Nodesk

Lumme Energia Oy | Sähköyhtiöiden vertailu

Osoite: Prikaatinkatu 3 A, PL 40, 50101 Mikkeli
Puhelinnumero: 0800 90110
Kotisivut: https://www.lumme-energia.fi/
Perustamisvuosi: 2017

Esittelyssä Lumme Energia Oy

Lumme Energia perustettiin vuonna 2017, kun Etelä-Savon Sähkö Oy ja Suur-Savon Sähkö Oy päättivät yhdistää voimansa ja aloittaa yhteisen sähkönmyynnin. Yhtiön perustamisen taustalla oli halu vastata energiamarkkinoiden kasvavaan kilpailuun.

Yhtiön päätoimiala on sähkön myynti kuluttajille koko Suomen alueella, mutta Lumme Energia tarjoaa myös sähköisen liikenteen palveluja ja aurinkopaneeleita. Vuoden 2017 jälkeen yhtiö on laajentanut toimintaansa ostamalla Vatajakosken Sähkön sekä hankkimalla pääomistajuuden Solarigo-yhtiössä, joka on erikoistunut aurinkopaneelipalveluihin. Vuonna 2021 Lumme Energia kasvoi entisestään, kun se yhdisti voimansa Loisteen kanssa.

Asiakasarvioissa Lumme Energia on saanut pääosin myönteistä palautetta.

Hinnoittelu

Lumme Energia tarjoaa asiakkailleen sekä pörssisähköä että määräaikaisia kiinteähintaisia sähkösopimuksia. Yhtiön tuotevalikoima on monipuolinen, sisältäen erilaisia vaihtoehtoja niin sopimuksen keston kuin tuotantotapojenkin suhteen.

Lumme Energian pörssisähkösopimukset perustuvat Nord Pool -sähköpörssin tuntihintoihin, jolloin sähkön hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan. Määräaikaisissa kiinteähintaisissa sopimuksissa taas sovitaan sähkön hinta kiinteäksi koko sopimuskauden ajaksi, tarjoten ennakoitavuutta ja vakautta hintoihin.

Kokemuksia

Asiakkaat ympäri Suomen ovat enimmäkseen kokeneet Lumme Energian palvelut positiivisina. Monet ovat raportoineet, että palvelut toimivat odotetulla tavalla ja ovat olleet tyytyväisiä yhtiön tarjoamiin palveluihin.

Toisaalta osa asiakkaista on antanut negatiivista palautetta korkeista sähkön hinnoista. Suurelta osin tämä on kuitenkin selitettävissä yleisillä markkinahintojen nousuilla.

Kokemukset Lumme Energiasta vaihtelevat asiakaskohtaisesti, mutta yleisesti ottaen yhtiö on säilyttänyt hyvän maineensa asiakkaidensa keskuudessa.