Nodesk

Storytel Kokemuksia, Tietoa, sekä Ohjeet

Tästä sen sijaan voit siirtyä suoraan Storytelin sivuille tilaamaan palvelua.

Storytel pähkinänkuoressa

Storytel on suosittu äänikirjapalvelu, josta löytyy lähes miljoona äänikirjaa! Lisäksi valikoimassa on e-kirjoja sekä podcasteja. Kirjoja löytyy yhdeksällä eri kielellä; mm. suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Storytel tarjoaa 7 päivän kokeilun ilmaiseksi, joten jos palvelu kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä!

7 päivän kokeilujakson jälkeen hinnoittelumalleja on kolme erilaista:

 • Basic: Tällä mallilla voit kunnella äänikirjoja ja lukea e-kirjoja 20 tuntia kuukaudessa. Hintaa tälle lystille kertyy 9,99€/kk.
 • Premium: Tällä mallilla voit sen sijaan kuunnella tai lukea 100 tuntia kuukaudessa. Hintaa tällä mallilla on 14,99€/kk, ja tämä on Storytelin itsensä suosittelema paketti.
 • Unlimited: Kuten nimestäkin voi päätellä, tällä hinnoittelumallilla voit kuunnella ja lukea niin paljon kuin haluat. Tämän paketin hinta on 22,99€/kk.

Storytel on pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. Käyttäjiä löytyy jo yli 1,5 miljoonaa.

Myös tarinoita löytyy yllin kyllin, yhteensä lähes miljoona! Niinpä jokaiselle käyttäjälle löytyy taatusti paljon kiinnostavia, koskettavia taikka mieltä avartavia vaihtoehtoja. Storytel Original tarinat ovat alkuperäissisältöä, jota et löydä mistään muusta palvelusta! Nämä tarinat on suunniteltu nimenomaan kuuntelu mielessä pitäen.

Storytel tarjoaa myös erinomaista opiskelijja-alennusta! Korkeakouluopiskelija saa Unlimited paketin hintaan 8,49€/kk vahvistamalla opiskelijastatuksensa:

Omia kokemuksia

Käyttökokemukseni perusteella Storytel on erinomainen, helppokäyttöinen ja kattava äänikirjapalvelu. Hintakaan ei päätä huimaa, etenkin jos on aktiivinen kuuntelija.

Toisaalta joissain muissa palveluissa (kuten Audible) on hieman perinteisempi hinnoittelumalli, jossa kirjoja voi myös ostaa ja sitten kuunnella ilman kuukausimaksua. Tämä voi myös olla houkutteleva hinnoittelumalli monille. Itse kuitenkin pidän Storytelin mallista, jossa pystyt ydellä (edullisella) kuukausimaksulla kuuntelemaan kaikkia palvelun kirjoja.

Äänikirjoja on helppo kuunnella vaikka lenkillä, salilla, tai jopa lennolla tallennustoimintojen ansiosta. Palvelu on kätevä koska se on aina käytössäni, myös ilman nettiä.

Uniajastin on myös maininnan arvoinen positiivinen lisä. Tällä toiminnolla voit kuunnella äänikirjaa, ja nukahtaa sen rauhoittavaan ääneen. Ajastimen ansiosta kirjan toisto pysähtyy automaattisesti hetkeä myöhemmin.

Ilmaisen kokeilujakson ansiosta ei tarvitse maksaa rahaa, jotta pääset itse testaamaan palvelua. Näinollen palvelun kokeilu ei sisällä riskiä. Voinkin kokemusteni perusteella suositella Storyteliä lämpimästi kaikille äänikirjoista kiinnostuneille.

Storytelin hinnoittelu

Storytelin hinnoittelu on kohtuullinen sekä kilpailukykyinen muiden äänikirjapalveluiden kanssa, ja lisäksi tarjolla on ilmainen kokeilu. Lisäksi välillä Storytel tarjoa huomattavia alennuksia, kuten kirjoitushetkellä:

Storytelin Kirjavalikoima – Monipuolista Kirjallisuutta Jokaiseen Makuun

Storytelissä on tarjolla erittäin laaja valikoima äänikirjoja, e-kirjoja, sekä podcasteja. Valikoimaan lukeutuu kirjoitushetkellä yli 700 000 nimikettä! Valikoima ulottuu eri genreihin ja kielivaihtoehtoihin, suurimpana osana englanninkieliset teokset sekä kattava valikoima suomen-, ruotsin-, venäjän-, italian- ja espanjankielistä kirjallisuutta. Palvelu sisältää kaikkea lastenkirjoista ja klassikoista dekkareihin ja tietokirjallisuuteen, tarjoten runsaasti vaihtoehtoja eri mieltymyksiin.

