Nodesk

Audible äänikirja: kokemuksia ja tarjouksia (2024)

Audible on maailman suurin äänikirjapalvelu. Se on yhdysvaltalaisen Amazonin omistama ja tarjoaa valtavan valikoiman podcasteja, äänikirjoja ja muita puheviihteen palveluita. Osa sisällöstä on tarjolla eksklusiivisesti vain Audiblen kautta. Äänikirjoja voi kuunnella Audiblen omalla sovelluksella, joka on ladattavissa ilmaiseksi useille alustoille, kuten iOS, Android, Windows, ja Amazonin omat laitteet.

Audible tarjoaa erilaisia kuukausitilaussopimuksia, joilla käyttäjä voi kuunnella korkealaatuista sisältöä ilman mainoksia myös offline-tilassa. Sopimuksesta riippuen käyttäjä voi lunastaa kirjoja itselleen tai kuunnella rajattomasti sisältöä Audiblen kirjastoista (sopimuksista kerrotaan tarkemmin alempana). Audible tarjoaa myös aika ajoin äänikirjoja alennettuun hintaan, joten ahkerimmat kuuntelijat voivat lunastaa itselleen lisää kirjoja kuukausitilauksen lisäksi.

Audiblen valikoimista löytyy satoja tuhansia äänikirjoja lukuisista eri genreistä. Sisältöä on mahdollista suodattaa oman suosikki genren tai valmiiksi koottujen listausten mukaan. Jokaisella genrellä on myös oma uutiskirjeensä, jonne innokkaat voivat listautua ja saada sähköpostia mm. uusimmista julkaisuista.

Audiblen käyttö useilla eri laitteilla samanaikaisesti onnistuu kätevästi synkronointi-toiminnon ansiosta. Voit kuunnella äänikirjaa töiden ohella tietokoneen ääressä ja jatkaa vaikka työmatkan aikana mobiilisovelluksen kautta siitä mihin viimeksi jäit.

Muita sovelluksen ominaisuuksia ovat mm:

 • Auto-tila, jonka suuret painikkeet helpottavat esimerkiksi äänenvoimakkuuden säätämistä ajon aikana (älä kuitenkaan käytä sovellusta ajaessasi!)
 • Toistonopeuden säätö, joka mahdollistaa toistonopeuden sovittamisen itselleen sopivaksi
 • Uniajastin, joka sammuttaa toiston automaattisesti käyttäjän määrittelemän ajan kuluttua
 • Voit tallentaa sisältöä toivelistalle (Wishlist) myöhempään kuuntelua varten
 • Lisäksi voit lisätä muistiinpanoja tallentamiisi klippeihin

Hinnoittelu

Audible tarjoaa seuraavanlaisia kuukausitilausmalleja. Valittavissa Premium Plus -malleista on myös vuoden tilaus, jolloin kuukausihinta on vielä huokeampi:

 • Audible Premium Plus: Kuukausitilaajat saavat vastineeksi krediittejä. Krediiteillä käyttäjä voi lunastaa itselleen esimerkiksi äänikirjan Audiblen kirjastosta ja pitää sen itsellään. Äänikirjan lunastaminen itselleen kustantaa tyypillisesti yhden krediitin. Premium Plus -jäsenyystasoja on kaksi: 1 krediitti/kuukausi ja 2 krediittiä/kuukausi. Premium plus -jäsenillä on pääsy myös Audible Plus -kirjaston valikoimiin. $14.95/kuukausi tai $22.95/kuukausi
 • Audible Plus: Edullisempi vaihtoehto, jossa käyttäjä saa kuukausimaksua vastaan kuunnella rajattomasti Audible Plus -kirjaston valikoimaan kuuluvaa sisältöä. $7.95/kuukausi

Myös Audible tarjoaa ilmaisen kokeilujakson. Käyttäjä valitsee kokeiluversion Audiblen kuukausitilausmalleista ja saa palvelun käyttöönsä 30 päivän ajaksi veloituksetta. Kokeilujakson päätteeksi tilaus uusiutuu automaattisesti, mikäli käyttäjä ei peruuta tilausta.

Vinkki: Audible Premium Plus -jäsenyyden kokeiluversiossa saat käyttöösi yhden krediitin, jolla voit lunastaa omaksesi äänikirjan (kirjan saa pitää myös kokeilujakson päätyttyä). Amazon Prime -jäsenet saavat käyttöönsä 2 krediittiä kokeilujaksolle!

Palvelu tarjoaa myös Premium Plus -jäsenille mahdollisuuden ostaa äänikirjoja 30 % alennuksella.

