Nodesk

Fortum | Sähköyhtiöiden vertailu

Fortum
Osoite: PL 100 00048 FORTUM
Puhelinnumero: 010 4511
Kotisivuthttps://www.fortum.fi/
Perustamisvuosi: 1998

Esittelyssä Fortum

Fortum on suomalaisille hyvin tunnettu sähköyhtiö, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1998. Sen perustamisesta lähtien Fortum on tarjonnut sähköpalveluita suomalaisille asiakkaille ammattitaidolla. Nykyisin Fortumin toiminta ulottuu kymmenessä maassa, ja yhtiö työllistää yli 20 000 ihmistä. Fortumin alla toimii myös muita yrityksiä, kuten Kotimaan Energia.

Fortum on tunnettu pyrkimyksestään edistää puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Yhtiön tuotantomenetelmiin kuuluu sähkön tuottaminen veden, tuulen, auringon ja bioenergian avulla, sekä ydinvoiman hyödyntäminen.

Fortumin verkkosivusto on suunniteltu helpottamaan sekä yksityishenkilöiden että yritysten sähkösopimusten ja lisäpalveluiden, kuten vakuutusten, vertailua. Fortum on saanut sekä kiitosta että kritiikkiä toiminnastaan, mutta se on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä toimijana sähkömarkkinoilla.

Sähkön hinta

Fortumin sähkösopimusten hintataso on tyypillisesti linjassa markkinoiden keskiarvon kanssa.

Yhtiön tarjoamista sähkösopimuksista pörssisähkö on usein pitkällä aikavälillä edullisin vaihtoehto, jossa laskutus perustuu sähkön spot-hintoihin.

Tarkemmat hintatiedot löydät Fortumin sivuilta

Fortum sähkön hinta

Lisäksi Fortum tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja pakettisopimuksia, joissa asiakas maksaa tietyn kiinteän kuukausihinnan, johon sisältyy ennalta määrätty määrä sähköä.

Fortumin sähkön hintoja voi verrata muiden tarjoajien hintoihin kilpailuttamalla sähkösopimuksia. Vertailu on suositeltavaa, sillä vaikka Fortum on usein edullisten sähköyhtiöiden joukossa, se ei välttämättä aina ole kaikkein halvin vaihtoehto.

Kilpailuttaminen auttaa löytämään markkinoiden parhaat tarjoukset ja sopivimmat sähkösopimukset.

Kilpailutuksen voit tehdä tästä.

Sähkön hintavertailu

Kokemuksia

Fortumin historia on ollut monipuolinen, ja yhtiö on saanut osakseen sekä kiitosta että kritiikkiä. Fortum on aina pyrkinyt keskittymään puhtaan sähkön tuotantoon ja edistämään päästötöntä energiaa.

Kuitenkin, yhtiön käyttämä ydinvoima, joka on olennainen osa sen energiantuotantoa ja tuottaa ydinjätettä, on herättänyt keskustelua. Toisaalta Fortum on myös panostanut uusiutuvaan energiaan, kuten vesi- ja tuulivoimaan, ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden valita vihreää sähköä.

Fortumin luotettavuudesta ja suomalaisuudesta huolimatta jotkut asiakkaat ovat kokeneet negatiivisia kokemuksia, erityisesti vuonna 2022.

Asiakkaiden negatiiviset kokemukset ovat liittyneet muun muassa sähkösopimusten irtisanomisen haasteisiin ja tilanteisiin, joissa sopimuksia on avattu ilman asiakkaan nimenomaista suostumusta. Tällaiset kokemukset ovat herättäneet keskustelua Fortumin toimintatavoista.

Asiakaspalvelu

Fortumin verkkosivuilla on helppo löytää tietoa asiakaspalvelunumerosta ja sen aukioloajoista.

Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun maanantaista perjantaihin kello 08:00–17:00 soittamalla numeroon 0200 19000, jossa veloitetaan puhelu- ja matkapuhelinmaksu.

Fortumin verkkosivustolla on myös käytettävissä chat-robotti, joka sijaitsee sivuston oikeassa alakulmassa.

Tämä robotti voi vastata peruskysymyksiin, mutta sen kyvykkyys antaa tarkkoja vastauksia on rajallinen. Toistaiseksi robotin kautta ei ole mahdollista päästä suoraan live chat-asiakaspalvelun kanssa keskustelemaan.

Chattirobotin käyttö voi kuitenkin olla hyödyllistä yksinkertaisten ja yleisten kysymysten osalta.