Nodesk

MOI Mobiili Liittymät, Tietoa, ja Kokemuksia

Moi Mobiili Oy, perustettu 22. huhtikuuta 2016, on noussut merkittäväksi toimijaksi Suomen mobiilimarkkinoilla. Yrityksen kotipaikka on Helsingissä, ja se on keskittynyt matkapuhelinviestipalveluiden myyntiin, markkinointiin ja tarjoamiseen. Moi Mobiilin ainutlaatuinen liiketoimintamalli ja asiakaslähtöinen palvelukonsepti erottavat sen kilpailijoista, ja vuonna 2019 DNA:n ostettua yrityksen, Moi on vahvistanut asemaansa suomalaisilla telekommunikaatiomarkkinoilla.

Täältä voit muuten myös lukea kattavan artikkelimme merkittävimmistä Suomessa toimivista teleoperaattoreista.

Ja tästä voit hypätä Moi:n kotisivuille moi.fi.

MOI Mobiilin puhelinliittymät:

Kaikissa Moi:n liittymissä tekstarit maksavat 0,055 €/kpl, ja puhelut 0,055 €/min, mutta yhteensä kuitenkin maksimissaan 4 €/kk. Huom! Latentti liittymällä ei voi soittaa.


Tiedot päivitetty tammikuussa 2024. Ajankohtaiset tiedot löydät aina operaattorin sivuilta.

Hyvä tietää

Tässä kappeleessa käsittelen joitakin huomionarvoisia asioita MOI Mobiilista.

Miten Moi liittymät pärjäävät hintavertailussa?

MOI Mobiili pärjää tyypillisesti todella hyvin hintavertailussa! MOI:n suurimpiin kilpailuetuihin lukeutuukin halvat hinnat.

Siirry tästä liittymiä kattavasti vertailevaan artikkeliimme!

Eurot karkaavat, jos et valitse liittymääsi tarkkaan. Kuvituskuva.

Mitä kannattaa huomioida liittymää valitessa?

Liittymän valinnassa on useita tärkeitä seikkoja, jotka riippuvat siitä, mihin tarkoitukseen liittymää tullaan käyttämään. Jos puheluiden tekeminen ei ole pääasiallinen käyttötarkoitus, kannattaa harkita liittymää, jossa puhelut laskutetaan käytön mukaan.

Nettiyhteyden nopeus on myös keskeinen valintakriteeri. Jos esimerkiksi katsot usein elokuvia tai sarjoja puhelimestasi, hitaimman yhteyden valitseminen ei välttämättä ole järkevää. Toisaalta, jos jaat puhelimesi nettiyhteyden kannettavalle tietokoneelle työskentelyä varten, nopeampi yhteys on suositeltavaa.

Jos sinulla ei ole kotona kiinteää nettiyhteyttä, voi olla järkevää sijoittaa parempaan mobiilidataan puhelimessasi. Ulkomaan käyttöä ajatellen useimmat suomalaiset liittymät toimivat EU- ja ETA-maissa samaan hintaan kuin Suomessa, mutta datankäytön rajoituksia kannattaa varoa.

Jos matkustat paljon, liittymä, jossa on korkea datankäytön raja, voi olla hyvä valinta. MOI:ssa voit asettaa euromääräisen käyttörajan EU-roamingille, ja saat ilmoituksen ulkomaille saapuessasi, jotta tiedät roaming-hinnat.

Liittymän valinta ei ole lopullinen päätös, sillä voit helposti päivittää liittymätyyppiä tarpeidesi muuttuessa. Voit aloittaa edullisella liittymällä ja päivittää tarvittaessa.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva?

Moi tarjoaa vain toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joissa on kahden viikon irtisanomisaika. Tämä tekee palvelusta joustavan, sillä liittymän irtisanominen on helppoa, jos palvelu ei vastaa odotuksiasi. Määräaikaisia sopimuksia, jotka ovat voimassa tietyn ajan ja joita ei voi yleensä irtisanoa ilman painavaa syytä, kuten muuttoa ulkomaille tai taloudellisia vaikeuksia, on vähemmän kuluttajien keskuudessa.

Voinko säilyttää vanhan numeron?

