Nodesk

Seinäjoen Energia Oy | Sähköyhtiöiden vertailu

Seinäjoen Energia
Osoite: Varastotie 5, 60100 Seinäjoki
Puhelinnumero: (020) 760 1400
Kotisivut: https://seinajoenenergia.fi/
Perustamisvuosi: 1927

Esittelyssä Seinäjoen Energia Oy


Seinäjoen Energia, perustettu vuonna 1927, on kaupungin omistama energiayhtiö, joka toimii ainoastaan Seinäjoen alueella. Alun perin sähkönmyynnistä aloittanut yritys on laajentanut palveluitaan kattamaan myös kaukolämmön ja vesihuollon.

Yhtiön sähköntuotannosta suuri osa, noin 45,43 %, perustuu ydinvoimaan, ja 15,79 % tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä. Fossiiliset polttoaineet muodostavat toiseksi suurimman osan energianlähteistä, mutta yhtiö tarjoaa myös mahdollisuuden valita vesivoimalla tuotettu sähkö, joka perustuu täysin uusiutuviin energialähteisiin.

Seinäjoen Energia pyrkii saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä. Yhtiöllä on osuuksia EPV Energia Oy:ssä ja omistaa kaksi vesivoimalaitosta Seinäjoella, Kalajärvellä ja Kyrkösjärvellä. Tämä tavoite ydinvoiman suuren osuuden huomioiden on haastava, mutta mahdollinen.

Sähkösopimusten osalta Seinäjoen Energia tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, mukaan lukien määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Asiakkaat voivat valita sopimuksen energialähteet ja tehdä sopimuksen esimerkiksi yö- tai vuodenaikasähkönä, joissa on kiinteät hinnat. Lisäksi tarjolla on pörssisähkö, joka on hinnoiteltu SPOT + 0,20 senttiä/kWh, mikä on markkinoiden kilpailukykyisimpiä hintoja.