Nodesk

Helen Oy | Sähköyhtiöiden vertailu

Helen Oy
Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki
Puhelinnumero: 09 6171
Kotisivut: https://www.helen.fi/
Perustamisvuosi: 1909

Esittelyssä Helen Oy

Helen Oy

Helen Oy on yli sadan vuoden historiaa omaava sähkö- ja energiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman palveluita, kuten sähköenergiaa, lämmitystä ja jäähdytystä.

Yhtiö keskittyy myös uusiutuvan ja alueellisen energian ratkaisuihin, älykkäiden kiinteistöjen kehittämiseen ja sähköisen liikenteen edistämiseen.

Aiemmin nimellä Helsingin Energia tunnettu yritys muutti nimensä Heleniksi muutama vuosi sitten. Vaikka Helen toimii koko Suomen alueella, se on erityisen läheinen helsinkiläisille, jotka pitävät sitä paikallisena energiayhtiönään.

Helenin pyrkimyksenä on olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö, ja asiakkaat ovatkin antaneet positiivista palautetta erityisesti yhtiön asiakaspalvelusta ja palveluiden käyttöönoton helppoudesta.

Helen kokemuksia

Helen on saanut asiakkailtaan positiivista palautetta, erityisesti palveluidensa aktivoimisen helppoudesta ja sujuvuudesta. Ennen vuoden 2022 sähkön hintojen merkittävää nousua, yhtiö oli myös tunnettu kilpailukykyisistä sähkön hinnoista.

Asiakaspalvelu

Helen tarjoaa Oma Helen -palvelun, jonka kautta asiakkaat voivat hoitaa monia asioita sovelluksen avulla. Helenin asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimitse maanantaista tiistaihin ja torstaista perjantaihin kello 09:00-17:00 numerossa 09 617 8080, mutta keskiviikkoisin asiakaspalvelu on suljettu.

Lisäksi Helenillä on käytössään muuttopuhelin, joka palvelee vuorokauden ympäri numerossa 09 617 8020.

Asiakkaat voivat myös hyödyntää yrityksen UKK-osastoa, josta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Palvelut

Helen on monipuolinen energiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen paljon enemmän kuin pelkästään sähköä.

Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluu kauko- ja sähkölämmityksen sekä jäähdytyksen tarjoaminen.

Helenin kautta asiakkaat voivat hankkia aurinkopaneeleita, joiden avulla on mahdollista tuottaa osa kodin tai esimerkiksi kesämökin käyttämästä sähköstä itse.

Lisäksi Helen on mukana sähköliikenteen kehittämisessä, tarjoten asiakkailleen yleisiä latauspisteitä sähköautoille.

Helen sähkön hinta

Helenin sähkösopimusten hinnat vaihtelevat ja ajantasaiset hinnat löytyvät yhtiön verkkosivuilta.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on suositeltavaa parhaan hinnan löytämiseksi, ja on tärkeää kiinnittää huomiota eri sopimustyyppien ominaisuuksiin.

Vaikka Helenin sähkön hinta ei aina ole markkinoiden halvin, kilpailuttamalla ja vertailemalla voi löytää itselleen sopivimman tarjouksen. Vaikka asuisit Helenin sähköverkon alueella, voit silti tilata sähkösopimuksen miltä tahansa yhtiöltä.

Sähkönsiirtoa ei sen sijaan voi kilpailuttaa.

Helenin pörssisähkön hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin hinnan mukaan ja päivittyy tunneittain. Kiinteähintaisissa määräaikaisissa sopimuksissa sovitaan kiinteä hinta koko sopimuskaudelle.

Lisäksi Helen tarjoaa lämmitys- ja jäähdytyspalveluita, joiden hinnat määräytyvät erikseen ja ovat saatavilla vain Helenin kaukolämpöverkon alueella.