Kun vaihdat operaattoria, sinulla on mahdollisuus pitää vanha puhelinnumerosi. MOI Mobiilin käyttäessäsi tämä prosessi on yksinkertainen. Sinun tarvitsee vain antaa vanha puhelinnumerosi heidän verkkokauppansa kyseiseen kenttään ja valita vaihtoehto vanhan numeron säilyttämiseksi.

Tämän jälkeen MOI hoitaa kaikki tarvittavat järjestelyt puolestasi, jolloin voit jatkaa vanhan numerosi käyttöä ilman keskeytyksiä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että prepaid-liittymien tai jo irtisanottujen ja suljettujen liittymien numeroita ei voi siirtää.

MOI lapsille ja perheille

MOI Mobiili tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon lapsille ja perheille.

Ensinnäkin, MOI:n käyttöliittymä on suunniteltu niin, että sekä aikuiset että lapset voivat käyttää sitä helposti. Vanhemmat voivat hallita lapsen liittymää Mun Moin kautta, jossa on mahdollista asettaa esimerkiksi data-aresti, rajoittaa roaming-käyttöä ja estää maksullisiin numeroihin soittaminen. Lisäksi, voi hallinnoida numeron julkisuutta.

MOI tarjoaa myös edullisen puhepaketin, jossa puheluiden hinta on korkeintaan 4 euroa kuukaudessa. Tämä tekee liittymästä taloudellisesti järkevän vaihtoehdon perheille, ja vähemmän puhuvat maksavat vieläkin vähemmän.

Perheille, jotka harkitsevat useampaa liittymää, MOI tarjoaa mahdollisuuden valita vain tarvittavat ominaisuudet, mikä auttaa säästämään kustannuksissa.

MOI Rento 4G -liittymä sopii erityisen hyvin lapsille ja nuorille, tarjoten riittävästi dataa kohtuulliseen käyttöön. Lisäksi, MOI:n automaattinen hintaleikkuri varmistaa, ettei lasku ylitä odotettua maksimihintaa.

Vanhemmat voivat käyttää Mun Moin sovellusta seuratakseen kulutusta ja tehdäkseen tarvittavia muutoksia liittymiin. Jos perhe käyttää paljon dataa, on mahdollista päivittää liittymät rajattoman datan liittymiksi.

MOI tarjoaa myös ratkaisun lasten ruutuajan hallintaan data-arestin muodossa, joka estää mobiilidatan käytön kokonaan. Tämä on tehokas tapa hallita lapsen puhelimen käyttöä, kun esimerkiksi pelit tai videot vievät liikaa aikaa.

Lapsen saadessa ensimmäisen oman liittymänsä, yleensä koulun aloittamisen yhteydessä, MOI:n liittymä on hyvä valinta, koska se tarjoaa joustavuutta ja hallinnan mahdollisuuksia. Mobiilidata on tärkeää yhteydenpidossa ja voi kasvavassa määrin olla tärkeä osa sosiaalista vuorovaikutusta ja oppimista.

Vanhemmat voivat käyttää Mun Moi -sovellusta yhdessä lapsen kanssa opettaakseen heitä seuraamaan ja ymmärtämään omaa kulutustaan, mikä on hyvä tapa opettaa vastuullista digitaalista käyttäytymistä jo nuoresta iästä lähtien.

Miten Moin liittymä käytännössä hankitaan?

Hankkiaksesi MOI Mobiilin liittymän, paras tapa on tehdä tilaus heidän verkkokaupassaan. Kun päätät siirtyä MOI:n asiakkaaksi, he huolehtivat numeronsiirrosta, jolloin sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä entiseen operaattoriisi. Uusi SIM-korttisi toimitetaan postitse, ja se saapuu tavallisesti muutaman päivän kuluessa. Koko numeronsiirtoon voi mennä noin viikko.

Entinen liittymäsi pysyy aktiivisena siihen asti, kunnes uusi liittymäsi aktivoituu. Kun numeronsiirto on valmis, saat siitä ilmoituksen tekstiviestitse vanhaan liittymääsi. Tämän jälkeen voit laittaa uuden SIM-kortin puhelimeesi, ja liittymäsi on valmis käyttöön.

Millainen on MOI Mobiilin kuuluvuus?

MOI Mobiili hyödyntää DNA:n verkkoa, joka ulottuu 99 prosenttiin Suomen pinta-alasta. Katvealueita esiintyy erityisesti pohjoisimmassa Lapissa.

Käytännössä suurimpien puhelinoperaattoreiden kuuluvuusalueet ovat melko samankaltaiset. Mikäli koet ongelmia puhelimen kuuluvuudessa, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa laitteen kunto ja asetukset. Myös uudelleenkäynnistys saattaa joskus auttaa asiaa.

Kuuluvuushäiriöt voivat myös johtua rakennuksesta, sillä nykyiset tiiviisti rakennetut talot voivat estää matkaviestinverkon signaalin pääsyn sisälle.

Koska MOI käyttää DNA:n verkkoa, samat verkon häiriöt vaikuttavat sekä MOI:n että DNA:n asiakkaisiin.

Tämän linkin takaa voit tarkastella MOI:n verkon kuuluvuutta.

Tietoa MOI Mobiilista

Perustietoja:

 • Perustettu: 22.4.2016
 • Kotipaikka: Helsinki, Suomi
 • Toimiala: Matkapuhelinviestipalveluiden myynti ja markkinointi
 • Omistaja: DNA
 • Kotisivu: www.moi.fi
 • Operaattorityyppi: Palveluoperaattori

Historia ja Kasvu

Moi Mobiilin tarina alkoi vuonna 2015, kun sen perustajat, joilla oli vankka kokemus telekommunikaatioalalta, aloittivat tietojärjestelmiensä pystyttämisen. Yrityksen perustajiin kuuluivat muun muassa Petri Lahtinen ja Juha Koivuniemi, jotka toivat mukanaan arvokasta osaamista ja kokemusta alalta. Moi aloitti toimintansa virtuaalioperaattorina, vuokraten verkkonsa DNA:lta. Tämä mahdollisti sen, että Moi saattoi keskittyä asiakaspalveluun ja innovatiivisiin ratkaisuihin ilman, että sen tarvitsi investoida raskaasti omaan verkkoinfrastruktuuriin.

Innovatiivinen Palvelukonsepti

Moi Mobiili erottui alusta alkaen markkinoilla innovatiivisella palvelukonseptillaan. Sen liittymät toimivat niin sanotulla poolihinnoittelulla, jossa useamman SIM-kortin datakiintiö yhdistetään. Tämä mahdollisti asiakkaille joustavuuden ja tehokkuuden datankäytössä, sillä he saattoivat jakaa datakiintiönsä esimerkiksi puhelimen ja tabletin välillä. Alkuperäinen liiketoimintamalli oli myydä asiakkaalle Moi-tili kiinteällä kuukausihinnalla, johon sisältyi kolme SIM-korttia ja 12 gigatavua dataa kuukaudessa. Elokuusta 2016 alkaen asiakkaat ovat voineet itse valita SIM-korttien määrän, lisäten näin palvelun personointia.

Markkinointi ja Brändi

Moi Mobiilin markkinointistrategia on keskittynyt vahvasti brändin rakentamiseen ja asiakaslähtöisyyteen. Yhtiön tunnuslause “Halvempi. Helpompi. Reilumpi. Nopeampi.” heijastaa sen pyrkimystä tarjota kustannustehokasta ja helppokäyttöistä palvelua. Moi on halunnut erottua suurista teleoperaattoreista olemalla enemmän kuin vain palveluntarjoaja – se on pyrkinyt olemaan osa asiakkaidensa arkipäivää, rento ja rehellinen kumppani. Tämä ilmenee myös heidän markkinointiviestinnässään, joka on suunnattu erityisesti niille, jotka arvostavat vapautta mobiilipalveluiden käytössä ilman pitkiä sopimusaikoja ja jotka arvostavat nopeutta ja asiakaslähtöisyyttä.

Liiketoiminnan Kasvu ja DNA:n Omistus

Moi Mobiili on kokenut merkittävää kasvua perustamisestaan lähtien. Liikevaihtonsa se on kahdeksankertaistanut ensimmäisen toimintavuotensa aikana, ja liittymien määrässä se on saavuttanut nelinkertaisen kasvun. Vuonna 2019 DNA ilmoitti ostavansa Moi Mobiilin, mutta päätti säilyttää Moi-brändin itsenäisenä. Tämä osoittaa DNA:n luottamuksen Moi Mobiilin liiketoimintamalliin ja sen kykyyn palvella tiettyä asiakassegmenttiä markkinoilla.

Vastuullisuusohjelma ja Tulevaisuuden Näkymät

Moi Mobiili, ollessaan osa DNA:ta, noudattaa DNA:n vastuullisuusohjelmaa. Tämä käsittää kestävän ja eettisen toiminnan, monimuotoisuuden edistämisen ja digitaalisen yhdenvertaisuuden tukemisen. Moi on sitoutunut tarjoamaan turvallisia ja ilmastoystävällisiä datansiirtopalveluja, mikä on erityisen tärkeää nykypäivän ympäristötietoisille kuluttajille.

Yhteenveto

Moi Mobiili on esimerkki siitä, miten innovaatio, asiakaslähtöisyys ja vastuullinen liiketoiminta voivat yhdessä luoda menestyvän yrityksen. Sen tarjoama uniikki palvelumalli, joustavuus ja nopeus ovat olleet avainasemassa sen kasvussa Suomen mobiilimarkkinoilla. Moi Mobiilin matka DNA:n omistuksessa jatkuu, ja se näyttää mallia muille toimijoille siitä, miten telekommunikaatioalalla voi menestyä keskittymällä asiakkaan tarpeisiin ja kestävään kehitykseen.

Katsaus MOI Mobiilin Käyttäjäkokemuksiin

MOI:n asiakasmääriin verrattuna verkkopalautteen määrä on melko vähäinen, mikä usein viittaa siihen, että asiakkaat ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä palveluun. Ihmiset nimittäinn tuppaavat kirjoitella kokemuksia nettiin lähinnä vihastuessaan.

Keräsin kommentteja ja kokemuksia MOI Mobiilin liittymistä keskustelupalstoilta, kuten Suomi24 ja Vauva.fi, ja tämä kappale on kirjoitettu näihin kommentteihin pohjautuen.

Hinnoittelu ja Kustannustehokkuus

MOI Mobiilin käyttäjät ovat antaneet myönteistä palautetta erityisesti hinnoittelun suhteen. Useat kommentit korostavat MOI:n houkuttelevuutta tarkan markan kuluttajille, mikä tekee siitä suositun vaihtoehdon niille, jotka etsivät taloudellisesti järkeviä liittymävaihtoehtoja.

Mun Moi -sovellus ja Helppokäyttöisyys

Käyttäjät ovat myös kiitelleet Mun Moi -sovellusta ja liittymäasioiden hallinnan helppoutta. Sovelluksen käyttökokemus näyttää olevan intuitiivinen, ja se mahdollistaa asiakkaille liittymänsä hallinnoinnin vaivattomasti.

Käyttö Kotinettinä

MOI Mobiilin käyttö kotinettinä on herättänyt sekä positiivista että negatiivista keskustelua. Käyttäjien kokemukset vaihtelevat, ja on tärkeää huomioida, että verkkojen ilmoitetut nopeudet ovat teoreettisia maksimeja, jotka voivat vaihdella sijainnin ja verkon kuormituksen mukaan.

Liittymävaihtoehdot ja Käyttötarve

Käyttäjäkokemusten perusteella paras MOI-liittymä riippuu suuresti henkilökohtaisista tarpeista. Esimerkiksi Moi Rento -liittymä on suunnattu käyttäjille, jotka eivät tarvitse laajaa datan käyttöä, kuten videoiden katselua, vaan käyttävät puhelintaan ensisijaisesti viestintään.

Asiakaskommentteja

Asiakaskommentit ovat kirjavat, ulottuen erittäin positiivisista kokemuksista kritiikkiin. Joitakin yleisiä teemoja ovat:

 • DNA:n verkkoa käyttävänä MOI on koettu luotettavaksi.
 • Monet asiakkaat ovat siirtyneet MOI:hin hintojen nousun vuoksi muissa palveluissa.
 • Käyttäjät arvostavat helppokäyttöistä mobiiliapplikaatiota ja suoraa laskutusta.
 • Joitakin teknisiä ongelmia ja asiakaspalveluun liittyviä haasteita on raportoitu.
 • Asiakkaat korostavat liittymän valintaa henkilökohtaisten tarpeiden perusteella.