Storytelin kirja- ja kuunteluvalikoima jakautuu seuraaviin kategorioihin:

 • Jännitys & dekkarit
 • Kaunokirjallisuus
 • Romantiikka & feelgood
 • Lapset
 • True crime
 • Tietokijallisuus
 • Elämänkerrat
 • Historia
 • Hyvinvointi & elämäntaito
 • Uni & rentoutus
 • Talous & liike-elämä
 • Fantasia & scifi
 • Nuoret & YA
 • Klassikot
 • Novellit & esseet
 • Runnous & draama
 • Erotiikka
 • Podcastit & kuunnelmat
 • Audioartikkelit

Helppokäyttöisen hakutoiminnon ja selkeiden kategorioiden ansiosta käyttäjät voivat helposti löytää mieleistään luettavaa, vaikka valikoima onkin todella laaja. Storytelin kirjavalikoima onkin ihanteellinen valinta monenlaisille lukijoille.

Kids Mode

Storytelin Kids Mode on erityinen tila sovelluksessa, joka rajoittaa sisällön vain lapsille sopivaan kirjallisuuteen. Tämän toiminnon avulla lapset voivat selata ja kuunnella kirjoja turvallisessa ympäristössä, ilman riskiä aikuisille suunnatun sisällön näkemisestä. Vanhemmat voivat aktivoida Kids Moden ja asettaa pääsykoodin, jolla hallitaan sen käyttöä. Ominaisuus tarjoaa monipuolisen valikoiman lastenkirjoja ja nuorten kirjallisuutta, mikä tekee Storytelista perheystävällisen sovelluksen, joka tukee lasten lukuintoa ja turvallista kirjallisuuden tutkimista.

Perhepaketti

Storytelin Family-paketti on suunniteltu tarjoamaan yksilöllisiä kirjallisuuskokemuksia koko perheelle. Paketti sisältää useita käyttäjätilejä, joiden avulla jokainen perheenjäsen voi hallita omaa kirjahyllyään. Tämä mahdollistaa eri teosten samanaikaisen kuuntelun ja lukemisen, tarjoten monipuolista sisältöä kaikenikäisille. Family-paketti on erityisen hyödyllinen perheille, jotka haluavat jakaa kirjallisuuden ilon ja keskustella yhdessä luetuista teoksista. Se on kustannustehokas tapa nauttia laajasta valikoimasta kirjoja koko perheen kesken.

Katsotaanpa seuraavaksi, miten palvelun käyttöönotto tapahtuu:

Storytel:in käyttöönotto puhelimella (askel askeleelta)

Storytelin käyttöönotto on suoraviivaista ja helppoa, ja ilmaisen kokeilun saa käyttöön helposti. Tästä kappaleesta löydät kuitenkin tarkat ohjeet siitä, miten se tehdään.

Mene ensin Google Play -kauppaan Androidilla, tai App Storeen iPhonella, ja hae “Storytel”. Valitse oikea appi, ja asenna se.

Avatessasi asentamasi sovelluken, tulet seuraavanlaiseen näkymään:

Täppäämalla tässä näkymässä “Tutustu sovellukseen”, pääset seuraavaksi valitsemaan haluamasi kuuntelu- ja lukukielet, sekä sinua kiinnostavat kategoriat:

Seuraavaksi pääset kirjavinkit näkymään. Valitsemalla jonkin kirjan (minun tapauksessa valitsin Storytelin ensimmäisen suosituksen “Becoming Sherlock – Punainen kehä”), täppäämällä “Kuuntele” seuraavassa näkymässä, pääset käyttäjätilin luontinäkymään:

Itse loin tilin käyttämällä Google-tiliäni. Näin se onnistui helposti ja kätevästi. Tilin voi myös luoda sähköpostilla tai Facebookin kautta.

