Nodesk

Enefit Kokemuksia: onko sen arvoista?

Enefit Oy on Viron valtion omistama kansainvälisesti toimiva energiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Turussa. Yhtiö tarjoaa sähköpalveluita ympäri Suomea.

Tässä lyhyesti niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia Enefit Oy:stä sähköyhtiönä.

Mikä ihmeen Enefit?

Enefit on Viron suurin energiayhtiö, ja sen toiminta-alue ulottuu Suomen ja Viron lisäksi myös Puolaan, Ruotsiin, Latviaan ja Liettuaan.

Yhtiöllä on laaja tytäryhtiöiden verkosto, joka kattaa noin 20 yritystä ja yli 6 000 työntekijää eri puolilla maailmaa.

Vaikka Enefit on Suomen markkinoilla verrattain pieni toimija, sillä on tarjolla laaja valikoima sähkösopimuksia.

Valikoimaan kuuluu sekä määräaikaisia kiinteähintaisia sopimuksia että erilaisia pörssisähkön vaihtoehtoja, joiden avulla asiakkaat voivat löytää itselleen parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

Enefit kokemuksia

Enefit Oy:n saama palaute Suomi24-keskustelupalstalla heijastaa kuluttajien moninaisia kokemuksia ja mielipiteitä yrityksen palveluista.

Jotkut käyttäjät ovat kokeneet epäselvyyksiä sopimusehdoissa, kuten muutoksia määräaikaisissa sopimuksissa ja ongelmia laskutuksessa.

Erityisesti laskujen puuttuminen ja yllättävät perintätoimenpiteet ovat aiheuttaneet turhautumista.

Toisaalta osa kommentoijista on ilmaissut tyytyväisyytensä Enefitin palveluihin, mainiten esimerkiksi ongelmattoman asiakassuhteen ja edulliset pörssisähkösopimukset.

Keskustelussa on myös korostettu sähkömarkkinoiden yleistä luonnetta, kuten sähkönsiirtohintojen nousua ja sähköyhtiöiden markkinointitapoja.

Kokonaisuudessaan keskustelut tarjoavat sekä positiivisia että negatiivisia näkökulmia Enefitin toimintaan, mikä kuvastaa yleisesti sähkömarkkinoiden monimuotoisuutta ja kuluttajien erilaisia kokemuksia ja odotuksia sähkön toimittajilta.

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Näin vältyt ikäviltä kokemuksilta

Sähköyhtiöiden negatiiviset kokemukset tapahtuvat usein yksinkertaisesti väärinymmärryksistä.

Ei kannata ostaa puhelinmyyjältä sähköä. Monesti sopimuksiin saadaan liitettyä kaikenlaisia ylimääräisiä palveluita. Sen sijaan sähkö kannattaa aina sopia käyttämällä verkosta löytyvää sähkönvertailupalvelua.

Tässä yksi sellainen.

Toki sähkön hinta voi olla pettymys myös muista syistä. Vaikka sopimus olisi täysin oikeanlainen, voi hinta silti yllättää. Tämä johtuu esimerkiksi pörssisähkön hinnanvaihteluista.

Hinnat vaihtelevat tunneittain. Esimerkiksi saunan lämmitys ruuhkatunteina voi koitua varsin kalliiksi.

Hinta vaihtelee säätilan, poliittisten päätösten ja kysynnän sekä tarjonnan mukaan, ja nämä tekijät ovat sähköyhtiöiden vaikutusvallan ulkopuolella.

Kuluttajien on hyödyllistä ymmärtää sähkösopimustensa sisältö, seurata sähkömarkkinoiden hintoja ja suosia sähkön käyttöä edullisimpien hintojen aikaan.

Älykodin ratkaisut auttavat tässä automatisoimalla laitteiden käyttöä.

Lisäksi on tärkeää olla tietoinen omasta sähkönkulutuksesta ja vertailla eri sähkösopimuksia. Markkinoiden seuranta auttaa pysymään ajan tasalla.

Vaikka sähköyhtiöt eivät voi hallita hinnanvaihteluja, kuluttajat voivat vaikuttaa sähkölaskuihinsa ymmärtämällä markkinoiden dynamiikkaa ja sopeuttamalla omaa sähkönkäyttöään.

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt