Nodesk

Löydä paras sähkösopimus Kuopiossa [2024]

Hakusessa edullisin sähkösopimus Kuopiossa? Sitten tulitkin oikeaan paikkaan! Tämän artikkelin avulla löydät halvimmat sähkösopimukset Kuopiossa. Lisäksi löydät muuta hyödyllistä tietoa sähkösopimuksen hankkimisesta Kuopiossa.

Suomessa sähkösopimuksen voi hankkia miltä tahansa sähkösopimuksia tarjoavalta yritykseltä, riippumatta asuinpaikastasi (kunhan tämä sähköyhtiö tarjoaa sopimuksia alueellasi). Olennaisinta on keskittyä vertailemaan eri sähkösopimusten hintoja, sopimustyyppejä ja sopimusten kestoa. Sen sijaan asuinpaikallasi tai sähköyhtiöllä ei ole yhtä suurta merkitystä. Myös oman sähkönkulutuksen ja kulutustapojen arviointi on keskeistä, sillä ne vaikuttavat suoraan siihen, mikä sopimus on sinulle kaikkein edullisin.

Meidän sähkösopimusten vertailutyökalullamme sopimusten vertailu onnistuu sekunneissa ja ilmaiseksi! Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppoa ja koostuu kolmesta päävaiheesta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Katsotaanpa seuraavaksi tarkempia ohjeita sähkösopimusten etsimiseen:

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Kuopiossa?

No kilpailuttamalla tietenkin! Näin voit tehdä sen:

1. Arvioi sähkönkulutuksesi. Tarkimman arvion saat vanhoista sähkölaskuista. Voit myös arvioida sen Sähkönkulutustyökalullamme:

2. Avaa Nodeski.fi:n sähkönvertailupalvelu tästä.

3. Syötä postinumerosi ja vuosikulutuksesi työkaluun. Halutessasi voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mittaustapaa, ja sähkön tuotantotapaa.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

4. Lopuksi klikkaa “Hae tuotteet”, ja vertaile näin löytyviä sähkösopimuksia.

Nodesk.fi:n sähkösopimusten kilpailutuspalvelu käy kaikki sinulle tarjolla olevat sähkösopimukset läpi hetkessä ja vaivattomasti käyttäen postinumeroasi. Palvelu arvioi vuotuiset sähkökustannukset perustuen antamaasi kulutustietoon ja esittelee sopimukset selkeästi hintajärjestyksessä. Lisäksi voit rajata valintoja sopimustyypin, mittausmenetelmän tai energiantuotantotavan perusteella.

Tämän ansiosta sähkön hintavertailu ja kilpailuttaminen on yksinkertaista ja vaivatonta! Enää sinun ei siis tarvitse soitella pitkiä ja sekavia puheluita taikka viestitellä edestakaisin eri sähköyhtiöiden kanssa.

Pari vinkkiä sähkösopimuksen valintaan Kuopiossa

Kuopio on suhteellisen suuri kaupunki ja sijaitsee Pohjois-Savon maakunnassa. Tästä syystä talvet ovat lyhyempiä ja leudompia kuin pohjoisemmassa, mutta myös kylmempiä ja pidempiä kuin etelärannikolla. Lisäksi suuri osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Kerrostaloasujille koituu yleensä alhaisemmat lämmityskustannukset keskitetyn lämmityksen (yleensä kaukolämpö) ansiosta. Mutta miten nämä seikat vaikuttavat sähkösopimuksen valintaan?

Etenkin keskitetty lämmitys suojaa suurilta vuodenaikoja seuraavilta heilahteluilta sähkönkulutuksessa:

Tämä mahdollistaa melko hyvän ennustettavuuden sähkön kulutuksessa. Tässä tapauksessa esimerkiksi pakettisähkösopimus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

Toisaalta esimerkiksi kausisähkö (etenkään sähkölämmityksen tapauksessa) ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei pystytä keskittää kesäkuukausille.

💡Huom! Sopimusta valitessa kannattaa tutustua tarkasti eri tyyppisiin sähkösopimuksiin, sekä muihinkin olennaisiin seikkoihin juuri sinulle parhaan sopimuksen löytämiseksi. Tämä onnistuu helpoiten lukaisemalla aihetta käsittelevän artikkelimme täältä.

Tyypillisiä karkeita arvioita vuotuiselle sähkön kulutukselle Kuopiossa:

 • Kerrostalokaksio, kaukolämpö, kaksi asukasta: noin ~2500 kWh
 • Rivitalokolmio, kaukolämpö, kolme asukasta: noin ~4500 kWh
 • Sähkölämmitteinen omakotitalo, neljä asukasta: noin ~20 000 kWh

Minkälainen sopimus?

Sähkösopimuksia on monenlaisia, ja eri tyyppiset sopimukset soveltuvat erilaisiin tarpeisiin. Tarjolla on useita vaihtoehtoja:

 1. Pörssisähkö: Tämä toistaiseksi voimassa oleva sopimusmalli seuraa tunneittain vaihtuvia markkinahintoja, edellyttäen aktiivista hintaseurantaa ja mahdollisuutta siirtää sähkönkäyttöä edullisemmille tunneille.
 2. Kiinteähintainen sähkö: Tässä vaihtoehdossa sähkön hinta pysyy muuttumattomana koko sopimuskauden ajan, suojaten hinnan nousulta. Sopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.
 3. Aikasähkö (yösähkö): Tämä sopimus tarjoaa kaksi erilaista hintaa: edullisemman yöhinnan ja korkeamman päivähinnan, soveltuen erityisesti niille, jotka voivat siirtää suuren osan sähkönkäytöstään yöaikaan.
 4. Kausisähkö: Hinta vaihtelee vuodenaikojen mukaan (kesällä halvempaa, talvella kalliimpaa), mikä on ihanteellista esimerkiksi kesämökeille, joilla sähkönkulutus on tyypillisesti korkeimmillaan kesällä.
 5. Pakettisähkö: Tässä sopimuksessa määritetään kiinteä kuukausittainen sähkönkulutuskiintiö ja kiinteä kuukausihinta. Tämä soveltuu tasaiseen, ennustettavissa olevaan kulutukseen. Kiintiön ylittyessä seuraa lisämaksuja tai automaattinen paketin päivitys, mutta kiintiön alittuessa et saa rahoja takaisin.
 6. Hybridisähkö: Yhdistää kiinteähintaisen sähkön vakauden ja pörssisähkön joustavuuden, tarjoten suojaa hinnan äkillisiltä nousuilta, mutta mahdollistaa säästöt, jos sähkönkäyttö ajoitetaan oikein.

Sähkösopimukset voidaan jakaa myös keston perusteella kahteen ryhmään: määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin. Määräaikaiset sopimukset tarjoavat ennalta sovitun hinnan tietyn ajan, esimerkiksi 12 tai 24 kuukautta, ja ne suojaavat hinnan nousulta, mutta eivät mahdollista hyötyä hinnan laskusta. Ennenaikaisesta irtisanoutumisesta voi seurata sopimussakkoja. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavia irtisanomisehdoiltaan, mutta eivät tarjoa samaa hintaturvaa kuin määräaikaiset sopimukset.

Lisätietoja juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen valintaan löydät täältä.

Hyvä tietää

Sähkölaskun kokonaishinta muodostuu käytännössä kolmesta osasta, jotka ovat sähkön hinta, sähkönsiirto, ja verot. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Veroihin et pysty suoraan vaikuttamaan, mutta vähentämällä kulutusta maksat myös vähemmän veroja.

Kuopiossa sähkönsiirtoyhtiösi on Kuopion Sähköverkko. Pohjois-Savon alueella toimii muitakin siirtoyhtiöitä:

 • Elenia: Kiuruvesi
 • Kuopion Sähköverkko: Kuopio
 • PKS Sähkönsiirto: Kaavi, Leppävirta, Rautavaara, Tuusniemi
 • Savon Voima: Heinävesi, Iisalmi, Joroinen, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Leppävirta, Pieksämäki, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä joitakin Kuopiossa toimivia sähköyhtiöitä, mutta ei missään erityisessä järjestyksessä:

1. Pohjois-Karjalan Sähkö

Sähköyhtiö Pohjois-Karjalan Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1978
 • Kotisivut: https://www.pks.fi/
 • Puhelinnumero: (013) 266 3100
 • Osoite: Rantakatu 29, 80100 Joensuu

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy (PKS) on suomalainen sähköyhtiö ja yrityskonserni, jonka kotipaikka on Joensuussa.

Yhtiö perustettiin vuonna 1945, ja sen liiketoiminta koostuu neljästä eri toiminnosta: sähkön tuotannosta ja hankinnasta, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta Pohjois-Karjalassa sekä itäisessä Savossa, verkostourakoinnista ja sähköenergian myynnistä koko Suomeen.

Pohjois-Karjalan Sähkö omistaa maakunnassa yhteensä 10 vesivoimalaitosta, ja sen sähköverkon pituus on 21 000 km. Yhtiö tuottaa omaa vesivoimaa 180 GWh ja palvelee 86 000 asiakasta.

Yhtiö on Pohjois-Karjalan kuntien omistama, ja se on toiminut alueella yli 75 vuotta, tuoden sähkön tarjoamat mahdollisuudet laajasti alueen asukkaiden ulottuville​.

2. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

3. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

4. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

5. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

6. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

7. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

8. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

9. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen