Nodesk

Sähkön hinta

Sähkön hintavertailu

Sähkötuotteet

Sähkön tuotantotapa

All Products
Renewable
Solar
Hydro
Wind
BioMass
Nuclear
Fossil


Tietoa Suomen sähköyhtiöistä

Mitä nämä sähköyhtiöt sitten oikeasti ovat ja mikä on niiden tarkoitus?

Tässä vielä kattava listaus Suomen sähköyhtiöistä, josta voit etsiä lisätietoa.

#1 Fortum

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

#2 Helen

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

#3 Vattenfall

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

#4 Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

#5 Tampereen Energia

Sähköyhtiö Tampereen Energia

Tampereen Energia, aiemmin tunnettu nimellä Tampereen Sähkölaitos, on Tampereen kaupungin omistama energiayhtiö, joka perustettiin vuonna 1888. Se on Suomen ensimmäinen kunnallinen energiayhtiö.

Tampereen Energia tuottaa ja myy kaukolämpöä, kaukojäähdytystä ja sähköä sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Yhtiö on sitoutunut Hiilineutraali Tampere 2030 -tavoitteeseen, joka pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjä Tampereen alueella​.

Tampereen Energia on moderni energiaryhmä, joka tuottaa uusiutuvaa energiaa ja kehittää aktiivisesti tulevaisuuden energiaratkaisuja. Yhtiön toiminta kattaa laajan kirjon energiapalveluita, kuten kaukolämmitys, kaukojäähdytys ja sähkö, ja se työllistää ihmisiä Pirkanmaan alueella. Yhtiö on myös sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä​.

Tampereen Energia -konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi Tampereen Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy ja Tammervoima Oy, jotka kaikki ovat osa laajempaa energiaverkostoa Tampereen alueella​. Yhtiön verkkosivuilta voi tutustua muun muassa sähkösopimuksiin ja tehdä sopimuksia​.

#6 Turku Energia

Sähköyhtiö Turku Energia

Turku Energia on Turun kaupungin omistama sähkökonserni ja se on Varsinais-Suomen suurin sähköyhtiö. Yhtiö on ollut toiminnassa vuodesta 1898 lähtien. Turku Energia koostuu useammasta tytäryhtiöstä sekä omistaa osuuksia muista energia-alan yhtiöistä​.

Se on johtava energiayhtiö Lounais-Suomessa ja tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä tuotteita ja palveluita asiakkailleen​.

Turku Energia Sähköverkot Oy, yksi Turku Energian tytäryhtiöistä, huolehtii sähkön jakelusta pääasiassa Turun kaupungin alueella. Yhtiö on ilmoittanut, että uudet älykkäät sähkömittarit ovat tulossa lähivuosina​.

Turku Energia tarjoaa asiakkailleen erilaisia sähkösopimustarjouksia, joiden hinta vaihtelee sopimustyypin ja sähkön hinnan mukaan​.

#7 Väre Energia

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

#8 Lumme Energia

Sähköyhtiö Lumme

Lumme Energia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka perustettiin vuonna 2017. Yhtiön omistaa Suur-Savon Sähkö ja sen kotipaikka on Mikkeli, mutta se toimii valtakunnallisesti ja palvelee asiakkaita ympäri Suomea. Lumme Energia myy sähköä sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille, ja se tarjoaa palveluitaan myös julkiselle sektorille.

Yhtiö on monipuolinen sähköntarjoaja, joka myy sekä pörssisähköä että kiinteähintaisia sähkösopimuksia. Lumme Energia tarjoaa myös uusiutuvilla energialähteillä, kuten vedellä, tuulella ja bioenergialla tuotettua sähköä Lumme Eko -paketin muodossa​.

Lumme Energian verkkosivuilla asiakkaat voivat tehdä sähkösopimuksen nopeasti ja helposti, ja yhtiö tarjoaa myös erityisen OmaLumme-asiointipalvelun, jossa asiakkaat voivat seurata energiankulutustaan ja tarkistaa sopimus- sekä laskutustietonsa.

#9 KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olevan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

#10 Pohjois-Karjalan Sähkö

Sähköyhtiö Pohjois-Karjalan Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1978
 • Kotisivut: https://www.pks.fi/
 • Puhelinnumero: (013) 266 3100
 • Osoite: Rantakatu 29, 80100 Joensuu

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy (PKS) on suomalainen sähköyhtiö ja yrityskonserni, jonka kotipaikka on Joensuussa.

Yhtiö perustettiin vuonna 1945, ja sen liiketoiminta koostuu neljästä eri toiminnosta: sähkön tuotannosta ja hankinnasta, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta Pohjois-Karjalassa sekä itäisessä Savossa, verkostourakoinnista ja sähköenergian myynnistä koko Suomeen.

Pohjois-Karjalan Sähkö omistaa maakunnassa yhteensä 10 vesivoimalaitosta, ja sen sähköverkon pituus on 21 000 km. Yhtiö tuottaa omaa vesivoimaa 180 GWh ja palvelee 86 000 asiakasta.

Yhtiö on Pohjois-Karjalan kuntien omistama, ja se on toiminut alueella yli 75 vuotta, tuoden sähkön tarjoamat mahdollisuudet laajasti alueen asukkaiden ulottuville​.

#11 Porvoon Energia

Sähköyhtiö Porvoon Energia
 • Perustamisvuosi: 1900
 • Kotisivut:  https://pbe.fi/
 • Puhelinnumero: (019) 661 411
 • Osoite: Tolkkisten satamatie 3, 06750 Tolkkinen

Porvoon Energia on paikallinen energiayhtiö Porvoon alueella, joka tarjoaa sähkö- ja lämpöpalveluja. Yhtiö panostaa ympäristöystävälliseen ja vihreään energiaan, myyden päästötöntä ja hiilineutraalia energiaa.

Porvoon Energia on jo täyttänyt EU:n vuoden 2050 energiatuotannon vaatimukset ja suurin osa sen myymästä sähköstä tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla.

Yhtiö koostuu kahdesta eri yhtiöstä, joista toinen vastaa sähkön ja lämmön tuotannosta sekä myynnistä ja toinen jakeluverkon kehittämisestä.

#12 Vaasan Sähkö

Sähköyhtiö Vaasan Sähkö

Vaasan Sähkö Oy, joka tunnetaan myös nimellä Vasa Elektriska Ab, on lämpö- ja sähköenergiaa toimittava energiayhtiö. Yhtiön tytäryhtiö, Vaasan Sähköverkko Oy, vastaa sähkön siirrosta Vaasan alueella. Vaasan kaupunki omistaa yhtiöstä 99,9 prosenttia.

Vaasan Sähkö on toiminut energiasektorilla vuodesta 1892 lähtien. Yhtiön alkuperäinen tavoite oli valaista Vaasan kaupungin kadut, ja vuosien varrella siitä on kehittynyt vahva energiakonserni. Yhtiön kotipaikka on Vaasassa, joka on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä energiakeskittymistä​.

#13 Nordic Green Energy

Sähköyhtiö nordic green energy

Nordic Green Energy on norjalaisen Fjordkraft-energiakonsernin omistama sähköyhtiö, joka keskittyy uusiutuvan energian toimittamiseen. Yhtiö toimittaa sähköä 167 000 asiakkaalle Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa yhtiön virallinen toiminimi on Switch Nordic Green AB filial Finland ja Ruotsissa Switch Nordic Green AB​.

Yhtiö on omistautunut 100% uusiutuvan sähkön toimittamiseen ja on nykyään johtava uusiutuvan energian toimittaja Pohjoismaissa, erityisesti aurinko-, tuuli- ja vesivoimasektoreilla​.

Nordic Green Energy tarjoaa kilpailukykyisen sähkön hinnan ja erinomaista palvelua asiakkailleen. Yhtiö lupaa myös tarjota alkuperämerkittyä, uusiutuvaa ja ilmastoystävällistä energiaa.

Lisäksi yhtiö toimittaa uusiutuvaa energiaa kotitalouksille ja yrityksille Suomessa ja muissa Pohjoismaissa kilpailukykyiseen hintaan, ja mahdollistaa asiakkailleen sähkön alkuperän valinnan, mikä voi auttaa pienentämään heidän ekologista jalanjälkeään.

#14 Omavoima

Sähköyhtiö OmaVoima
 • Perustamisvuosi: 2008
 • Kotisivut: https://omavoima.fi/
 • Puhelinnumero: (02) 880 0 880
 • Osoite: Kairakatu 4, 26100 Rauma

Omavoima Oy on Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n yhdessä perustama sähkönmyyntiyhtiö, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2009 nimellä Lännen Omavoima Oy.

Yhtiö laajensi toimintaansa Pirkanmaalle 1. tammikuuta 2022, kun Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia liittyivät osakkaiksi, ja samalla yhtiön nimi muutettiin Omavoima Oy:ksi.

Omavoima tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hoitaa energia-asioitaan verkkosivujensa kautta ympäri vuorokauden. Yhtiöllä on uusi Online-palvelu, joka mahdollistaa sujuvan asioiden hoitamisen verkossa. Omavoima kehittää jatkuvasti uusia ominaisuuksia Online-palveluunsa asiakaspalautteen perusteella​.

Omavoima palvelee asiakkaita myös Priima- ja Priimaplus-asiakkaiden Live-palvelun kautta, jossa asiakkaat voivat seurata sähkönkäyttöään ja kustannuksiaan tuntitasolla, nähdä voimassa olevat pörssisähkön hintatarjoukset, tehdä hintakiinnityksiä, tilata hintavahdin tai kytkeä kiinnitysautomaatin päälle, sekä tilata uusiutuvasti tuotettua sähköä​.

Lisäksi Omavoima tarjoaa ratkaisuja aurinkovoimaloiden ja sähköautojen latauslaitteiden hankintaan kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille. Omavoima tarjoaa huolellisen suunnittelun ja ammattitaitoisen asennuksen aurinkovoimalaprojekteihin sekä avustaa sähköauton kotilatauslaitteen hankinnassa​.

#15 Enefit

Sähköyhtiö Enefit
 • Perustamisvuosi: 1939
 • Kotisivut: https://www.enefit.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 7479 0747
 • Osoite: Lemminkäisenkatu 14-18 A, 20520 Turku

Enefit on Viron valtion omistama kansainvälinen energiayhtiö, joka toimii sähkön ja kaasun myyntimarkkinoilla useissa maissa, kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa, Suomessa ja Puolassa​.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Turussa, ja se tarjoaa sähköä kaikkialle Suomeen​.

Enefit uskoo, että sähkölaskussa voi säästää kahdella tavalla: ostamalla halvempaa sähköä ja kuluttamalla sitä vähemmän, ja yhtiö auttaa asiakkaita molemmissa tavoitteissa.

Lisäksi Enefitin palvelut ovat saatavilla digitaalisesti, mikä mahdollistaa yksinkertaisen ja tehokkaan asiointikokemuksen asiakkaille.

#16 Haminan Energia

Sähköyhtiö Haminan Energia

Haminan Energia Oy on Haminan kaupungin omistama energiayhtiö, joka on monipuolinen ja nykyaikainen toimija energiasektorilla. Yhtiö panostaa erityisesti bioenergiaan sekä sähköverkko- ja kaukolämpöyhtiönsä kehittämiseen. Haminan Energia on aktiivinen uusien energiaratkaisujen etsimisessä ja pyrkii tuottamaan lämpöä ja energiaa kestävällä tavalla.

Haminan Energian juuret ulottuvat vuoteen 1901, jolloin Hamina Municipal Electricity Board perustettiin. Alun perin yhtiön toiminta keskittyi vahvasti paikallisiin aktiviteetteihin.

Yhtiö on myös sitoutunut ympäristöarvoihin ja on edennyt sanoista tekoihin rakentamalla Haminan alueelle kuusi tuulivoimalaa. Tämän ansiosta kaikki yrityksen tuottama sähkö on peräisin uusiutuvista lähteistä.

#17 Imatran Seudun Sähkö

Sähköyhtiö Imatran Seudun Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1928
 • Kotisivut: https://www.issoy.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 683 5209
 • Osoite: Karhumäenkatu 2, 55120 Imatra

Imatran Seudun Sähkö on vuonna 1928 perustettu energiayhtiö, joka sijaitsee Imatralla.

Yhtiön pääliiketoiminta-alueena on energialiiketoiminta, erityisesti sähkön hankinta ja myynti.

Imatran Seudun Sähkö muodostettiin alun perin kahdeksan pienemmän sähköyhtiön yhdistymisen kautta, ja se on keskisuuri sähköyhtiö, jonka omistavat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt.

Yhtiön jakelualue käsittää Imatran ja Ruokolahden, puolet Rautjärven kunnasta sekä osan Taipalsaaresta.

Imatran Seudun Sähkö -konserni koostuu emoyhtiöstä Imatran Seudun Sähkö Oy sekä sen tytäryhtiöistä, kuten Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy ja Imatran Energia Oy.

#18 Kymenlaakson Sähkö

Sähköyhtiö Kymenlaakson Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1918
 • Kotisivut: https://www.ksoy.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 7780 500
 • Osoite: Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki

Kymenlaakson Sähkö on energiaryhmä, jonka omistaa 10 kaupunkia ja kuntaa.

Yhtiö perustettiin vuonna 1918, ja se toimii voittoa tavoittelevana yrityksenä​.

Kymenlaakson Sähkön jakelualue ulottuu Hämeenlinnan Lammilta Virolahdelle Etelä-Suomessa​.

LinkedIn-profiilinsa mukaan yhtiö on merkittävä energia-alan toimija neljässä maakunnassa: Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä, ja se pyrkii tuomaan “energialla hyvinvointia jokaiseen hetkeen”​.

#19 Forssan Energia

Sähköyhtiö Forssan Energia

Forssan Energia on suomalainen energiayhtiö, joka sijaitsee Forssassa. Se on perustettu vuonna 2010 ja sen pääasiallinen toimiala on sähkönmyynti.

Forssan Energia tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden seurata sähkönkulutustaan ja tarkastella sopimustietojaan online-palvelun kautta.

#20 Keuruun Energia

Sähköyhtiö Keuruun Energia

Keuruun Energia on kaupunkilaisten omistama energiayhtiö, joka tarjoaa sekä sähköä että lämpöä Keski-Suomen alueella.

Yhtiö korostaa lähellä tuotettua ja kestävää energiaa.

Keuruun Energia -konserniin kuuluu myös muita yrityksiä, kuten Keuruun Sähkö Oy ja Keuruun Lämpövoima Oy, ja se on mukana monipuolisesti energia-alan toiminnoissa​.

#21 Kokemäen Sähkö

Kokemäen Sähkö

Kokemäen Sähkö Oy on yksi Suomen vanhimmista yksityisistä maaseudun sähköyhtiöistä, perustettu vuonna 1912. Se on toiminut sähkönjakelun parissa omalla toimialueellaan yli sadan vuoden ajan​.

Yhtiö toimii paikallisesti Kokemäki-alueella, keskittyen sähkönsiirtoon ja myyntiin. Se on tyypillinen paikallinen sähköyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen sähköä sekä muita liittyviä oheispalveluita. Kokemäen Sähkö erottuu joistakin pienimmistä vastaavista yhtiöistä mahdollistamalla sähkösopimusten tilaamisen yrityksen nettisivujen kautta.

Yhtiö omistaa Satapirkan Sähkö Oy, Köyliön-Säkylän Sähkö Oy ja Paneliankosken Voima Oy, jotka tekevät yhteistyötä paikallisten ja kustannustehokkaiden energiapalveluiden takaamiseksi​.

Vaikka se on perinteikäs yhtiö, Kokemäen Sähkö on sopeutunut energia-alan nykypäivän vaatimuksiin ja pysynyt relevanttina toimijana alalla.

#22 Nurmijärven Sähkö

Nurmijärven Sähkö on paikallinen energiayhtiö, joka sijaitsee Nurmijärvellä. Yhtiö on osa Nurmijärven Sähkö -konsernia, ja se on Nurmijärven kunnan omistama.

Nurmijärven Sähkö tarjoaa asiakkailleen sekä sähkö- että kaukolämpöpalveluja. Asiakkaita yhtiöllä on noin 27 800 sähköasiakasta ja 530 lämpöasiakasta.

Nurmijärven Sähkön toimialaan kuuluu sähkön tuotanto, siirto ja jakelu. Yhtiö korostaa paikallisuutta, palvelualttiutta sekä ympäristövastuullisuutta toiminnassaan.

Sen tärkeimpiä arvoja ovat paikallisuus ja ympäristövastuullisuus, ja se myy sähköä ainoastaan omalla alueellaan​.

#23 Raaseporin Energia

Sähköyhtiö Raaseporin Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.re.fi/
 • Puhelinnumero: (019) 289 2400
 • Osoite: Pehr Sommarin katu 2, 10600 Tammisaari

Raaseporin Energia on moderni ja tehokas energiayhtiö, joka tarjoaa puhdasta ja paikallista sähköä, kaukolämpöä, aurinkopaneelia sekä sähköautojen latauspisteitä​.

Yhtiöllä on kolme kaukolämpövoimalaa, joista yksi sijaitsee Tammisaaressa ja tuottaa sekä kaukolämpöä että sähköä. Kaikissa voimaloissa käytetään pääasiallisesti metsähaketta ja muita puupolttoaineita.

Raaseporin Energia panostaa paikalliseen tuotantoon ja käyttää 100% uusiutuvaa energiaa​.

Yhtiö perustettiin vuonna 1909 ja yhtiöitettiin vuonna 2014, ja se on Raaseporin kaupungin omistama. Toiminta kattaa sähkön tuotannon, myynnin ja jakelun, kaukolämmön tuotannon ja jakelun sekä erilaiset energiapalvelut.

#24 Outokummun Energia

Sähköyhtiö Outokummun Energia

Outokummun Energia on sähköyhtiö, joka tuottaa, myy ja jakaa sähköä ja lämpöä.

Yhtiö tukee myös päästöjen vähentämistä ja sen verkostot kattavat 1,000 km sähkönjakeluverkkoa ja 30 km kaukolämpöverkkoa, joista lämpö tuotetaan pääasiassa ympäristöystävällisistä polttoaineista​.

Outokummun Energia perustettiin vuonna 2000 ja se toimii Pohjois-Karjalassa, Suomessa.

Vuoden 2019 lopussa yhtiöllä oli noin 5,280 sähkönjakelun ja 4,260 energian asiakasta. Outokummun Energia tarjoaa myös sähköverkkopalveluja, joihin kuuluu sähköverkon suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja käyttö​.

#25 Hehku Energia

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

#26 Seinäjoen Energia

Sähköyhtiö Seinäjoen Energia

Seinäjoen Energia on suomalainen energiayhtiö, joka tarjoaa sähköä, lämpöä ja vettä Seinäjoen alueella​​.

Yhtiö perustettiin vuonna 1927, ja sen omistaa kokonaan Seinäjoen kaupunki​.

Seinäjoen Energia -konserniin kuuluu myös Seiverkot Oy, joka vastaa sähkön jakelusta ja sähköverkosta Seinäjoen sisäkaupunkialueella​. Konsernilla on kaksi omaa vesivoimalaitosta Seinäjoella, Kalajärven voimalaitos ja Kyrkösjärven voimalaitos​.

#27 Äänekosken Energia

Sähköyhtiö Äänekosken Energia

Äänekosken Energia on Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö, joka vastaa kaupungin ja lähialueiden energia- ja vesihuollosta.

Yhtiö tarjoaa sähkö-, kaukolämpö- ja vesiliittymiä sekä neuvoo energiaan liittyvissä asioissa.

Äänekosken Energia pyrkii tarjoamaan ympäristöystävällistä energiaa kilpailukykyiseen hintaan. Se siirtää sähköä kantaverkosta jakeluverkkonsa kautta asiakkailleen ja vastaa myös sähköverkon suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja käytöstä.

Yhtiöllä on erilaisia sopimusvaihtoehtoja, kuten Maalaisjärkisähkö®-sopimus, jonka tarkoituksena on tarjota kilpailukykyisesti hinnoiteltua, päästöttömästi tuotettua sähköä.

#28 Alajärven Sähkö

Sähköyhtiö Alajärven Sähkö

Alajärven Sähkö Oy on yksityinen osakeyhtiö, jonka omistaa noin 1300 osakkeenomistajaa. Suurin yksittäinen omistaja on Alajärven kaupunki 7 %:n osuudella.

Alajärven Sähkö Oy on perustettu vuonna 1978, ja sen päätoimiala on sähkön siirto.

#29 Iin Energia

Sähköyhtiö Iin Energia

Iin Energia Oy on sähköyhtiö, joka on Iin kunnan omistuksessa.

Yhtiö siirtää sähköä jakelualueellaan, joka kattaa Iin kirkonkylän lisäksi Olhavan kylän ja Olhavajokivarren Kaihuaan saakka. Jakeluverkon pituus on noin 600 km ja siinä on noin 250 muuntajaa​.

Iin Energia hankkii sähkönsä useista lähteistä, kuten Raasakan voimalaitoksesta, Ranan vesivoimalasta, Laitakarin tuulivoimaloista sekä sähkömarkkinoilta.

Iin Energia operoi siirtoverkostoa “vanhan” Iin alueella, ja myy sähköä koko Iin kunnan alueella, mukaan lukien Kuivaniemellä.

#30 Jylhän Sähköosuuskunta

Sähköyhtiö Jylhän Sähköosuuskunta
 • Perustamisvuosi: 1921
 • Kotisivut: http://www.jylhaos.fi/
 • Puhelinnumero: (06) 434 6300
 • Osoite: Ratatie 21, 622000 Kauhava

Jylhän Sähköosuuskunta on sähköyhtiö, joka toimittaa sähköä Kauhavan ja Kortesjärven alueille. Se huolehtii sähkön jakelusta, sähköverkon ylläpidosta ja kehittämisestä näillä alueilla​.

Lisäksi yhtiö myy sähköä myös jakelualueensa ulkopuolella​.

#31 Koillis-Satakunnan Sähkö

Sähköyhtiö Kollis-Satakunnan Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1948
 • Kotisivut: https://www.ksat.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 485 511
 • Osoite: Keskustie 10, 34800 Virrat

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy on sähköyhtiö, joka keskittyy sähkön myyntiin ja siihen liittyvien palveluiden tarjoamiseen. Yhtiö hallinnoi ja ylläpitää sähkönjakeluverkkoja alueellaan sekä tuottaa ja myy sähköä asiakkailleen.

Yhtiö perustettiin vuonna 1946 ja sen vahvuutena pidetään varmaa jakeluverkkoa, verkostoautomaation huipputekniikkaa sekä osaavaa ja palvelualtista henkilöstöä. Yhtiön arvoihin kuuluvat paikallisuus, vastuullisuus sekä yhteistyö ja yhdessä tekeminen​.

Yhtiö työllisti 47 henkilöä vuonna 2020 ja palkkasi lisäksi neljä kesätyöntekijää. Yhtiöllä on myös vesivoimalaitoksia, jotka tuottavat sähköenergiaa.

#32 Korpelan Voima

Sähköyhtiö Korpelan Voima

Korpelan Voima on kuntayhtymäkonserni, jonka omistavat Halsuan, Kalajoen, Kannuksen, Kaustisen, Lestijärven, Sievin ja Toholammin kunnat.

Konserniin kuuluu Korpelan Voima kuntayhtymän lisäksi sen tytäryhtiöt Korpelan Energia, Lämpö Korpela ja Verkko Korpela.

Korpelan Energia myy sähköä koko Suomeen. Korpelan Voima on investoinut merkittävästi etäluettavien sähkömittareiden asentamiseen, ja yhtiön asentajat vaihtavat kahden vuoden aikana 20 000 sähkömittaria uusiin etäluettaviin mittareihin.

#33 Kuoreveden Sähkö

Finished browsing

Kuoreveden Sähkö Oy on paikallinen energiayhtiö, joka tarjoaa sähköenergian siirto- ja myyntipalveluja.

Yrityksen toimiala on sähköenergian siirto ja se on rekisteröity osakeyhtiöksi Suomessa​.

Kuoreveden Sähkö on sitoutunut uusiutuvan energian käyttöön ja se on hankkinut alkuperätakuusertifikaatin kaikelle myymälleen sähköenergialle. Tämä sertifikaatti vahvistaa, että yhtiön myymä energia on peräisin uusiutuvista lähteistä​.

Yhtiön kotisivuilla on myös mainittu mahdollisuus kulutuksen seurantaan tunnin tarkkuudella Fingridin palvelun kautta, mikä auttaa kuluttajia ymmärtämään ja hallitsemaan energiankulutustaan paremmin​.

Yhteenvetona, Kuoreveden Sähkö Oy on paikallinen sähköyhtiö, joka on sitoutunut uusiutuvan energian käyttöön ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden seurata energiankulutustaan.

#34 Lankosken Sähkö

Sähköyhtiö Lankosken Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1924
 • Kotisivut: http://lankoski.fi/
 • Puhelinnumero: (02) 528 8800
 • Osoite: Hirvijärventie 8, 29810 Siikainen

Lankosken Sähkö Oy on vuonna 1978 perustettu yritys, jonka toimiala on sähkön siirto.

Lankosken Sähkö Oy on asiakasomisteinen paikallisesti toimiva voimayhtiö, joka on tuottanut vesivoimaa Siikaisten alueella jo vuodesta 1924 lähtien.

Yrityksen jakelualueeseen kuuluu Siikaisten lisäksi osia Merikarviasta, Isojoesta, Pormarkusta, Kristiinankaupungista, Porista sekä Kankaanpäästä​.

Lankosken Sähkö Oy:n kotisivuilta löytyy tietoa myös tulevista yhtiökokouksista ja sähköhyvityksestä joillekin kuluttajille​. Yrityksen yhteystiedot sekä rekisteröintitiedot ovat saatavilla Finder.fi -sivustolta​.

#35 Vakka-Suomen Voima (VSV)

Sähköyhtiö VSV
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://vsv.fi/
 • Puhelinnumero: (02) 850 6060
 • Osoite: Vihtorinkatu 2, Laitila.

Vakka-Suomen Voima Oy on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu yhdessä Rauman Energian kanssa. Yhtiöt perustivat sähkön myyntiyhtiö Omavoiman, joka myy sähköä ja uusiutuvia energiaratkaisuja.

Lisäksi Vakka-Suomen Voima ja Rauman Energia omistavat yhdessä urakointi- ja asennuskonserni Vertek Oy:n sekä alueverkkoyhtiö Satavakka Oy:n​.

Vakka-Suomen Voima vastaa sähkönjakelusta 25 000 asiakkaalleen yhdeksän kunnan alueella Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ja valvoo sähköverkon tilaa ympäri vuorokauden. Yhtiön vuotuinen siirtomäärä on lähes 400 GWh​.

#36 Vimpelin Voima

Shköyhtiö Vimpelin Voima

Vimpelin Voima Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1944. Yhtiö tarjoaa monipuolisia sähköalan palveluita myynnistä ja verkkotoiminnasta aina pienasennuksiin ja isompiin urakoihin asti​.

Yhtiön historia juontaa juurensa vuoteen 1922, jolloin perustettiin Vimpelin Sähkö Oy.

Tämä yritys, jonka osakkeenomistajana oli myös Vimpelin kunta, hankki vesimyllyn ja perusti siihen jauhomyllyn, sähkölaitoksen ja sahan​.

#37 Naantalin Energia

Sähköyhtiö Naantalin Energia

Naantalin Energia on paikallinen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköpalveluita Naantalin alueen asukkaille ja yrityksille. Yhtiö on Naantalin kaupungin omistuksessa ja sen tarkoituksena on tarjota laadukasta energiaa ja siihen liittyviä palveluja alueensa asiakkaille​.

Naantalin Energia perustettiin vuonna 1912, ja se yhtiöitettiin vuonna 1994​.

Yhtiö pitää yllä pätevää sähköverkkoa Naantalissa ja tarjoaa edullisia ja laadukkaita sähköpalveluita paikallisen verkoston kautta, joka koostuu yhteistyökumppaneista ja toimittajista​.

#38 Ekosähkö

Sähköyhtiö Ekosähkö

Ekosähkö on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen uusiutuvaa energiaa. Yhtiön tarjoama sähkö on EKOenergia-merkittyä, mikä tarkoittaa, että se on 100% vihreää energiaa.

Ekosähkö Oy on ollut toiminnassa vuodesta 1998 lähtien ja se oli ensimmäinen uusiutuviin energianlähteisiin perustuva sähköntuottaja Suomen markkinoilla. Yritys on siis ollut vihreän energiatuotannon edelläkävijä Suomessa​.

Sähkösopimuksia on tarjolla sekä määräaikaisina että toistaiseksi voimassa olevina, ja vuonna 2021 esimerkiksi määräaikaisen sopimuksen hinta oli 6,49 senttiä kilowattitunnilta plus perusmaksu 1,94 euroa kuukaudessa​.

#39 Esse Elektro-Kraft

Sähköyhtiö Esse Elektro-Kraft
 • Perustamisvuosi: 1920
 • Kotisivut: https://eekab.fi/
 • Puhelinnumero: (02) 0766 1900
 • Osoite: Steinpottvägen 3, 68820 Ähtävä

Esse Elektro-Kraft Ab on pienehkö suomalainen voimayhtiö, joka on vahvasti paikallisesti ankkuroitunut. Yhtiö toimii useissa Suomen kunnissa, kuten Pedersöressä, Kortesjärvellä, Alahärmässä, Kronobyssa ja Uusikaarlepyyssä.

Esse Elektro-Kraftin juuret ulottuvat vuoteen 1920, jolloin se perustettiin osuuskuntana Ähtävänjoen Värnånkoskelle rakennetun voimalaitoksen yhteyteen. Yhtiö on modernisoinut voimalaitostaan useita kertoja vuosien varrella, viimeksi vuonna 1993​.

Yhtiön pääasiallinen toimiala on sähkönmyynti ja se tuottaa sähköä pääasiassa vesivoimalla. Lisäksi Esse Elektro-Kraftilla on toimintaa tuulivoiman parissa​.

Yhtiö vastaa myös sähkönjakelusta noin 3,800 verkkoasiakkaalle. Yhtiön kotipaikka on Ähtävän kylä Pedersören kunnassa Pohjanmaalla, ja se on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 1920 lähtien​.

#40 Herrfors Oy

Sähköyhtiö Herfoss

Herrfors Oy Ab on sähköyhtiö, joka kuuluu Katternö Group -konserniin ja sillä on vahvat alueelliset juuret Vöyrin ja Ylivieskan välisellä alueella Suomessa​​.

Yhtiö on kuvailtu pieneksi mutta energiseksi, ja se toimittaa sekä myy sähköä että kaukolämpöä. Herrforsilla on omia vesivoimaloita, ja se omistaa tuotanto-osuuksia myös muissa tuotantoyhtiöissä. Yhtiö hoitaa asiakkaidensa liittymisen joko sähkö- tai kaukolämpöverkkoon​.

Herrforsin toimipisteet sijaitsevat Pietarsaaressa ja Ylivieskassa, ja yhtiö vaikuttaa myös Ruotsissa Härjedalin alueella osana Katternö-konsernia​. Yhtiö on kuvattu yritteliääksi ja ympäristöään rakastavaksi, ja se tarjoaa sähkösopimuksia asiakkailleen, panostaen ilmiömäiseen asiakaspalveluun​.

Herrfors pyrkii sovittamaan tuotteensa ja palvelunsa asiakkaidensa tarpeiden mukaan, tarjoten ratkaisuja niin pienkäyttäjille kuin suurille toimialoillekin​.

41. Jeppo Kraft Andelslag

Sähköyhtiö Jeppo Kraft Andelslag

Jeppo Kraft Andelslag on sähköyhtiö, joka toimii osuuskuntaperiaatteella Jeppossa. Yhtiöllä on lähes 800 sähköasiakasta, joista yli 440 on myös osuuskunnan jäseniä.

Jäsenten edut huomioidaan päätöksenteossa, mikä johtaa hyvään talouteen ja siten vakaisiin ja oikeudenmukaisiin sähkön hintoihin osakkaille ja asiakkaille.

#42 Köyliön-Säkylän Sähkö

Sähköyhtiö Köyliö Säkylän Sähkö

Köyliön-Säkylän Sähkö on yksityinen energiayhtiö, joka on pääsääntöisesti paikallisten henkilöiden omistama.

Yhtiö toimii sähkön verkko- ja myyntiyhtiönä Säkylän alueella, Köyliö mukaanlukien, sekä Euran Kauttualla, ja sillä on sähkön jakelun piirissä noin 6 400 käyttöpaikkaa​.

Köyliön-Säkylän Sähkö Oy investoi jatkuvasti verkkoon taatakseen nykyaikaisen sähkön laadun ja toimitusvarmuuden asiakkailleen​.

#43 Kronoby Elverk

Sähköyhtiö Kronoby Elverk

Kronoby Elverk, joka tunnetaan myös nimellä Kruunupyyn Sähkölaitos, on sähköyhtiö, joka toimii Kruunupyyn alueella. Yhtiö vastaa sähköverkkojen ylläpidosta alueellaan ja se tuottaa sekä myy sähköenergiaa. Tällä hetkellä yhtiö myy sähköä vain omalle jakelualueelleen.

Kronoby Elverk on perustettu vuonna 1921, ja se on osakeyhtiömuotoinen sähkölaitos, joka on tunnettu asiakaslähtöisyydestään ja vahvasta paikallisesta läsnäolostaan​.

Yrityksen menestys perustuu asiakaslähtöiseen, turvalliseen ja luotettavaan asiakaspalveluun, ja se tuottaa sähköä osaomistuksellaan eri voimalaitoksissa​.

#44 Lammaisten Energia

Lammaisten Energia

Lammaisten Energia on sähköyhtiö, joka tarjoaa erilaisia sähkösopimusvaihtoehtoja. Heillä on online-palvelu, joka toimii sähköisenä palvelukanavana asiakkaille, tarjoten näkymän yhtiön tarjoamiin palveluihin sekä omaan energiankäyttöön ja -tuotantoon. Yhtiö on perustettu vuonna 1978 ja sen toimialana on sähkön jakelu​.

Huomionarvoista on, että eri lähteissä on ristiriitaisia tietoja perustamisvuodesta, sillä toinen lähde mainitsee perustamisvuoden 1914. Yhtiön kotipaikka on Harjavalta

Lammaisten Energian toimintajärjestelmä noudattaa laatu-, ympäristö- ja turvallisuusstandardeja, ja yhtiö edistää pientuotantoa sekä aurinkoenergiaa, tarjoten asiakkailleen vaihtelevia etuja.

#45 Lehtimäen Sähkö

Sähköyhtiö Lehtimäen Sähkö

Lehtimäen Sähkö Oy on yritys, joka keskittyy sähkön jakeluun ja myyntiin omalla verkostoalueellaan.

Yritys ei tällä hetkellä tee sähkön myyntisopimuksia verkostoalueensa ulkopuolelle, ja vaikka se on luopunut asennusosaston toiminnasta, se myy vielä asennustarvikkeita​. Lehtimäen Sähkö Oy perustettiin vuonna 1978 ja sen päätoimiala on sähkön siirto​.

Lehtimäen Sähkö on myös osakkaana EPV Energia -konsernissa 0,57 prosentin omistusosuudella, ja konserni tuottaa sekä hankkii sähköä osakkailleen.

46. Nykarleby Kraftverk

Sähköyhtiö Nykarleby Kraftverk
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://nkab.fi/
 • Puhelinnumero: (06) 7856 252
 • Osoite: Kvarnvägen 20, 66900 Uusikaarlepyy

Nykarleby Kraftverk Ab on julkinen liikelaitos, jonka omistaa Nykarlebyn kaupunki. Yhtiö tarjoaa sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöpalveluita asiakkaille Nykarlebyn alueella.

Yhtiöllä on lähes 5000 sähköliittymää, ja vuosittain siirretty sähkömäärä on yli 100 GWh.

Yhtiön toimisto sijaitsee osoitteessa Kvarnvägen 20, 66900 Nykarleby, ja sen aukioloajat ovat arkisin klo 8.00 – 16.00. Virheilmoitukset voi tehdä puhelimitse ympäri vuorokauden numeroon (06) 7220 050.

Lisäksi Nykarleby Kraftverk Ab on rekisteröitynyt kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin sekä työnantajarekisteriin, ja yhtiön taloustiedot ovat saatavilla verkossa.

47. Paneliankosken Voima

Sähköyhtiö Paneliakosken Voima

Finished browsing

Paneliankosken Voima Oy on pitkän historian omaava suomalainen sähköyhtiö, joka perustettiin vuonna 1912 maaseudulla Paneliassa.

Alkuperäiset perustajat olivat paikallisia maanviljelijöitä ja kauppias, jotka halusivat hankkia sähköä ja voimaa kyliensä tarpeisiin. Yhtiön perustamisessa oli mukana 16 osakasta.

Yhtiö on säilyttänyt paikallisen ja itsenäisen asemansa vuosien varrella, ja se on Suomen vanhin yhä toimiva yksityisesti perustettu ja omistettu paikallinen maaseudun sähköyhtiö​.

Yhtiöllä on ollut merkittävä rooli sähköistämisessä alueellaan. Alkuun sähkö tuotiin kylään Raumalta, mutta myöhemmin yhtiö laajensi toimintaansa rakentamalla omia voimalaitoksia.

Ensimmäinen oma voimalaitos otettiin käyttöön vuonna 1922, ja toinen voimalaitos valmistui vuonna 1932.

Nämä vesivoimalaitokset ovat yhä käytössä ja tuottavat “vihreää sähköä” alueen kiinteistöille. Vesivoimatuotannon osuus kaikista myydystä sähköstä on noin neljä prosenttia.

#48 Parikkalan Valo

Sähköyhtiö Parikkalan Valo

Finished browsing

Parikkalan Valo on monipuolinen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1936.

Yhtiö myy sähköä asiakkaille koko Suomen alueella. Se on pitkälti yksityishenkilöiden omistama, ja moni omistajista on myös yhtiön sähköasiakkaita. Kunnallisen omistuksen osuus Parikkalan Valossa on 17 prosenttia.

Yhtiön kotisivuilta löytyy tietoa heidän tarjoamistaan sähkötuotteista ja -palveluista, ja asiakkaat voivat laskea yksilöllisiä sähkön hintatarjouksia heidän verkkosivuillaan​.

Lisäksi yhtiö listaa verkkopalvelumaksut ja sopimusehdot omilla verkkosivuillaan.

#49 Sallila Energia

Sähköyhtiö Sallila Energia
 • Perustamisvuosi: 1978
 • Kotisivut: https://sallila.fi/
 • Puhelinnumero: 02 76 431
 • Osoite: Loimijoentie 65, 32440 Alastaro

Sallila Energia Oy on suomalainen yritys, joka tarjoaa monipuolisia palveluita liittyen sähkön myyntiin ja energia-alan ratkaisuihin.

Yhtiö tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia, kuten määräaikaisia sopimuksia, toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ja pörssisähkösopimuksia. Lisäksi se tarjoaa muuttajille palveluita, kuten mahdollisuuden tehdä muuttoilmoitus tai uusi sähkösopimus.

Aurinkoenergian osalta Sallila Energia mahdollistaa aurinkopaneelien hankinnan, tuet aurinkopaneelien hankintaan, pientuotannon myynnin sekä aurinkopaneelien vuokrauksen.

Yhtiöllä on myös aurinkovoimala Loimaalla, josta asiakkaat voivat vuokrata aurinkopaneeleja. Sallila Energia toimii myös vesivoimasektorilla, ja sillä on vesivoimala, jonka sähköntuotantokapasiteetti on arviolta 1,2 megawattia. Yhtiön toimintaan kuuluu lisäksi pitkäaikaisten huoltosopimusten tarjoaminen sekä mahdollisuus käyttää Merus Powerin kehittämää kaupankäyntialustaa.

#50 Sipoon Energia

Sähköyhtiö Sipoon Energia

Sipoon Energia on paikallinen energiayhtiö, joka palvelee Sipoon ja Keravan alueella. Yhtiö on Sipoon kunnan ja Keravan kaupungin omistuksessa ja on osa Keravan Energia -konsernia.

Sipoon Energia keskittyy tarjoamaan asiakkailleen parasta palvelua ja pyrkii rakentamaan säävarmaa sähköverkkoa alueelle. Yhtiöllä on pitkä historia, joka ulottuu vuoteen 1906, ja sen tavoitteena on parantaa alueen hyvinvointia kilpailukykyisten hintojen avulla.

Lisäksi Sipoon Energia kehittää tuotevalikoimaansa jatkuvasti tarjotakseen asiakkailleen ajanmukaisimmat tuotteet ja palvelut.

Sipoon Energia Oy:n tarjoamat palvelut kattavat sähkön ja lämmityksen sekä katujen ja yleisten alueiden kunnossapidon​.

#51 Vetelin Energia

Sähköyhtiö Vetelin Energia
 • Perustamisvuosi: 1990
 • Kotisivut: https://venergia.fi/
 • Puhelinnumero: 06 866 3600
 • Osoite: Äijäpatintie 4, 69700 VETELI

Vetelin Energia Oy on keskipohjanmaalainen sähköyhtiö, joka omistetaan Vetelin kunnan toimesta. Yhtiön verkkoalue kattaa pääasiassa Vetelin kunnan alueen, ja se toimittaa sähköä yli 2000 talouteen sekä myy sähköä koko Suomen alueella. Lisäksi Vetelin Energia tuottaa kaukolämpöä biopolttoaineilla Vetelin keskustan alueella.

Nykymuotoinen Vetelin Energia Oy muodostettiin vuonna 2015, kun Vetelin Sähkölaitos Oy ja Vetelin Lämpö Oy yhdistyivät. Sähkön lisäksi yhtiö tarjoaa lämpöpalveluita.

Vetelin Energia on ollut toiminnassa jo pitkään, ja sen historia juontaa juurensa vuoteen 1914, jolloin paikalliset asukkaat harkitsivat vesivoimalaitoksen perustamista. Yhtiön vesivoimalaitos Patanaan valmistui vuonna 1997, ja toinen vesivoimalaitos Pihlajamaahan otettiin käyttöön vuonna 2006. Vuonna 2015 Vetelin Sähkölaitos Oy yhdistyi Vetelin Lämpö Oy:n kanssa, ja uusi yhtiö nimettiin Vetelin Energia Oy:ksi.

#52 Vihreä Älyenergia

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.