Nodesk

Sähkösopimus 6kk: Löydä halvin sähkö tästä

Etsitkö sähkösopimusta puoleksi vuodeksi? Olet tullut oikeaan paikkaan. Tästä pääset vertailemaan halvimmat 6kk:n sähköt.

⚡ VALITSE HALVIN SÄHKÖ

Vertaile Suomen halvimmat sähkösopimukset sekunneissa.

Näin löydät halvimmat 6kk:n sähköt

Klikkaa tästä siirtyäksesi 6kk sähkösopimusvertailupalveluun. Eteesi avautuu sähkösopimusten vertailusovellus:

Etsi 6kk sähköt

Valitse sitten “Lisävalinnat”.

Sähkön hintavertailu 6kk sähköille

Tämän jälkeen valitse “Määräaikainen” sopimustyyppi.

Määräaikaiset 6kk:n sähköt

Lisäksi täytä muut kentät, erityisesti kulutuksesi suuruus. Voit arvioida kulutuksesi tästä tai katsoa sen viimeiseltä sähkölaskulta.

Paina sitten “Hae tuotteet”. Nyt eteesi avautuu kaikki määräaikaiset sähköt.

Jos haluat listata kaikki sähkösopimukset koko Suomessa, kannattaa lisäksi valita vielä “Näytä kaikki”.

Näytä kaikki -valinta

Erillistä 6kk:n sähköjen suodatinta ei löydy, mutta voit etsiä niitä pikavalinnalla (kuten CTRL + F tai CMD + F) etsiä taulukosta arvoja “6kk” tai “6 kk”. Joskus 6kk:n sopimuksia ei ole tarjolla ollenkaan!

6kk sähkösopimusten hintavertailu vaihtoehdot

Milloin 6kk sähkö kannattaa?

Määräaikaisessa 6kk:n sähkössä hinta on kiinteä. Tällöin sähkö maksaa joka tunti saman verran riippumatta sähkön “oikeasta hinnasta“.

6kk sähkön hinnan nousu

6kk:n sähkö suojaa korkeilta hintapiikeiltä, ja voi olla hyvä sopimusmuoto esimerkiksi talven alle. Talvisinhan sähkön hinta ailahtelee ja korkeita hintapiikkejä tulee usein.

Jos sinulla on 6kk sähkö, voit vaihtaa edullisempaan soppariin, jos esimerkiksi näyttää siltä, että pörssisähkö tulee pysyvämmäksi ajaksi alas.

6kk sähkön hintavaihtelu

Tarkistellaan yllä olevaa kuvaa, jossa oletetaan, että ajanjakso on 12kk. Määräaikaisen 12kk:n sopimuksen omistajana et ehtisi reagoimaan 6kk:n kohdalla tulevaan pörssistä saatavan sähkön hinnan alentumiseen (punainen viiva). 6kk:n sopimuksella tämä puolestaan onnistuu, ja et joudu maksamaan sähköstäsi ylihintaa.

Iso miinus 6kk:n sähköissä on se, että niitä on vähän. Useasti tällaiset lyhykäiset sähkösopimukset eivät ole sähköyhtiöille kannattavia (vaikka kuluttajille ne ovat).

Määräaikainen vs. toistaiseksi voimassaoleva sopimus?

Vertaillaan vielä hiukan erilaisia sähkösopimuksia. 6kk:n määräaikainen sähkö on vain yksi sopimusmuoto, ja muita hyviä vaihtoehtoja on. Esimerkiksi toistaiseksi voimassa oleva kiinteä sähkö voi 6kk:n ajanjaksolla ajaa saman tehtävän kuin 6kk:n määräaikaissähkö.

Vertaillaan siis toistaiseksi voimassa olevia sähköjä ja määräaikaisia.

Kesto

  • Määräaikainen sopimus on koko sopimuskauden voimassa, ja sitä ei voi purkaa ennen (ilman sakkoja).
  • Toistaiseksi voimassa olevan sopparin voi purkaa koska tahansa.

Hinta

  • Määräaikaisessa sopimuksessa hinta on kiinteä ja pysyy siten samalla tasolla koko ajan. Tämä tarjoaa suojaa hintapiikeiltä. Toisaalta sähkön hinnan alenemiset eivät hyödytä kuluttajaa määräaikaisessa sopparissa.
  • Kiinteässä toistaiseksi voimassa olevassa sähkössä hinta on periaatteessa kiinteä. Mutta sähköyhtiöllä on oikeus muuttaa sitä koska tahansa lyhyellä varoajalla.

Yhteenvetona

Eli 6kk:n sähkössä on puolensa. Se on lyhytaikainen, ennakoitava ja turvallinen sähkösopimusmuoto. Toisaalta pitkäaikaista hintaturvaa ei tule, sillä jos sähkön hinta nousee pysyvästi, joudut 6kk:n sisällä uusimaan sopimuksesi hyvin todennäköisesti kalliimpaan sopimukseen

Lisäksi sähkösopimuksen hankkiminen on aina tietynlaista spekulaatiota. Joskus 6kk:n aikana voi tapahtua isojakin muutoksia, joiden takia 6kk:n sopimus ei olekaan kannattava.

Ja tietysti loppupeleissä kaikki on kiinni kulutustottumuksista. Jos asut sähkölämmitteisessä omakotitalossa, yösähkö voi olla kaikista fiksuin valinta. Toisaalta jos asut kerrostalossa (kaukolämmöllä) ei sähkösopimuksen valinnalla ole juuri mitään väliä. Säästöt ovat kympin tai parin luokkaa vuodessa.

Jos tarvitset suuntaa sähkösopimuksen valintaan, kannattaa vilkaista tämä video, jossa esittelen kaikki sähkösopimukset.