva, Crello on graafisen suunnittelun työkalu, jonka lisäominaisuutena voit ladata netistä ilmaisia kuvia ilmaiseen ja vapaaseen käyttöön.

Leave a Comment

Your email address will not be published.