Nodesk

Oomi kokemuksia: onko se sen arvoista?

Oomi

Oomi on tunnettu suomalainen sähköyhtiö joka on saanut paljon positiivista ja negatiivista kritiikkiä kuluttajiltaan.

Tässä lyhyesti niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia Oomista.

Mikä ihmeen Oomi?

Oomi

Oomi on suomalainen sähköyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020 useiden sähköyhtiöiden yhdistyessä.

Sen taustalla ovat Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö, sekä useita muita osakkaita, kuten Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenvolan Energia ja Vesi.

Oomin brändi ilmentää kevyttä ja hyväntuulista imagoa.

Yhtiö panostaa ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon ja tarjoaa asiakkailleen vaihtoehtoja tuuli-, vesi- ja aurinkosähkön osalta.

Oomi on vakiinnuttanut asemansa luotettavana ja merkittävänä kotimaisena sähköyhtiönä, ja se on jo vuonna 2022 noussut yhdeksi Suomen suurimmista energiantoimittajista, palvellen noin 400 000 asiakasta.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

Oomi kokemuksia

Tässä laaja kirjo Oomin kokemuksia tiivistettynä muutamaan kappaleeseen. Kokemukset pohjautuvat Oomin omilla sivuilla julkaistuihin kokemuksiin ja vapaisiin Suomi 24:n keskusteluihin.

1) Oomin omat asiakaspalautteet

Oomin omille sivuille julkaistut asiakaskokemukset ovat pääosin positiivisia, keskittyen erityisesti yhtiön asiakaspalvelun laatuun.

Oomi.fi

Monet asiakkaat kuvailevat asiakaspalvelua ystävälliseksi, asiantuntevaksi ja avuliaaksi.

Asiakaspalvelun henkilökuntaa kiitetään kyvystä selittää asiat selkeästi ja selkokielellä, minkä lisäksi heidän ymmärtäväinen ja kärsivällinen suhtautumisensa asiakkaiden tarpeisiin korostuu palautteissa.

Toisaalta esiin nousee myös joitakin haasteita.

Asiakkaat mainitsevat pitkät jonotusajat puhelinpalveluun, mikä on aiheuttanut turhautumista. Tämä näyttää olevan yleinen huolenaihe, vaikka itse palvelukokemus onkin ollut myönteinen.

Erityisesti kiitosta saa asiakaspalvelun kyky käsitellä monimutkaisia asioita ymmärrettävästi ja tarjota personoitua neuvontaa. Asiakkaat ovat arvostaneet sitä, että heitä on kuunneltu ja heidän tilanteensa on otettu huomioon.

Myös Oomin joustavuus ja valmius auttaa asiakkaita erilaisissa tilanteissa, kuten muuttotilanteissa, on tuotu esille.

Vaikka sähkön hinnat mainitaan huolenaiheena, asiakkaat näyttävät olevan tyytyväisiä siihen, miten Oomi on käsitellyt näitä kysymyksiä asiakaspalvelun kautta.

2) Suomi 24:n arvostelut kiteytettynä

Suomi24:n keskusteluissa Oomi-yhtiön toiminnasta on sekä positiivisia että negatiivisia arvioita.

Monet käyttäjät ovat ilmaisseet pettymystään Oomin palveluihin, kuten sopimusprosessiin, asiakaspalvelun saatavuuteen ja hinnoittelun läpinäkyvyyteen.

Yleisesti ottaen Oomin asiakaskokemukset Suomi24:ssä heijastavat seuraavia teemoja:

  1. Palvelun saatavuus: Asiakkaat ovat kokeneet vaikeuksia Oomin asiakaspalveluun pääsemisessä, kuten pitkät jonotusajat ja vaikeudet yhteyden saamisessa. Tämä on aiheuttanut turhautumista ja epävarmuutta.
  2. Sopimusehdot ja hinnoittelu: Joissakin tapauksissa asiakkaat ovat raportoineet epäselvyyksiä sopimusehdoissa, kuten yllättävissä hinnankorotuksissa tai lisäpalveluiden veloituksissa ilman selkeää ilmoitusta tai suostumusta.
  3. Sopimuksen irtisanominen ja muuttaminen: Asiakkaat ovat kertoneet ongelmista sopimusten irtisanomisessa ja muuttamisessa, kuten monimutkaisista prosesseista ja epäselvistä ohjeista.
  4. Väärinkäsitykset ja kommunikaatio: Jotkut asiakkaat ovat kokeneet, että Oomin toiminta on ollut epäluotettavaa tai että heidät on houkuteltu sopimuksiin harhaanjohtavin tiedoin.
  5. Yleinen tyytymättömyys: Monet kommentoijat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Oomin palveluihin ja aikovat vaihtaa toiseen sähköyhtiöön.

On tärkeää huomata, että nämä kokemukset ovat yksilöllisiä ja eivät välttämättä edusta kaikkien asiakkaiden kokemuksia. Kuitenkin ne tarjoavat näkökulmia Oomin palveluiden laatuun ja asiakastyytyväisyyteen.

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Näin vältyt ikäviltä kokemuksilta

Sähkömarkkinat ovat luonteeltaan muuttuvaisia, ja sähkön hinnan vaihtelu on normaali ilmiö.

Sähkön hinnanvaihtelua

Hinnanmuutokset johtuvat monista tekijöistä, kuten sääolosuhteiden muutoksista, poliittisista päätöksistä sekä markkinoiden kysynnän ja tarjonnan vaihtelusta.

Kylmä pakkassää

Nämä tekijät ovat sähköyhtiöiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja vaikuttavat kaikkiin alalla toimiviin yrityksiin.

Sähkönkäytön optimoimiseksi on tärkeää ymmärtää näitä hintavaihteluja.

Tämä edellyttää sähkösopimuksen ehtojen tuntemista, sähkömarkkinoiden hintojen aktiivista seuraamista ja sähkön käytön ajoittamista niille tunneille, jolloin hinta on alhaisimmillaan.

Älykodin teknologiat ja laitteet voivat auttaa automatisoimaan sähkönkulutusta ja hallitsemaan sitä tehokkaammin.

Lisäksi on hyvä olla tietoinen omasta sähkönkulutuksesta ja vertailla eri yhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia.

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt