Nodesk

Kattava äänikirjapalveluiden vertailu [2024]

Äänikirjojen kuuntelu on erinomainen tapa uppoutua kirjallisuuden vieteltäväksi. Se sopii hyvin vaikkapa kiireisille samalla kun puuhastelee jotakin muuta, lapsille, taikka vaikka laiskalle lukijalle 😊

Mutta minkä äänikirjapalvelun sitä valitsisi? Siinäpä pulma! Tulit kuitenkin oikeaan paikkaan, sillä tältä sivulta löydät suomenkielistä kirjallisuutta tarjoavat äänikirjapalvelut maksullisista ilmaisiin! Löydä siis tarvitsemasi tieto eri palveluista, ja valitse sinulle parhaiten sopiva äänikirjapalvelu!

Sivu sisältää mainoslinkkejä, joten jos tilaat äänikirjapalvelun linkkimme kautta, saamme siitä pienen hyvityksen, joka tukee sivumme toimintaa! Sinä et kuitenkaan maksa yhtään ylimääräistä.

Aloitetaan suosituinpien palveluiden lyhyellä esittelyllä:
Tiedot päivitetty tammikuussa 2024. Uusimmat tiedot löydät palveluiden sivuilta!

Äänikirjapalveluiden Esittelyt:

Katsotaanpa vielä kaikista näistä palveluista, sekä muutamasta muustakin vaihtoehdosta hieman tarkempi esittely.

Storytel

Storytel on suosittu äänikirjapalvelu, joka tarjoaa lähes miljoona äänikirjaa, e-kirjoja sekä podcasteja yhdeksällä kielellä, mukaan lukien suomi, englanti ja ruotsi.

Storytelin Hinnoittelu

 • Basic: 9,99€/kk, sisältää 20 tuntia äänikirjojen ja e-kirjojen kuuntelua/lukemista kuukaudessa.
 • Premium: 14,99€/kk, 100 tuntia kuuntelua/lukemista kuukaudessa. Suositeltu vaihtoehto.
 • Unlimited: 22,99€/kk, rajaton kuuntelu ja lukeminen.

Lisäksi Storytel tarjoaa opiskelija-alennusta: Unlimited-paketti 8,49€/kk korkeakouluopiskelijoille.

Storytel tarjoaa myös 7 päivän ilmaisen kokeilun!

Storytelin Kirjavalikoima

 • Laaja valikoima, yli 700 000 nimikettä.
 • Genret: Jännitys, kaunokirjallisuus, romantiikka, lapset, true crime, tietokirjallisuus, elämänkerrat, historia, hyvinvointi, talous, fantasia, scifi, nuoret, klassikot, runous.
 • Kielet: Englanti, suomi, ruotsi, venäjä, italia, espanja ja muut.
 • Erikoissisältö: Storytel Original – ainutlaatuisia, vain kuunteluun suunniteltuja tarinoita.

Käyttökokemus

 • Helppokäyttöisyys: Sovellus on intuitiivinen ja tarjoaa erinomaisia ominaisuuksia, kuten uniajastimen.
 • Offline-kuuntelu: Kirjojen tallentaminen laitteelle mahdollistaa kuuntelun ilman nettiyhteyttä.
 • Kids Mode: Lapsille sopiva tila, joka rajoittaa sisällön vain lapsille suunnatuksi.
 • Uniajastin: Automaattinen kirjan toiston pysäyttäminen.
 • Hakutoiminto ja suodatukset: Käyttäjäystävällinen ja monipuolinen.
 • Kirjamerkit ja kuuntelunopeuden säätö.
 • Laaja kielivalikoima.

Perhepaketti

 • Sisältää useita käyttäjätilejä, joiden avulla jokainen perheenjäsen voi hallita omaa kirjahyllyään.
 • Mahdollistaa eri teosten samanaikaisen kuuntelun ja lukemisen.

Kokemukset

 • Sovellus on saanut positiivista palautetta helppokäyttöisyydestään, laajasta valikoimastaan ja monipuolisista ominaisuuksistaan.
 • Alennukset ja kokeilujaksot tekevät palvelusta houkuttelevan uusille käyttäjille.

