Nodesk

Kuinka nopeasti sähkösopimus tulee voimaan?

Yleensä sähkösopimus astuu voimaan 2-3 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Jos muutit juuri uuteen asuntoon ja unohdit tehdä sähkösopimuksen, kannattaa pyytää sähkön pikakytkentää. Tällöin sähköt voi tulla päälle jo saman vuorokauden sisällä.

Unohtuiko sähkösopimus kesken muuton?

Jos unohdit tehdä sähkösopimuksen uuteen asuntoon muuttaessa, kannattaa ensiksi kokeilla tuleeko sähköä ollenkaan.

Jos sähköt on vielä päällä, asuntosi kytikin on vielä päällä, jolloin et todennäköisesti joudu olemaan ilman sähköjä laisinkaan.

Mies ilman sähköjä kynttilän valaisemassa kodissa

Idea sähkösopimuksissahan on se, että kaikki sähkö kulkee samaa verkkoa pitkin kotiisi. Oli sähkösi sitten Fortumilta, Oomilta tai vaikka Heleniltä, se virtaa aina samaa valtion jakeluverkkoa pitkin kotiisi.

Jos siis muutit asuntoon, jossa ei pitkään aikaan ole tarvittu sähköjä, jakelu osoitteeseesi saattaa olla keskeytetty. Tällöin sähkösi ei toimi. Kun solmit uuden sähkösopimuksen, kestää pari päivää, että se astuu voimaan.

Viive sähköjen toiminnassa johtuu siitä, että sähköyhtiön täytyy manuaalisesti jatkaa jakelua kotiisi. Tämä toiminto suoritetaan etänä manuaalisesti puolestasi. Et voi vaikuttaa prosessin nopeuteen muuten kuin pyytämällä pikakytkennän.

Pikakytkennässä sähköyhtiösi tekee manuaalisen etäkytkennän saman vuorokauden aikana pienestä lisämaksusta.

Sähkösopimukset pikakytkennällä

Monet erityisesti suuremmat sähköyhtiöt tarjoavat pikakytkentäpalveluita.

Kannattaa siis vertailla sähköt ihan samaan tapaan kuin yleensäkin, esimerkiksi tästä.

Kun löydät sopivan sopimuksen, muista pyytää pikakytkentää sähköyhtiöltäsi. Yleensä sen voi tehdä sähkösopimusta solmiessa netissä.

Sähköjen pikakytkentä

Haluatko lykätä sähkösopimuksen voimaantuloa?

Sähkösopimuksen ei ole pakko astua voimaan heti.

Esimerkiksi jos käyt läpi muuttajan muistilistaa jo viikkoja ennen muuttoa, et varmastikaan halua vielä aktivoida uutta sähkösopimusta uuteen osoitteeseesi.

Tällöin voit tehdä sähkösopimuksen ennakkoon. Kun teet sähkösopimuksen verkossa, voit monesti sopia alkamisajankohdan sopimuksellesi (ja loppumisajankohdan vanhalle). Tällöin voit suorittaa muuttajan muistilistasi loppuun yhdellä kertaa, eikä sähköihin tarvitse palata muuttopäivän lähettyvillä uudestaan.

Lue myös

Paras sähkösopimus juuri nyt