Palvelun käyttöönotto ja ilmaisen kokeilujakson aktivointi

Audiblen ilmaisen kokeilujakson aktivointi on hyvin yksinkertaista. Sivusto tarjoaa kokeilujakson aktivointia heti etusivulla.

Palveluun kirjaudutaan Amazon-tunnuksilla. Seuraavassa ikkunassa voi luoda itselleen tunnukset mikäli sellaisia ei löydy valmiiksi.

Tunnukset luotuasit voitkin siirtyä käyttämään palvelua. Seuraavaksi kannattaa ladata mobiilisovellus App storesta (IOS) tai Google Play -kaupasta (Android), riippuen puhelimesi käyttöjärjestelmästä.

VINKKI: Muista tarkistaa Marketplace-napista ja lipun kuvasta, että olet oikealla maantieteellisellä alueella. Sovellus saattaa automaattisesti kirjata sinut väärälle puolelle, jolloin ansaitsemasi krediitit tai ostamasi kirjat eivät tule näkyviin.

Nyt olet valmis aloittamaan kuuntelun! Löydät Audiblen sisällön jaoteltuna genreihin tai valmiiksi kuratoituihin listoihin, kuten työpöytäversiostakin.

Tältä näyttää kuuntelunäkymä.

Vasemmalta oikealle: toistonopeuden säätö, auto-tilan aktivointi, ajastimen säätö ja kirjanmerkkien tai kommenttien lisääminen. Klikkaamalla kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa saat auki asetukset-näkymän (alla). Connecto to Device -nappulan avulla voit yhdistää äänikirjan toiston toiseen laitteeseen, kuten esimerkiksi Bluetooth-kaiuttimeen!

Asetukset-näkymässä avautuu lisää toiminnallisuuksia, voit lisätä kuuntelussa olevan kirjan kirjastoosi, ladata sen offline-tilassa kuunneltavaksi, jakaa ystävillesi tai jättää vaikka oman arviosi kirjasta muiden käyttäjien luettavaksi. Voit merkitä äänikirjan kuunnelluksi tai Listen log-toiminnon avulla seurata aikaleimojen avulla milloin olet pysäyttänyt kuuntelusi ja milloin esimerkiksi hypännyt kirjassa eteenpäin. Käyttäjä asetukset-ikkunasta voit ottaa käyttöön muutamia helppokäyttö-toimintoja.

Omat kokemukset

Audiblen käyttö on todella yksinkertaista ja käyttäjälähtöistä. Etenkin mobiilisovellus on ulkoasultaan todella yksinkertainen. Oman profiilin kautta pystyy helposti seuraamaan omaa kuunteluhistoriaa ja kuuntelumääriä. Tips & tricks -osiosta löytyy vinkkejä siihen, miten Audiblen käytöstä saa mahdollisimman paljon irti.

Muiden käyttäjien arviot koin erittäin hyödyllisiksi kuunneltavaa äänikirjaa valitessa! Audiblen suuren käyttäjäkunnan ansiosta suosituimmilla kirjoilla on jopa kymmeniä tuhansia arvioita. Myös oman arvion jättäminen on todella helppoa, täytät vain valmiin lomakkeen.

Kaiken kaikkiaan Audible menee henkilökohtaisessa listauksessani äänikirjapalveluiden kärkeen. Kuunteluloki-toiminnon voit aina jatkaa kuuntelua siitä, mihin viimeksi jäit, riippumatta millä laitteella käytät Audiblea. Krediiteillä lunastettu äänikirja pysyy kirjastossa aina ja sitä voi palata lukemaan myöhemmin uudelleen ja uudelleen. Lisäksi äänikirjojen lisäksi valikoimissa on jokaisen makuun podcasteja ja muuta äänisisältöä.

Helppokäyttöisyys, laaja valikoima, mahdollisuus ostaa äänikirjat omaksi, laadukas ääni – kaikki mistä äänikirjapalvelulta voi toivoa. Listataan vielä palvelun plussat ja miinukset;

Näistä asioista pidin

 • 👍Krediiteillä ostetut kirjat saa pitää itsellään (myös jäsenyyden päätyttyä)
 • 👍Käyttäjäystävällinen ulkoasu
 • 👍Laaja valikoima äänikirjoja
 • 👍Mahdollisuus palauttaa ostettu äänikirja 1 vuoden sisällä ostosta
 • 👍24/7 saavutettavissa oleva asiakaspalvelu

Näistä asioista en pitänyt

 • 👎Krediitit vanhenevat 12 kuukauden sisällä vastaanottamisesta
 • 👎HUOM! Kun ilmainen kokeilujakso on ohi, jäsenyys veloitetaan automaattisesti mikäli et ole peruuttanut sitä

Ei muuta kuin kuuntelemaan!

Lue myös

Storytel kokemuksia