Yhteenveto

Storytel on kiitetty sen helppokäyttöisyydestä, laajasta ja monipuolisesta kirjavalikoimasta sekä käyttäjäystävällisistä ominaisuuksista. Se tarjoaa joustavuutta erilaisilla hinnoittelumalleilla ja on erityisen sopiva niille, jotka arvostavat laajaa valikoimaa ja helppoa pääsyä ääni- ja e-kirjoihin.

Nextory

Nextory on yksi suurimmista suomenkielisten äänikirjojen tarjoajista, sisältäen satojatuhansia ääni- ja e-kirjoja. Palvelun hinnoittelu perustuu kuukausimaksuun, ja se tarjoaa kolme pakettia: Basic (9,99 €/kk), Premium (15,99 €/kk) ja Unlimited (19,99 €/kk). Lisäksi palvelu tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilun, sisältäen 30 tuntia kuuntelua.

Nextoryn Käyttökokemus

Nextoryn käyttöönotto on yleisesti ottaen yksinkertaista. Tilin luonti on mahdollista vain sähköpostilla, ja maksutiedot tulee syöttää jo ilmaisen kokeilun aktivointiin. Palvelun käyttöliittymä on intuitiivinen, ja “Löydä kirjoja” -näkymä tarjoaa hyviä kirjasuosituksia.

Nextoryn Valikoima

Nextory tarjoaa laajan ja monipuolisen kirjavalikoiman, josta löytyy teoksia eri genreistä ja kategorioista, kuten dekkareita, elämänkertoja, romaaneja, hyvinvointikirjoja ja lastenkirjoja. Valikoima on kattava ja vastaa monenlaisiin mieltymyksiin.

Hinnoittelu ja Perheille Sopivuus

Nextoryn hinnoittelu on kilpailukykyinen, ja eri paketit tarjoavat vaihtoehtoja erilaisille käyttäjäryhmille. Palvelu mahdollistaa neljän profiilin luomisen per tilaus, mikä tekee siitä perheystävällisen. Kuitenkin vain kallein Unlimited-paketti sallii samanaikaisen kuuntelun eri profiileilla. Lapsiprofiili-ominaisuus takaa, että lapset pääsevät käsiksi vain heille sopivaan sisältöön.

Ominaisuudet

Nextoryn sovellus tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten uniajastimen, kuuntelunopeuden säädön ja automaattisen äänikirjojen latauksen offline-kuuntelua varten. Käyttäjät voivat lisätä kirjanmerkkejä ja hyödyntää helppokäyttöistä hakutoimintoa. “Löydä kirjoja” -näkymä on hyödyllinen uusien kirjojen löytämiseksi, ja “Oma kirjasto” -osio pitää kirjat järjestyksessä.

Yhteenveto

Nextory on monipuolinen ja käyttäjäystävällinen äänikirjapalvelu, joka sopii hyvin sekä yksittäisille käyttäjille että perheille. Sen laaja kirjavalikoima, joustavat hinnoitteluvaihtoehdot ja lapsiystävälliset ominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan valinnan kirjojen ystäville.

BookBeat

BookBeat, suosittu äänikirjapalvelu, tarjoaa yli 800 000 ääni- ja e-kirjaa monilla kielillä, kuten suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Palvelu tarjoaa kolme erilaista tilauspakettia: Basic (20 tuntia kuukaudessa 9,99€/kk), Standard (40 tuntia kuukaudessa 14,99€/kk) ja Premium (100 tuntia kuukaudessa 19,99€/kk). Lisäksi on mahdollisuus 30 päivän ilmaiseen kokeiluun.

Käyttökokemus

BookBeatin käyttöönottoprosessi on helppo ja selkeä, vaikkakin tilin luonti on mahdollista vain sähköpostilla. Ilmainen kokeilu aktivoituu helposti, mutta vaatii maksutietojen syöttämisen. Käyttöliittymä on intuitiivinen ja tarjoaa laajan valikoiman kirjaehdotuksia sekä tehokkaan hakutoiminnallisuuden.

