Nodesk

BookBeat Arvostelu ja Kokemuksia

Tästä taas voit siirtyä suoraan BookBeatin sivuille tilaamaan palvelua.

BookBeat pähkinänkuoressa

BookBeat on yksi suosituimmista äänikirjapalveluista. Ääni-, ja e-kirjoja löytyy BookBeatista yli 800 000 kappaletta! Niinpä jokaiselle löytyy taatusti jotakin! Kirjoja löytyy eri kielillä, muunmuassa suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Hinnoittelumalleja löytyy BookBeatistä kirjoitushetkellä kolme eri hintaista tilauspakettia:

 • Basic paketti: Paketti tarjoaa 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 9,99€/kk.
 • Standard paketti: Paketti tarjoaa 40 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 14,99€/kk.
 • Premium paketti: Paketti tarjoaa 100 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 19,99€/kk.

BookBeat tarjoaa kuitenkin myös tarjoaa mahdollisuutta 30 päivän ilmaiseen kokeiluun! Tämä ilmainen kokeilu sisältää 20 tuntia kuuntelua, joka tulee käyttää 30 päivän kuluessa.

Lisäksi BookBeat tarjoaa mahdollisuutta lisätileihin. Lisätileillä saat perheenjäsenille saman paketin, mutta halvempaan hintaan! Basic paketin lisäkäyttäjät maksavat 4,90€/kk per lisäkäyttäjä, Standard paketilla hinta on 5,99€/kk lisäprofiilia kohden, kun taas Premium paketilla tämä hinta on 6,99€/kk.

Omia kokemuksia

BookBeat oli helppo ottaa käyttöön, ja ilmaisen kokeilun sai myös helposti aktivoitua. Käyttäjän luonti onnistui helposti, mutta esimerkiksi Google-, tai Facebook tilin avulla tilin luonti puuttui. Tietosuojakäytäntö sekä käyttöehdot olivat pitkät. Maksutiedot tulee antaa jo tiliä luodessa, jotta saat aktivoitua ilmaisen kokeilun. Tilaus jatkuu automaattisesti ilmaisen kokeilun päätyttyä. Se täytyy siis muistaa perua, jos ei halua jatkaa palvelun käyttöä.

Ilmainen kokeiluu tarjoaa riskittömän sukelluksen sovellukseen ja äänikirjojen maailmaan!

Sovellus on käyttäjän luonnin jälkeen helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Sovellus tarjoaa paljon mielenkiintoisia kirjaehdotuksia, joten kuuneltavaa löytyy helposti! Tai jos tiedät jo valmiiksi mitä etsit, toimiva hakutoiminnallisuus auttaa sinua löytämään sen kattavasta katalogista!

Valikoima

BookBeatin kirjavalikoima on todella kattava, kirjoitushetkellä kaikista suomekielisiä kirjoja tarjoavista palveluista kattavin. Kaikenkaikkiaan valikoimassa on yli 800 000 e- ja äänikirjaa! Se käytännössä takaa, että jokaiseen makuun löytyy jotain.

Kirjat on jaoteltu kategorioihin, ja kategorioitakin on suuri määrä. Niihin lukeutuu ainakin:

 • Jännitys
 • Romaanit
 • Tieto
 • Rakkaus
 • Elämänkerrat
 • Fantasia
 • Lapset
 • Itsensä kehittäminen
 • Nuoret
 • Huumori & komedia
 • Klassikot
 • Science Fiction
 • Novellit, runous ja näytelmät

Varmaankin osittain näistä syistä BookBeat on Suomen suosituin äänikirjapalvelu.

Hinnoittelu

BookBeat tarjoaa hinnoittelumalleja, joissa maksat kuukausittaisesta kuunteluajasta. Tämä eroaa esimerkiksi Audible:n perinteisemmästä hinnoittelumallista, jossa ostat kirjoja, jotka sitten omistat hamaan tulevaisuuteen ja joita voit kuunnella aina.

Mielestäni tämä kuukausittaisesta kuunteluajasta maksaminen on äänikirjapalvelulla erinomainen hinnoittelumalli, sillä harvemmin sitä varmaankaan haluaisi samaa kirjaa kuunnella useita kertoja (ja jos haluaa niin onnistuu se tälläkin mallilla), minkä seurauksena tämä tulee sovelluksen käyttäjälle usein halvemmaksi (oletuksella, että käyttää sovellusta, eikä vain unohda sitä ja jätä maksuja pyörimään).

BookBeatillä on kolme eri hintaista pakettia:

 • Basic paketti, joka tarjoaa 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 9,99€/kk.
 • Standard paketti, joka tarjoaa 40 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 14,99€/kk.
 • Premium paketti, joka tarjoaa 100 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 19,99€/kk.

Hinnoittelu on hieman kalliimpi, kuin esimerkiksi Storytelillä, mutta ehkäpä suuresta valikoimasta kannattaa maksaa.

Lisäksi BookBeat tarjoaa myös 30 päivän mittaisen ja maksimissaan 20 tuntia kuuntelua sisältävän ilmaisen kokeilun! Voit siis testata palvelua täysin riskittömästi. Muista kuitenkin perua tilaus, jos et vakuutu sovelluksesta, sillä muutoin se jatkuu automaattisesti.

Lapset ja perheet

Kuten jo ylempänä mainitsin, ja kuten y.o. kuvassakin näkyy, BookBeat tarjoaa lisäprofiileja alennettuun hintaan. Lisäprofiililla voit siis hankkia perheenjäsenille saman paketin, mutta edullisempaan hintaan! Perheille, joissa useat henkilöt haluavat kuunnella äänikirjoja, BookBeat voi siis olla hyvinkin edullinen äänikirjapalvelu!

Basic paketin lisäkäyttäjät maksavat 4,90€/kk per lisäkäyttäjä, Standard paketilla hinta on 5,99€/kk lisäprofiilia kohden, kun taas Premium paketilla tämä hinta on 6,99€/kk.

Lapsillekin BookBeat sopii hyvin, sillä yksi sovelluksesta löytyvistä kategorioista on “Lapset”. Tästä kategoriasta löydät kattavasti lasten kirjallisuutta! BookBeat tarjoaa myös mahdollisuutta vaihtamaan profiilin lapsiversioon. Tällöin tällä profiililla sovelluksessa näkyy pelkästään lapsille soveltuvaa sisältöä. Täältä löydät ohjeet lapsiversion aktivointiin.

BookBeat opiskelijoille

BookBeat on tarjolla opiskelijoille peräti puoleen hintaan! Peruspaketin saa 9,99€/kk sijaan vain 4,99€/kk! Tämän alennuksen saat koodilla “opiskelija”.

Valitettavasti kuitenkin vain BookBeatin peruspaketti, joka mahdollistaa 20 tunnin kuuntelun viikossa, on tarjolla opiskelijahintaan.

Opiskelija -etu toimii yksinkertaisesti. Sen aktivointi pitää sisällään käytännössä kolme helppoa vaihetta:

 1. Aktivoi ensin BookBeatin Basic-paketti. Luo siis käyttäjätili, ja valitse Basic-paketti. Jos sinulla on jo tili, päivitä tilauksesi Basic-pakettiin.
 2. Lisää alennuskoodi “opiskelija”, ja vahvista opiskelijastatuksesi. Avaa sovelluksesta tilin tiedot ja valitse kohta “Kampanjakoodit”. Lisää alennuskoodi sinne, ja tunnistaudu opiskelijaksi.
 3. Opiskelija-alennus on nyt aktivoitu! Ei muuta kuin kuuntelemaan!

Näin aloitat BookBeatin käytön:

BookBeatin käyttöönotto on suoraviivaista, ja ilmaisen kokeilun saa aktivoitua todella yksinkertaisesti. Itseasiassa Sovellus suoraan tarjoaa ilmmaista kokeilua, kun avaat sen ensimmäisen kerran.