Tiliä luodessa sinun täytyy valita, minkä hinnoittelumallin haluat. Tämä täytyy tehdä, vaikka olisit kiinnostunut vain 7 päivän ilmaisesta kokeilusta, missä tapauksessa tilaus pitää muistaa perua, ennen kuin 7 päivän ilmainen kokeilu loppuu. Käyttöehdot kannattaa tietysti lukaista tarkasti. Ne hyväksymällä luovut esimerkiksi Suomessa kuluttajansuojalain mukaisesta 14 päivän palautusoikeudesta:

Nyt, kun olet saanut tilin luotua, voit kunnolla aloittaa sovelluksen käyttämisen. Täppäämällä haluamaasi kirjaa, pääset kirjanäkymään. Täältä näet mm. tietoja kirjasta, sekä arvosteluja. Lisäksi näet kaksi nappulaa; ‘Kuuntele‘, ja ‘Lue‘. Täppäämällä ‘Kuuntele’, voit aloittaa kirjan kuuntelun:

Kirjanäkymä, sen nappulat ja kohdat, sekä kuuntelunäkymä.

Kuuntelunäkymässä on useita nappuloita ja ominaisuuksia. Niihin lukeutuu muunmuassa seuraavat asiat, jotka myös merkkasin kuuntelunäkymän kuvaan:

 1. Pause/play
 2. Kelaus (+/- 15s)
 3. Kuuntelunopeus (jota pystyy säätämään välillä 0.5x – 3.5x)
 4. Sisällysluettelo
 5. Kirjanmerkit
 6. Uniajastin
 7. Lataus
Kuuntelunopeuden säätö ja sisällysluettelo.

Kirjanmerkki

Seuraavasta kuvasta selviää, miten voit lisätä kirjanmerkin Storytelissä. Kirjoitushetkellä musta nappula tummassa sovelluksessa on hankala huomata, niinpä merkkasin sen punaisella suorakulmiolla:

Kirjanmerkkinäkymässä alhaalta oikealta löytyvästä nappulasta voit lisätä kirjanmerkkejä. Lisäämisen jälkeen ne listataan tässä näkymässä.

Uniajastin

Ylempänä kuuntelunäkymässä näkyvästä kuunsirppiä muistuttavasta nappulasta saat uniajastimen auki. Siitä voit säätää ajastimen, jonka ajan Storytel jatkaa äänikirjan toistamista. Ajan loputtua kirjan toisto pysähtyy, ja aukeaa toisessa kuvassa näkyvä näkymä. Uniajastimen ideana tietenkin on, että voit jättää äänikirjan toiston päälle ja nukahtaa sitä kuunnellen.

Äänikirjan lataus laitteelle

Äänikirjan voi myös ladata laitteelle offline-kuuntelua varten kuuntelunäkymässä näkyvästä alaspäin osoittavaa nuolta esittävästä nappulasta. Latauksen aikana nuoli vaihtuu neliöksi, ja sitä ympäröivä ympyrä osoittaa lautauksen edistymisen. Latauksen valmistuttua neliö vaihtuu takaisin nuoleksi, mutta tällä kertaa oranssiksi.

Kirjavinkit

Katsotaan seuraavaksi Kirjavinkit -näkymää, joka on ikäänkuin Storytelin etusivu:

Kirjoitushetkellä minulle näkyy mm. seuraavanlaisia kirjavinkkejä, kun scrollaa tätä sivua alaspäin:

 • Suositukset
 • Viikon poiminnat
 • 50 suosituinta juuri nyt
 • Aloita näistä
 • Kirjavinkkejä sinulle
 • Vain Storytellissä
 • Nousussa nyt
 • Uutta valikoimassamme
 • Viikon äänikirja
 • Odotetuimmat uutuudet
 • Suosittua juuri nyt

Tältä sivulta voit löytää uutta kiinnostavaa kuunneltavaa ja luettavaa.

Haku

Sovelluksen alalaidasta löytyy myös hakunäkymä. Sen avatessasi aukeaa näkymä, jossa voit hakea hakusanoilla esimerkiksi kirjan nimen, tai kirjailijan mukaan. Ennen kuin kirjoitat hakuun mitään, näet myös eri kirjakategoriat, josta voit luonnollisesti selata tarjolla olevia äänikirjoja kategorioiden perusteella:

Kirjahylly

Kolmas painike sovelluksen alalaidassa paljastaa kirjahyllyn. Täältä löydät kirjahyllyyn tallentamasi kirjat, aloitetut kirjat, luetut (tai oikeastaan kuunnellut kirjat, sekä ladatut kirjat:

Profiili ja asetukset

Neljäs painike sovelluksen alalaidassa on varattu Profiilillesi. Täältä löydät profiiliisi liittyviä tietoja ja asetuksia, sekä muutkin sovellusasetukset:

Muiden käyttäjien kokemuksia

Storytel-palvelu on saanut muiltakin käyttäjiltä monipuolisesti kiitosta ja positiivista palautetta eri osa-alueilla. Kokoan tähän kappaleeseen vielä muiden käyttäjien ja testaajien kokemuksia Storytelistä:

 1. Hakutoiminto ja Suodatukset: Storytelin hakutoiminto on erittäin käyttäjäystävällinen, tarjoten monipuolisia suodatusvaihtoehtoja. Kun haetaan teosta tai kirjailijaa, sovellus ehdottaa automaattisesti hakusanoja, ja kirjailijan nimellä haettaessa tarjotaan teoksia eri kielillä.
 2. Käytettävyys: Sovelluksen käyttökokemus on positiivinen. Etusivu esittelee kirjailijoita ja lukijoita, ja käyttäjät voivat jättää teoksista sanallisia arvioita. Sovellus jaottele kirjat kappaleisiin sekä kuunnellessa että lukiessa, ja käyttäjät voivat asettaa kirjanmerkkejä.
 3. Valikoima: Storytel erottuu erityisesti kielivalikoimallaan. Tarjolla on yli 700 000 nimikettä, joista suuri osa on englanninkielisiä. Valikoimaan kuuluu myös ruotsinkielisiä, venäjänkielisiä, italialaisia ja espanjankielisiä teoksia, mukaan lukien lastenkirjoja.
 4. Kuuntelunäytteet: Sovellus tarjoaa mahdollisuuden kuunnella teosten näytteitä ennen päätöksentekoa, mikä on erityisen hyödyllistä, jos lukijan äänenlaatu on tärkeä.
 5. Sovelluksen Ominaisuudet: Storytel-sovelluksessa on monia käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia, kuten offline-tila kuuntelua varten, Kids Mode lapsille sopivien teosten rajoittamiseen ja uniajastin.
 6. Hinta ja Tilausvaihtoehdot: Palvelu tarjoaa erilaisia tilausvaihtoehtoja, joista käyttäjät voivat valita itselleen sopivimman. Tilausvaihtoehdot vaihtelevat kuunteluajaltaan ja käyttäjämäärältään.
 7. Perhepaketti: Perhepaketissa jokainen käyttäjä saa oman kirjahyllyn, mikä mahdollistaa monipuolisen käytön perheen sisällä.
 8. Käyttökokemus: Yleisesti ottaen käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä sovelluksen helppokäyttöisyyteen ja toimivuuteen. Äänikirjoja voi kuunnella ja e-kirjoja lukea eri laitteilla, ja sovellus tarjoaa myös synkronointiominaisuuden.
 9. Laajennettu Valikoima: Lisäksi valikoimaan kuuluu monipuolisesti kirjoja eri kategorioista, kuten lastenkirjoja, elämäkertoja, dekkareita, tietokirjallisuutta ja klassikoita.
 10. Kokeilujaksot ja Alennukset: Storytel tarjoaa ilmaisia kokeilujaksoja ja alennuksia uusille käyttäjille, mikä tekee palvelun kokeilemisesta houkuttelevaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Storytel on saanut kiitosta helppokäyttöisyydestään, laajasta valikoimastaan ja monipuolisista ominaisuuksistaan, mikä tekee siitä suositun valinnan ääni- ja e-kirjojen ystäville.