Valikoima

BookBeatin valikoima on erittäin laaja ja monipuolinen, kattavampi kuin useimmissa muissa vastaavissa palveluissa Suomessa. Valikoima sisältää kategorioita jännityksestä romaaneihin, elämänkertoihin, fantasiaan, lapsikirjallisuuteen ja moniin muihin.

Hinnoittelu

BookBeat tarjoaa joustavia hinnoitteluvaihtoehtoja kuukausittaisen kuunteluajan perusteella. Palvelu on hieman kalliimpi kuin jotkut kilpailijansa, mutta laajan valikoiman vuoksi hinta voi olla perusteltu. Lisäksi on olemassa mahdollisuus lisätileihin alennettuun hintaan perheenjäsenille.

Lapset ja Perheet

BookBeat soveltuu hyvin perheille tarjoten lisäprofiileja alennettuun hintaan. Lapset voivat nauttia omasta valikoimastaan lapsiprofiilin kautta, joka näyttää vain lapsille sopivaa sisältöä.

Opiskelijatarjous

Opiskelijoille on tarjolla Basic-paketti puoleen hintaan, vain 4,99€/kk.

Ominaisuudet

BookBeat tarjoaa käyttäjilleen monipuoliset toiminnot:

 • Kuuntelunäkymässä on perusominaisuuksia kuten pikakelaus, asetukset, toistonopeuden säätö ja uniajastin.
 • Kirjan sisällysluettelo ja kirjanmerkit auttavat seuraamaan kirjan edistymistä.
 • Äänikirjat voidaan ladata laitteelle offline-kuuntelua varten.
 • Sovelluksen “Haku” auttaa löytämään kirjoja tehokkaasti.
 • “Koti”-näkymä tarjoaa keskeneräiset ja offline-kirjat sekä kirjasuosituksia.
 • “Inspiraatio”- ja “Kategoriat”-näkymät tarjoavat lisää kirjaehdotuksia.

Yhteenvetona BookBeat on monipuolinen ja käyttäjäystävällinen palvelu, joka sopii erinomaisesti niin yksittäisille käyttäjille kuin perheillekin. Sen laaja kirjavalikoima ja joustavat tilausvaihtoehdot tekevät siitä houkuttelevan valinnan kirjojen ystäville.

Elisa Kirja

Elisa Kirja on kotimainen palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman suomenkielistä e- ja äänikirjallisuutta. Palvelussa on kaksi hinnoittelumallia. Kuukausimaksulla on kaksi eri vaihtoehtoa:

 • Elisa Kirja Mini: 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa, 9,99 €/kk.
 • Elisa Kirja Premium: 110 tuntia kuuntelua kuukaudessa, 16,99 €/kk.

Toinen vaihtoehto on ostaa kirjoja omaksi, jolloin voit kuunnella niitä milloin vain ja niin paljon kuin haluat, ilman kuukausimaksua.

Lisäksi Elisa Kirja tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilun sisältäen 20 tuntia kuuntelua.

Käyttökokemus

Elisa Kirjan käyttöönotto on nopeaa ja suoraviivaista. Tilin luonti tapahtuu Elisa Kirjan nettisivuilla, johon vaaditaan maksutietojen syöttäminen ilmaisen kokeilun aktivoinniksi. Ilmainen kokeilu tarjoaa mahdollisuuden tutustua palveluun riskittömästi. Sovelluksen käyttöliittymä on selkeä ja tarjoaa helpon pääsyn kirjojen kuunteluun ja hakuun.

Hinnoittelu

Elisa Kirjassa on mahdollisuus valita joko kuukausimaksullinen tilaus tai ostaa kirjoja omaksi. Tämä joustava hinnoittelumalli tarjoaa käyttäjille vaihtoehtoja käyttötottumusten mukaan.

Valikoima

Elisa Kirjan valikoima on erityisen kattava suomenkielisen kirjallisuuden osalta, sisältäen uutuudet, klassikot ja eri genrejä. Valikoima laajenee jatkuvasti, ja se tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa kirjoja omaksi, jotka eivät välttämättä ole saatavilla muissa kuukausimaksullisissa palveluissa.

Lapset ja Perheet

Elisa Kirja tarjoaa monipuolisen valikoiman lastenkirjallisuutta, mutta ei erityistä lapsiprofiilia. Perheen sisäinen käyttö on mahdollista useammalla laitteella samalla tilillä, mutta muita perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten erillisiä profiileja, ei ole tarjolla.

Ominaisuudet

Elisa Kirjan sovellus tarjoaa kaikki tarvittavat perusominaisuudet äänikirjojen kuunteluun, kuten uniajastimen, toistonopeuden säädön ja sisällysluettelon. Lisäksi sovelluksessa on tehokas hakuominaisuus ja valikoimaa esittelevä “Valikoima”-välilehti.

Yhteenveto

Elisa Kirja erottuu markkinoilla kotimaisuudellaan ja laajalla suomenkielisellä valikoimallaan. Kuukausimaksullisen tilauksen ja omistusmallin yhdistelmä tarjoaa joustavuutta käyttäjille. Vaikka perheominaisuudet eivät ole yhtä kehittyneitä kuin joissakin kilpailijoissa, Elisa Kirja on vahva vaihtoehto suomenkielistä kirjallisuutta etsiville käyttäjille.

Audible

Audible, Amazonin omistama maailman suurin äänikirjapalvelu, tarjoaa valtavan valikoiman podcasteja ja äänikirjoja, joista osa on saatavilla vain Audiblen kautta. Palvelu on käytettävissä iOS-, Android-, Windows-laitteilla ja Amazonin laitteilla.

KUUKAUSITILAUKSET JA HINNOITTELU

Audible tarjoaa erilaisia kuukausitilauksia:

 • Audible Premium Plus: 1 tai 2 krediittiä/kuukausi, jotka voi vaihtaa äänikirjoihin. Jäsenillä on myös pääsy Audible Plus -kirjastoon. Hinta: $14.95/kuukausi tai $22.95/kuukausi.
 • Audible Plus: Rajaton pääsy Audible Plus -kirjaston sisältöön. Hinta: $7.95/kuukausi.

Lisäksi Audible tarjoaa ilmaisen kokeilujakson ja Amazon Prime -jäsenille erityisetuja.

PALVELUN KÄYTTÖ

Audiblen käyttö on helppoa useilla laitteilla synkronointitoiminnon ansiosta. Sovelluksen ominaisuuksia ovat mm. auto-tila, toistonopeuden säätö, uniajastin, toivelistalle tallennus ja muistiinpanojen lisääminen.

VALIKOIMA

Audiblen valikoima kattaa satoja tuhansia äänikirjoja eri genreistä. Jokaisella genrellä on oma uutiskirjeensä, joka pitää kuuntelijat ajan tasalla uusimmista julkaisuista.

KÄYTTÄJÄKOKEMUKSET

Audiblen käyttäjät kiittelevät erityisesti palvelun käyttäjäystävällistä ulkoasua, laajaa valikoimaa ja korkealaatuista äänisisältöä. Audible mahdollistaa ostettujen äänikirjojen pysyvän säilytyksen kirjastossa, jopa jäsenyyden päättymisen jälkeen. Lisäksi on mahdollisuus palauttaa ostettu äänikirja vuoden sisällä ostosta.

PLUSSAT JA MIINUKSET

Plussat:

 • Krediiteillä ostetut kirjat pysyvät käyttäjän omistuksessa.
 • Käyttäjäystävällinen ulkoasu ja helppokäyttöisyys.
 • Laaja valikoima eri genrejä.
 • Mahdollisuus palauttaa ostettu äänikirja.
 • Asiakaspalvelu saatavilla 24/7.

Miinukset:

 • Krediitit vanhenevat 12 kuukauden kuluessa.
 • Kokeilujakson jälkeen jäsenyys uusiutuu automaattisesti, ellei sitä peruuteta.

YHTEENVETO

Audible on erinomainen valinta niille, jotka etsivät laajaa valikoimaa ja korkealaatuista sisältöä äänikirjapalvelulta. Sen monipuoliset tilausvaihtoehdot ja käyttäjäystävällinen sovellus tekevät siitä suositun valinnan äänikirjojen ja podcastien ystäville.

Supla+

Supla+ on suosittu podcastien kuuntelupalvelu, joka tarjoaa laadukkaan, mainoksettoman kuuntelukokemuksen. Palvelu keskittyy erityisesti podcasteihin, joita voi kuunnella myös offline-tilassa. Supla+ sopii niille, jotka haluavat nauttia podcasteista ilman mainoksia ja rajoituksia.

OMINAISUUDET JA HINNOITTELU

 • Rajaton Kuuntelu: Pääsy kaikkiin Suplan podcasteihin.
 • Offline-Kuuntelu: Mahdollisuus ladata jaksoja kuunneltavaksi ilman nettiyhteyttä.
 • Hinta: Ensimmäinen viikko maksuton, jonka jälkeen 4,99 €/kk.

ÄÄNIKIRJOJEN SIIRTYMINEN BOOKBEATIIN

Vuodesta 2023 lähtien Suplan äänikirjat siirtyivät BookBeatiin.

KÄYTTÄJÄKOKEMUKSET

Supla+ on saanut kiitosta laajasta podcast-valikoimastaan. Palvelun hakutoiminto ja kategorisointi ovat helpottaneet sopivan sisällön löytämistä, mutta käyttäjäkokemukset ovat vaihdelleet käytettävyyden osalta. Supla jatkaa podcastien tarjoamista ennallaan, mutta äänikirjat ovat siirtyneet BookBeatiin.

Ilmaisia palveluita

Äänikirjoja on myös tarjolla ilmaiseksi! Tästä voit siirtyä ilmaisia äänikirjoja käsittelevään artikkeliimme. Alla on myös tiivistelmät muutamasta eri palvelusta:

YLE Areena

Yle Areena on Yleisradion tarjoama suoratoistopalvelu, joka sisältää TV-sarjoja, elokuvia, podcasteja ja äänikirjoja. Palvelun käyttö on ilmaista ja se tarjoaa pääsyn monipuoliseen sisältöön, kuten klassikkoäänikirjoihin.

eKirjasto

eKirjasto on kirjastojen digitaalinen palvelu, joka tarjoaa pääsyn laajaan valikoimaan e-kirjoja, äänikirjoja, musiikkia ja elokuvia. Palvelun käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja PIN-koodi, ja se mahdollistaa äänikirjojen kuuntelun ja lataamisen.

Helmet Kirjasto

Helmet-kirjasto tarjoaa kolmea palvelua: Ellibs, OverDrive ja Naxos Spoken Word Library, sisältäen äänikirjoja eri kielillä. Palvelun käyttö vaatii kirjastokortin, PIN-koodin, sopivan laitteen ja verkkoyhteyden.

Celia – Saavutettavaa kirjallisuutta

Celia tarjoaa ääni- ja e-kirjoja henkilöille, joille tavallisen kirjan lukeminen on haastavaa. Celian äänikirjakokoelma on laaja, yli 50 000 teosta sisältäen, ja ne ovat kuunneltavissa verkossa tai mobiilisovelluksessa.

YouTube

YouTube tarjoaa satunnaisen valikoiman suomenkielisiä äänikirjoja. Palvelu on ilmainen, mutta sisältää mainoksia ja mobiililaitteella käytettäessä näyttöä ei voi sulkea kuuntelun ajaksi.

Lukulumo – Ääni- ja Kuvakirjapalvelu

Lukulumo on monikielinen palvelu, joka tarjoaa ääni- ja kuvakirjoja varhaiskasvatukseen. Palvelu on maksullinen, mutta tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilun.

Vinkkejä Äänikirjojen Kuunteluun:

 1. Valitse rauhallinen kuunteluympäristö.
 2. Tutustu eri genreihin ja laajenna kirjallisuuden ymmärrystäsi.
 3. Jaa kokemuksia ystävien kanssa.
 4. Kuuntele äänikirjoja liikkeellä ollessasi.
 5. Löydä ilmaisia äänikirjoja kirjastojen digipalveluista, Yle Areenasta ja YouTubesta.