Tästä kappaleesta löydät yksityiskokhtaiset ohjeet askel askeleelta BookBeatin käyttönottoon.

Aloita menemällä puhelimellasi (tai tabletilla) joko Google Play kauppaan (Android), tai App Storeen (iPhone), ja hae “BookBeat”. Valitse kaupasta oikea sovellus, ja asenna se. Kun sovellus on asentunut, avaa se. Näin pääset seuraavanlaiseen näkymään:

Sovellus tarjoaa kaksi vaihtoehtoa; “Kirjaudu” ja “Ilmainen kokeilu”. Luonnollisesti, koska asennamme sovellusta ensimmäistä kertaa, haluamme aktivoida ilmaisen kokeilun. Klikkaa siis mustaa nappia, jossa lukee “Ilmainen kokeilu”. Näin pääset luomaan käyttäjää:

BookBeatissä ainoa vaihtoehto käyttäjän luontiin kirjoitushetkellä on tilin luonti sähköpostilla. Esim. Google- tai Facebook tiliä ei siis voi hyödyntää käyttäjän luomiseen. Hyväksytään siis käyttöehdot ja tietosuojailmoitus (jotka kannattaa tietysti lukea, vaikka BookBeatin tapauksessa ne ovatkin melko pitkiä), ja täpätään “Luo tili sähköpostilla” nappulaa. Näin päästään seuraavaan näkymään täyttämään käyttäjätietoja:

Kun olet täyttänyt tietos, ja täpännyt “Luo käyttäjätili” nappulaa, näet seuraavan näkymän, joka ohjaa sinut tarkistamaan syöttämäsi sähköpostin, vahvistamaan tilin luonnin, ja valitsemaan haluamasi tilauspaketin, ja syöttämään maksutiedot:

Niinkuin kuvista näkyy, maksutiedot on pakko syöttää ilmaisen kokeilun aktivoinniksi, joten jos et halua jatkaa tilausta, se täytyy muistaa erikseen peruuttaa ilmaisen kokeilun jälkeen. Ainoat tarjolla olevat maksuvaihtoehdot ovat lahjakortti ja korttimaksu.

Nyt olet valmis aloittamaan kuuntelun! Sovellus kysyy sinulta seuraavaksi lupaa lähettää laitteellesi ilmoituksia sinua mahdollisesti kiinnostavista kirjoista tai sovelluksen päivityksistä. Voit valita kyllä tai ei, se ei vaikuta sovelluksen käyttöön.

Seuraavassa näkymässä on huomiota kiinnittävä nappula: “Löydä kirja”. Painetaanpa sitä, vielä ennen kuin rupeat kuuntelemaan! Näin pääset valitsemaan sinua kiinnostavia kirja kategorioita, sekä sinua kiinnostavia kirjoja:

Nyt BookBeat osaa suositella sinua mahdollisesti kiinnostavia kirjoja. Valitse siis vain mieleinen, ja aloita kuuntelu!

Sovelluksen ominaisuudet

BookBeatistä löytyy tietenkin kaikki tarvittavat ominaisuudet, sekä lisäksi useita hyödyllisiä nice-to-have ominaisuuksia. Käydäänpä seuraavaksi näitä läpi.

Kuuntelunäkymän perusominaisuudet

Kun nyt valitset jonkin sinua kiinnostava kirjan, aukeaa seuraavanlainen näkymä, josta löytyy mm. nappulat kuuntelun tai lukemisen aloittamiseen, sekä kaikenlaista tietoa ja arvioita kirjasta:

Kun täppäät “Kuuntele” nappia, aukeaa seuraava näkymä:

Merkkasin tähän näkymään numeroin eri tarjolla olevat nappulat:

 1. Edellinen (tästä nappulasta pääsed edelliseen kirjanäkymään, josta täppäsit “Kuuntele” nappia)
 2. Sisällysluettelo
 3. Kirjanmerkki
 4. Pikakelaus (mielestäni vääränlainen ikoni, mutta tästä voit kelata)
 5. Asetukset (täältä voit esimerkiksi ladata kirjan laitteellesi, tai siirtyä katsomaan kirjailijan muita teoksia)
 6. Toistonopeus
 7. Uniajastin
 8. Siirry kappale eteen/taakse
 9. Kelaa +/- 15 sekuntia
 10. Pause / play

Katsotaanpa muutamaa näistä tarkemmin:

Sisällysluettelo

Kirjan sisällysluetteloa pääset katselemaan kuuntelunäkymään merkittyä nappulaa 2.:

Kirjanmerkki

Kirjanmerkin voit lisätä kuuntelunäkymään merkitystä napista 3. Täppää tästä aukeavasta valikosta + -merkkiä, ja lisää kirjanmerkki. Voit lisätä kirjanmerkkiin tekstin, joka sitten auttaa muistamaan mitä tässä kohdassa oli. Kirjanmerkki lisätään siihen kohtaan, mitä olet juuri kuuntelemassa. Tässä näet kirjanmerkin lisäyksen vaiheet:

Äänikirjan lataus laittelle

Voit ladata äänikirjan laitteelle offline tilassa kuunneltavaksi / luettavaksi täppäämällä yllä kuuntelunäkymään merkattua nappulaa 5. Täppää näin aukeavasta valikosta “Lataa kirja” vaihtoehtoa ja valitse sitten haluatko ladata äänikirjan, e-kirjan, vai molemmat. Nyt kuuntelunäkymässä näkyy vihreällä, että kirjaa ladataan. Kun se on ladattu, vaihhtuu tekstiksi “Ladattu”. Jos täppäät tätä tekstiä, pääset katselemaan Offline-kirjojasi:

Toistonopeus

Yllä kuuntelunäkymään merkatusta nappulasta 6. voit säätää äänikirjan kuuntelu- / toistonopeutta. Voit valita nopeuden väliltä 0.5x – 4x.

Uniajastin

Uniajastin on hyödyllinen ominaisuus, jos haluat nukahtaa kirjaa kuunnellen. Uniajastimen saat auki yllä kuuntelunäkymään merkatusta nappulasta numero 7. Tämä ajastin pysäyttää kirjan toiston ajastimen ajan loputtua. Valitse nappulaa täppäämällä aukeavasta valikosta haluamasi aika uniajastimelle. Nyt kuuntelunäkymässä näkyy ajastimessa jäljellä oleva aika. Jos täppäät tätä nappulaa nyt, voit peruuttaa ajastimen taikka vaihtaa aikaa. Kun ajastin pysähtyy, näet a.o. kuvan kaikista oikeanpuolisen näkymän, josta voit kätevästi kelata siihen kohtaan, mihin asti olit vielä hereillä:

Haku

BookBeatissä on helppokäyttöinen ja tehokas haku, joka auttaa sinua löytämään kirjoja. Kun klikkaat alapalkista “Haku”, näet ensin a.o. kuvan vasemmanpuoleisen näkymän. Tästä voit hakea sanoin, klikata hakuvinkkejä, tai suositeltuja kategorioita. Jos kirjoitat hakukenttään jotain, BookBeat ehdottaa erilaisia tuloksia, kuten kirjoja tai kirjailijoita:

Alapalkin muut vaihtoehdot:

BookBeatin alapalkista löydät haun lisäksi muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia:

Koti

Koti-näkymä tarjoaa kaikenlaisia hyödyllisiä asioita. Se esimerkiksi näyttää keskeneräisen kirjasi, joten voit helposti jatkaa sen kuuntelua. Lisäksi löydät täältä mm. Offline-kirjasi, luetut kirjasi, sekä joitakin kirjasuosituksia:

Inspiraatio

Inspiraatio -näkymän pointtina on tarjota sinulle paljon ehdotuksia, jotta löydät kiinnostavaa kuunneltavaa:

Kategoriat

Kategoriat näkymästä löydät kirjoja kategorioittain:

Profiili

Profiili -näkymästä voit säätää profiilisi asetuksia: