Nodesk

Haminan Energia Oy | Sähköyhtiöiden vertailu

Haminan Energia
Osoite: Reutsinkatu 12, 49400 Hamina
Puhelinnumero: (05) 460 10610
Kotisivut: https://haminanenergia.fi/
Perustamisvuosi: 1994

Esittelyssä Haminan Energia Oy

Haminan Energia sai alkunsa vuonna 1901, kun Haminan kaupungissa perustettiin kunnallinen sähkölaitos. Alussa laitoksen toiminta keskittyi pääasiassa Haminan ja sen ympäristön sähköistämiseen.

Yhtiö toimii sähkönsiirtoyhtiönä, mikä tarkoittaa, että se ei myy omia sähkösopimuksiaan. Sähkösopimus on siis solmittava jonkun muun sähköyhtiön kanssa, vaikka asuisikin Haminan Energian verkkoalueella.

Vuonna 1994 markkinamuutosten seurauksena perustettiin osakeyhtiö Haminan Energia Oy, joka on kokonaan Haminan kaupungin omistama. Yhtiöittämisen jälkeen Haminan Energia on laajentunut ja vuonna 1998 perustettiin Kymertek Oy, joka keskittyy verkostojen rakentamiseen ja urakointiin.

Vuonna 2003 Eltel Networks osti osakkeista 60 prosenttia, ja nykyään Haminan Energia tarjoaa laajasti sähkö- ja maakaasupalveluja sekä muita energiapalveluita Haminan alueella. Yhtiön päätoimialoja ovat sähkön ja maakaasun jakelu ja myynti, kaukolämpö, tiedonsiirtopalvelut sekä teollisuuden energiapalvelut.

Haminassa toimii viisi yhtiön tuulivoimalaa, mutta sähkökauppa on ulkoistettu erilliselle yritykselle, Karhu Voimalle. Tämä tekee käytännön asioinnista monimutkaisempaa, sillä Karhu Voima hoitaa Haminan Energian sähkökaupan, laskutuksen ja asiakaspalvelun. Vaikka Karhu Voima on Haminan ja Kotkan Energian yhteisyritys, sähkösopimuksen tilaaminen ei ole mahdollista suoraan Haminan Energian verkkosivujen kautta.