Nodesk

Vattenfall Oy | Sähköyhtiöiden vertailu

Vattenfall Oy
Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3
Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
Perustamisvuosi: 1909

Esittelyssä Vattenfall Oy

Vattenfall Oy


Vattenfall Oy, joka myy sähköä koko Suomessa paitsi Ahvenanmaalla, on yksi maan suurimmista sähkönmyyjistä ja osa laajempaa eurooppalaista Vattenfall-konsernia. Yritys on erityisesti tunnettu fossiilivapaasta tuulivoima- ja vesivoimatuotannostaan.

Kotitalouksille Vattenfall tarjoaa fossiilivapaata sähköä kilpailukykyiseen hintaan. Taustalla vaikuttava ruotsalainen Vattenfall-konserni on laajalti toimiva energiayhtiö, joka on aktiivinen useissa Euroopan maissa.

Sähkön hinta ja sopimukset

Vattenfall, joka on toiminut Suomessa jo pitkän ajan, tunnetaan erityisesti fossiilivapaasta sähköstään.

Yritys pyrkii erottumaan markkinoilla muutenkin kuin vain kilpailukykyisillä hinnoillaan, korostaen erityisesti vihreitä arvojaan ja näyttävästi mainostaen tuulivoimatuotantoaan.

Vattenfallin sähkösopimustarjonta sisältää aina fossiilivapaata sähköä, ja lisämaksusta asiakkaat voivat valita sähkön, joka on tuotettu joko täysin tuulivoimalla tai vesivoimalla.

Sähkön kilpailuttaminen on suositeltavaa, sillä monet sähköyhtiöt Suomessa tarjoavat nykyään fossiilivapaita vaihtoehtoja, ja hinnat voivat vaihdella.

Vattenfall kokemuksia

Vattenfallin asiakkaat ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä yhtiöön, mutta joitakin negatiivisia kokemuksia on myös esiintynyt.

Erityisesti yhtiön toistaiseksi voimassa olevien sopimusten korkeat hinnat ovat herättäneet huomiota, sillä Vattenfall, kuten monet muutkin sähköyhtiöt, nosti hintojaan huomattavasti vuonna 2022.

Lisäksi on ollut haasteita yhtiön asiakaspalvelun kanssa, erityisesti pitkien jonotusaikojen muodossa, mutta tämä ongelma ei ole ollut Vattenfallille yksinomainen, vaan muitakin sähköyhtiöitä on vaivannut sama ongelma.

Toisaalta Vattenfall on saanut kiitosta vastuullisuudestaan ja usein kokemukset yhtiön palveluista ovat olleet positiivisia.

Vattenfall on valittu neljänä vuotena peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi energiayhtiöksi Sustainable Brand Index -kyselyssä, mikä heijastaa yhtiön sitoutumista kestävään kehitykseen ja asiakkaidensa tarpeisiin.