Nodesk

Väre Oy | Sähköyhtiöiden vertailu

Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio
Puhelinnumero: (03) 777 3131
Kotisivut: https://vare.fi/
Perustamisvuosi: 2018

Esittelyssä Väre Oy

Väre on Kuopiossa päämajaa pitävä sähköyhtiö, joka toimii valtakunnallisesti ja on yksi Suomen suurimmista sähköntoimittajista yli 250 000 asiakkaallaan.

Väre on suhteellisen uusi tulokas Suomen energiamarkkinoilla, aloittaen toimintansa vuonna 2018. Se syntyi, kun useat alueelliset energia-alan toimijat, kuten Kuopion Energia, Savon Voima, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia, päättivät yhdistää voimansa ja muodostaa yhden suuren sähköyhtiön.

Väre keskittyy pelkästään sähkön myyntiin, eikä sillä ole omaa tuotantoa. Kuitenkin, sen omistajayhtiöt tuottavat itsenäisesti sähköä, mikä mahdollistaa Värelle vakaan ja monipuolisen sähköntarjonnan asiakkailleen.

Yhtiön taustalla olevat omistajayhtiöt tuovat alalle kokemusta ja osaamista, mikä näkyy myös Väressä.

Sähkön hinta

Väre on pyrkinyt säilyttämään kilpailukykyisen hintatason sähkösopimuksissaan.

Vaikka se ei aina olekaan markkinoiden halvin vaihtoehto, sen hinnat ovat silti verrattain kohtuulliset, erityisesti kun verrataan kalleimpiin sähköyhtiöihin.

Lisätiedot ajankohtaisista hinnoista löydät Väreen omilta sivuilta.

Väre hinta

Erikoistarjousten ja kampanjoiden avulla Väre tarjoaa mahdollisuuden saada sähkösopimuksia entistä edullisemmin.

Kuitenkin, sähkön kilpailuttaminen on paras tapa varmistaa edullisin hinta. Vertailemalla eri yhtiöiden tarjoamia sopimuksia, voi löytää markkinoiden halvimman vaihtoehdon omaan tarpeeseen.

Muutamia hyödyllisiä vinkkejä:

  • Väre on vain yksi monista sähköyhtiöistä Suomessa. Voit hankkia sähkösopimuksen miltä tahansa yhtiöltä, riippumatta siitä, missä päin maata asut.
  • Sähkösopimusten vertailu kannattaa tehdä huolellisesti. Erilaiset sopimustyypit hinnoitellaan eri tavoin, joten on tärkeää ymmärtää, mitä kukin sopimus pitää sisällään.
  • Sähkönsiirto laskutetaan erikseen sähkön myynnistä, ja siirtoyhtiötä ei voi valita tai kilpailuttaa. Tämä tarkoittaa, että siirtomaksu on maksettava paikalliselle siirtoyhtiölle riippumatta siitä, kenen sähköä käytät.

Kokemuksia

Väre on saanut asiakkailtaan pääosin myönteistä palautetta, mutta kuten kaikilla yrityksillä, on ollut myös huonompia kokemuksia.

Väreen sähkösopimusehdot eroavat monista muista yhtiöistä, erityisesti muuttopykälän suhteen. Yhtiön määräaikaiset sähkösopimukset on suunniteltu siten, että ne on siirrettävä myös uuteen asuntoon, mikä on alalla epätavallista.

Tämä ei ole aiheuttanut vielä paljoa negatiivista palautetta, mutta se on hyvä huomioida sopimusta tehdessä. Jos asiakas ei solmi uutta sähkösopimusta uudessa asunnossaan, sopimus voidaan purkaa.

Positiivista palautetta Väre on saanut erityisesti asiakaspalvelunsa positiivisesta otteesta ja kilpailukykyisistä hinnoista. Vuoden 2022 energiakriisin myötä Värekin joutui nostamaan hintojaan, mikä on aiheuttanut jonkin verran tyytymättömyyttä asiakkaiden keskuudessa. Tämä toki koskee monia muitakin firmoja.

Väre on ollut edelläkävijä lanseeratessaan kulutukseen vaikuttavia sähkösopimuksia. Yhtiön Välkky-sopimus, joka perustuu kulutuksen mukauttamiseen, on yksi sen suosituimmista tuotteista.

Tämä sopimusmalli antaa asiakkaille mahdollisuuden säästää sähköä ja kustannuksia, mikäli he pystyvät sopeuttamaan sähkönkulutustaan aktiivisesti.

Väreen sähkösopimukset

Väre tarjoaa asiakkailleen erilaisia sähkösopimuksia, jotka ovat tyypillisiä alalla. Yhtiön valikoimiin kuuluvat muun muassa:

  • Kiinteähintaiset määräaikaiset sopimukset kulutusvaikutuksella
  • Pörssisähkösopimukset, joissa hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan
  • Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset
  • Pakettisähköt, jossa asiakas maksaa tietyn määrän sähköä kiinteään hintaan

Väre eroaa muista yhtiöistä ainutlaatuisella muuttopykälällään. Jos asiakkaalla on määräaikainen sopimus ja hän muuttaa, Väre edellyttää sopimuksen siirtämistä uuteen asuntoon. Tämä käytäntö poikkeaa monien muiden sähköyhtiöiden käytännöistä, joissa määräaikaisen sopimuksen voi yleensä irtisanoa muuton yhteydessä.

Väre tunnetaan myös “Välkky”-brändistään, joka on kulutusvaikutuksella varustettu sähkösopimus. Tämä sopimus kannustaa asiakkaita sopeuttamaan sähkönkulutustaan ja hyödyntämään markkinoiden hintavaihteluita.