Nodesk

KSS Energia kokemuksia: Kannattaako se?

KSS Energia on kouvolalähtöinen sähköyhtiö joka toimittaa sähköä ympäri Suomen.

Tässä lyhyesti niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia KSS Energiasta.

Mikä on KSS Energia?

KSS Energia Oy, aiemmin tunnettu nimellä Kouvolan Seudun Sähkö, on Kouvolasta kotoisin oleva sähköyhtiö, joka palvelee asiakkaita ympäri Suomen.

Yhtiö on tunnettu kilpailukykyisistä hinnoistaan ja monipuolisesta sähkösopimusten valikoimastaan. KSS Energia ei rajoitu pelkästään sähkön myyntiin, vaan tarjoaa myös muita energiapalveluita, kuten maakaasua ja kaukolämpöä.

Asiakkailla on mahdollisuus valita erilaisia sähkösopimuksia, jotka vaihtelevat hinnoittelun ja tuotantotapojen suhteen. KSS Energia tuottaa sähköä vesivoimalla, biopolttoaineilla ja maakaasulla Kouvolan alueella.

Yhtiö omistaa myös osuuksia Etelä-Kymenlaakson ja Etelä-Pohjanmaan tuulivoimapuistoista, laajentaen näin tuotantomuotojensa kirjoa.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö.

Huono kokemus sähköstä

Yleensä kyseessä on joko puhelinmyyjän tai kuluttajan tekemä erhe. Suomessa toimivat sähköyhtiöt ovat tarkassa syynissä, ja eivät yritä saada kuluttajia ahdinkoon.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

KSS Energia kokemuksia

Suomi24-keskustelupalstalla käydyissä keskusteluissa KSS Energian toiminta on herättänyt monenlaisia kokemuksia ja näkemyksiä.

Keskustelun sävy vaihtelee kritiikistä puolustaviin kommentteihin, ja monet kommentit keskittyvät laskutus- ja perintäkäytäntöihin. Erityisesti on puhuttu tilanteista, joissa laskut ovat menneet myöhässä maksuun tai perintään ilman aiempaa huomautuslaskua.

Keskusteluissa on myös tuotu esille huoli KSS Energian hintapolitiikasta ja asiakaspalvelun laadusta.

KSS:n verkkopohjainen asiakastuki toimii KSS Online -palvelussa

Joissakin viesteissä on ilmaistu tyytymättömyyttä yhtiön hintoihin ja koettu, että KSS Energia on muita sähköyhtiöitä kalliimpi. Toisaalta jotkut keskustelijat korostavat laskujen ajallaan maksamisen tärkeyttä ja sopimusehtojen huolellista lukemista.

Keskusteluissa on myös viitattu siihen, että KSS Energian toiminta vaikuttaa Kouvolan maineeseen ja vetovoimaan. Joissakin kommenteissa on esitetty huoli siitä, että kaupungin omistama yhtiö “lypsää asiakkaitaan” ja että tämä saattaa heijastua negatiivisesti kaupungin maineeseen.

Kokonaisuudessaan KSS Energian toimintaan liittyvät keskustelut Suomi24:ssä heijastavat monipuolisia kokemuksia. Keskusteluissa korostuu tarve ymmärtää laskutuksen ja perinnän prosessit sekä tarve vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja palveluita.

Lisäksi keskustelut kuvastavat laajempaa huolta yhteiskunnallisista kysymyksistä, kuten energian hinnasta ja paikallisen yhtiön roolista yhteisössä.

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Vihainen mies lukee sähkölaskua

Tässä vielä muutama vinkki sähkösopimuksen valitsemiseen siten, että hintayllätyksiä tai pettymyksiä ei pääse tulemaan.

  1. Vertaile ja valitse sopiva sopimus: Käytä vertailusivustoja löytääksesi sopimuksen, joka sopii tarpeisiisi ja budjettiisi. Huomioi sopimustyypit – kiinteähintainen, toistaiseksi voimassa oleva tai pörssihintainen – ja valitse niistä itsellesi sopivin.
  2. Tarkista sopimusehdot: Varmista, että ymmärrät sopimuksen ehdot, mukaan lukien mahdolliset lisämaksut ja määräaikaisuuden keston.
  3. Hallitse sähkönkulutusta: Seuraa sähkönkulutustasi ja käytä energiatehokkaita laitteita. Jos sinulla on pörssisähkösopimus, hyödynnä edullisemmat hinnat sähkönkäytön ajoittamisessa.

Tärkeintä on ymmärtää mistä sähkösopimuksissa maksat. Kannattaa lukea tämä kattava opas jos sopimustyypit ja laskutusmallit eivät soita kelloja.

Muista, että aktiivinen seuranta ja sopimuksen ehtojen ymmärtäminen auttavat sinua hallitsemaan sähkölaskujasi tehokkaammin.

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt