Nodesk

Esse Elektro-Kraft Ab | Sähköyhtiöiden vertailu

Esse Elektro-Kraft
Osoite: Steinpottvägen 3, 68820 Ähtävä
Puhelinnumero: (02) 0766 1900
Kotisivut: https://eekab.fi/
Perustamisvuosi: 1920

Esittelyssä Esse Elektro-Kraft Ab


Esse Elektro-Kraft on Pedersöressä sijaitseva pieni suomalainen energiayhtiö, joka myy sähköä ainoastaan omalla verkkoalueellaan. Tämän vuoksi henkilöt, jotka asuvat Pedersöressä ulkopuolella, eivät voi solmia sähkösopimusta yhtiön kanssa.

Koska Esse Elektro-Kraft AB on pieni paikallinen sähköyhtiö, sen tarjoama sopimusvalikoima ja tietojärjestelmien ominaisuudet eivät ole yhtä kattavia kuin suuremmilla energiayhtiöillä.

Historiaa

Esse Elektro-Kraftin historia juontaa juurensa vuoteen 1920, jolloin perustettiin osuuskunta Ähtävänjoen voimalaitoksen rakentamiseksi. Viiden vuoden kuluttua, vuonna 1925, osuuskunta muuttui osakeyhtiöksi.

Yhtiön alkuperäinen Värnånkosken voimalaitos on edelleen toiminnassa, vaikka sitä on korjattu ja päivitetty vuosien saatossa. Esse Elektro-Kraft on rakentanut Ähtävänjoen varrelle myös uusia voimalaitoksia. Vuosina 2009 ja 2012 valmistuneiden voimalaitosten yhteenlaskettu sähköntuotanto oli vuonna 2016 noin 6,2 miljoonaa kWh.

Lisäksi yritys omistaa kolmannen voimalaitoksen, Hanhikosken voimalaitoksen, jonka se osti Evijärven kunnalta. Tämä voimalaitos tuottaa noin 7 miljoonaa kWh sähköä vuodessa.