Nodesk

Kronoby Elverk | Sähköyhtiöiden vertailu

Kronoby Elverk
Osoite: Kruunupyyntie 18, 68500 Kruunupyy
Puhelinnumero: (06) 824 2220
Kotisivut: https://kronobyelverk.fi/fi/
Perustamisvuosi: 1918

Esittelyssä Kronoby Elverk

Kronoby Elverk

Kronoby Elverk, tunnettu suomeksi nimellä Kruunupyyn Sähköyhtiö, on paikallinen energia-alan yritys, joka toimii erityisesti Kruunupyyn alueella. Yritys vastaa sähkön tuotannosta ja myynnistä sekä ylläpitää alueen jakeluverkkoa. Vaikka yritys ei tarjoa markkinoiden edullisimpia hintoja ja sen kotisivuilla olevat hinnat on esitetty hieman sekavasti eri PDF-tiedostoissa, Kruunupyyn asukkaat voivat vapaasti valita mistä tahansa kotimaisesta energiayhtiöstä sähkönsä, kuten on tavallista koko Suomessa.

Kruunupyyn Sähköosuuskunta perustettiin vuonna 1918, ja vuoteen 1921 mennessä se oli kehittynyt Kruunupyyn Sähkölaitokseksi. Alussa sähköä tuotettiin myllyissä ja sahoissa, kunnes myöhemmin rakennettiin omat sähkölaitokset.

Vuodesta 2015 lähtien Kruunupyyn Sähkölaitos on toiminut osakeyhtiönä, jonka tarkoituksena on tarjota sähköenergiaa kilpailukykyiseen hintaan ja huolehtia sähkölaitteistojen rakentamisesta, uudistamisesta ja ylläpidosta omalla toimialueellaan. Yhtiö palvelee noin 3100 asiakasta Kruunupyyn, Pedersören ja Kokkolan alueilla.