Nodesk

Nextory Arvostelu ja Kokemuksia

Tästä taas voit siirtyä Nextoryn sivuille tilaamaan palvelua.

Nextory pähkinänkuoressa

Nextory on yksi suurimmista ja suosituimmista Suomenkielistä kirjallisuutta tarjoavista äänikirjapalveluista. Yhteensä ääni- ja e-kirjoja löytyy satoja tuhansia.

Hinnoittelu perustuu kuukausimaksuun, ja tarjolla on seuraavanlaisia paketteja:

 • Basic -paketti tarjoaa 25 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 9,99 €/kk.
 • Premium -paketilla voit kuunnella 100 tuntia kuukaudessa hintaan 15,99 €/kk.
 • Unlimited -paketilla voit luonnollisesti kuunnella äänikirjoja ja lukea e-kirjoja rajattomasti. Hintaa tällä paketilla on 19,99 €/kk.

Nextory tarjoaa myös 30 päivän ilmaista kokeilua, johon sisältyy 30 tuntia kuuntelua! Jos siis tämä palvelu kiinnostaa sinua, niin pääset kokeilemaan sitä ilmaiseksi ja riskittömästi.

Nextoryssä on myös mahdollista luoda 4 profiilia per tilaus. Profiileilla eri henkilöt pystyvät saumattomasti käyttämään sovellusta samalla tilauksella. Vain Unlimited -paketti kuitenkin mahdollistaa samanaikaisen kuuntelun.

Nextoryssä on myös mahdollista luoda lapsiprofiili. Lapsiprofiililla sovellus näyttää pelkästään lapsille soveltuvaa sisältöä.

Omia kokemuksia

Nextoryn käyttöönotto on suoraviivaista ja yksinkertaista, vaikkakin itse törmäsin muutamaan pieneen ongelmaan käyttäjää luodessa, sekä kirjojen kuuntelua aloittaessa. Lisää tästä, sekä ohjeet sovelluksen käytön aloittamiseen löydät alempaa.

Tilin luonti onnistui vain sähköpostilla, eli Google- tai Facebook käyttäjän avulla ei tiliä pystynyt luomaan. Maksutiedot piti syöttää jo tiliä luodessa ilmaisen kokeilun aktivointiin. Tässä vaiheessa valitsemasi tilaus jatkuu automaattisesti ilmaisen kokeilun päätyttyä, joten tilaus täytyy muistaa peruuttaa, jos sovelluksen käyttöä ei halua jatkaa.

Ilmainen kokeilu kuitenkin tarjoaa täysin riskittömän kokeilun sovelluksen käyttöön ja äänikirjojen kiehtovaan maailmaan!

Käyttäjän luonnin jälkeen sovelluksen Nextory on helppokäyttöinen ja intuitiivinen. “Löydä kirjoja” näkymästä löydät paljon hyviä suosituksia, ja haku ominaisuus auttaa, jos sinulla on jotain tiettyä mielessä.

Nextoryn valikoima

Nextorystä löytyy satojatuhansia ääni- ja e-kirjoja. Jokaiselle löytyy jotakin mielenkiintoista lukuisten kategorioiden joukosta:

 • Dekkarit
 • Elämänkerrat ja reportaasit
 • Romaanit
 • Rakkaus ja feelgood
 • Hyvinvointi
 • Lastenkirjat
 • Tositarinat
 • Uni ja rentoutuminen
 • Jännitys
 • Tieto
 • Yhteiskunta ja politiikka
 • Fantasia ja Science Fiction
 • Sarjakuva ja huumori
 • Nuoret
 • Elämäntapa ja harrastukset
 • Klassikot ja runous
 • Helppolukuiset kirjat
 • Kauhu
 • Erotiikka
 • Podcastit

Nextoryn hinnoittelu

Nextoryn hinnoittelu perustuu kuukausimaksuun, ja tarjolla on kolme erilaista pakettia:

 • Basic -paketilla voit kuunnella 25 tuntia kuukaudessa hintaan 9,99 €/kk.
 • Premium -pakettiin kuuluu 100 tuntia kuuntelua kuukaudessa hintaan 15,99 €/kk.
 • Unlimited -paketti sen sijaan sisältää luonnollisesti rajattomasti kuuntelua. Hintaa tälle lystille kertyy 19,99 €/kk.

Kuten y.o. kuvasta näkyy, jokaiseen näistä paketeista kuuluu myös 30 päivän ilmainen kokeilu, jonka aikana saat kuunnella 30 tuntia äänikirjoja. Jos siis Nextory kiinnostaa sinua, niin voit kokeilla sitä täysin riskittömästi. Jos et kuitenkaan halua jatkaa sovelluksen käyttöä, niin muista peruuttaa tilaus (valitsemasi tilaus jatkuu automaattisesti, jos et peruuta sitä).

Nextory lapsille ja perheille

Nextory tarjoaa mahdollisuuden neljälle profiilille per tilaus. Hyödyntämällä profiilija eri henkilöt pystyvät käyttämään samaa tiliä saumattomasti, sekoittamatta toistensa kuunteluhistoriaa tai suosituksia. Kuitenkin vain Unlimited -paketti tarjoaa mahdollisuuden kuunnella samanaikaisesti eri profiileilla.

Nextoryssä voit myös luoda lapsiprofiilin. Tällöin sovellus suosittelee ja näyttää pelkästään lapsille sopivaa sisältöä, ja suosittlee hauskaa lasten kirjallisuutta. Perheen pienimmätkin voivat siis päästä kirjojen makuun hauskojen luku tai kuunteluhetkien parissa.

Näin saat Nextoryn käyttöön ja aktivoit ilmaisen kokeilun:

Nextoryn käyttöönotto on helppoa, joskin minulla sattui tulemaan muutama mutka matkaan. Käyn tässä nämä mutkatkin läpi, sekä miten ratkaisin ne. Nextoryn 30 päivän ilmaisen kokeilunkin saa todella helposti käyttöön.

Tästä kappaleesta löydät tarkat ohjeet askel askeleelta Nextoryn käyttöönottoon.

Aloita menemällä laitteellasi joko Google Play kauppaan (Android), tai App Storeen (iPhone), ja hae “Nextory”. Valitse kaupasta oikea sovellus, ja asenna se. Kun sovellus on asentunut, avaa se. Ensimmäisellä avauskerralla näet seuraavan näkymän:

Tässä näkymässä sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Kun kerran asennamme sovellusta nyt ensimmäistä kertaa, niin täpätäänpä “Liity”. Seuraavaksi päästään valitsemaan kieliä ja luomaan käyttäjää:

Valitse siis kielet, joilla haluat kuunnella äänikirjoja. Kun täppäät “Jatka”, niin seuraavaksi pitää syöttää sähköposti, sekä salasana. Tässä kohtaa täppäämällä “Jatka” hyväksyt myös käyttöehdot ja tietosuojakäytännön, jotka kannattaa tietysti lukea. Seuraavaksi vuorossa on kategorioiden valinta:

Valitse nyt siis sinua kiinnostavat kategoriat, Nextory suosittelee sinulle valintojesi perusteella kirjoja. Seuraavassa näkymässä kysytään, haluatko sovellukselta ilmoituksia. Jos et halua, niin valitse “Ehkä myöhemmin”.

Seuraavassa, y.o. kuvan oikeanpuoleisessa näkymässä sanotaan, että jatkamiseen pitäisi seurata sähköpostiin saapuneita aloitusohjeita. Minulle tämä sähköpostiviesti ei kuitenkaan koskaan saapunut. Ongelma ratkesi menemällä Nextoryn nettisivuille ja kirjautumalla siellä sisään juuri aiemmin luoduilla tunnuksilla:

Kuten yllä näkyy, kirjauduttuasi siään Nextory pyytää suoraan valitsemaan tilauksen:

Valitse siis haluamasi tilauspaketti. Ilmainen kokeilujakso aktivoituu näin automaattisesti. Joudut kuitenkin lisäksi syöttämään maksutiedot (ainoa vaihtoehto kirjoitushetkellä on korttimaksu), vaikka haluaisit vain ilmaisen kokeilun. Tilaus täytyy siis muistaa peruuttaa, jos et halua jatkaa sovelluksen käyttämistä ilmaisen kokeilun päätyttyä.

Tämän jälkeen sinun pitää vielä luoda sovellukseen profiili. Sen jälkeen Nextory pyytää lataamaan apin, mutta me teimmekin sen jo. Palataan seuraavaksi siis sovellukseen.

Lisään tähän kohtaan sellaisen huomion, että suoraan palattuani sovellukseen en vielä pystynyt kuuntelemaan kirjoja. Kirjat aukesivat, mutta kun täppäsin “Kuuntele” nappia, sain vain loputtomasti pyörivän latausanimaation. Ongelma ratkesi luomalla uusi profiili sovelluksen asetuksista (alempaa näet vielä mistä tämä onnistuu).

Tässä kohtaa voit aloittaa sovelluksen käytön, valita kirjan, ja aloittaa kuuntelun! Y.o. kuvassa näkyy alapalkista löytyvä “Löydä kirjoja” näkymä, joka suosittelee sinua mahdollisesti kiinnostavia kirjoja (mm. aiemmin valitsemiesi kategorioiden perusteella). Kun valitset jonkin kirjan, pääset toisena ja kolmantena näkyvään näkymään, josta löydät mm. tietoja ja arvosteluja kirjasta, sekä “Kuuntele” nappulan, josta pääset aloittamaan kirjan kuuntelun.

Nextoryn ominaisuuksia:

Nextory tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet äänikirjojen kuunteluun sekä e-kirjojen lukemiseen. Lisäksi siitä löytyy monia hyödyllisiä nice-to-have ominaisuuksia. Katsotaanpa joitakin tärkeimpiä:

Kuuntelunäkymän perusominaisuudet

Kun valitset sovelluksesta jonkin sinua kiinnostavan kirjan, ja täppäät “Kuuntele” -nappia, pääset kuuntelunäkymään:

Merkkasin kuvaan näkymän ominaisuudet ja nappulat:

 1. Takaisin
 2. Asetukset
 3. Kelaa +/- 15s
 4. Pause / play
 5. Aikajana
 6. Uniajastin
 7. Lukijan nopeus
 8. Kirjanmerkin lisäys
 9. Sisällysluettelo ja kirjanmerkit

Osa näistä on itsestäänselviä, mutta katsotaanpa muutama hieman tarkemmin.

Aikajana

Aikajana, joka on merkattu kuuntelynäkymään numerolla 5. näyttää äänikirjan aikajanan. Siitä voit kätevästi kelailla eteen ja taaksepäin kirjassa.

Uniajastin

Kannattaa kokeilla uniajastinta, jos haluat nukahtaa kirjaa kuunnellen. Sen saa auki kuuntelunäkymään merkatusta nappulasta 6. Uniajastin yksinkertaisesti pysäyttää kirjan ajan päätyttyä, kun olet toivon mukaan nukahtanut.

Viimeisen 30 sekunnin aikana lukijan äänenvoimakkuus alkaa hiljenemään pikkuhiljaa. Nextory tarjoaa myös hauskan ominaisuuden uniajastimen ajan jatkamiseen. Kuten keskimmäisessä kuvassa näkyy, voit lisätä uniajastimeen 20 minuuttia ravistamalla laitetta äänen hiljentyessä, eli viimeisen 30 sekunnin aikana.

Valitse siis vain haluamasi aika uniajastimelle, tai aseta oma aika. Voit halutessasi pysäyttää ajastimen, tai lisätä / vähentää siitä 5 minuuttia.

Lukijan nopeus

Lukijan nopeus nappulasta, joka one merkitty kuuntelunäkymään numerolla 7. voit säätää äänikirjan toistonopeutta. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos haluat esimerkiksi kuunnella kirjan hieman nopeammin läpi. Vaihtoehtoja nopeudelle on 0,4x – 2x nopeus.

Kirjanmerkin lisäys

Kirjanmerkin voit asettaa kuuntelunäkymään merkatusta napista numero 8. Nextoryssä kirjanmerkit ovat yksinkertaisia, niissä tallentuu vain aika. Et voi siis kirjoittaa kirjanmerkille, että mitä tässä kohtaa tapahtui, niinkuin monissa muissa äänikirjasovelluksissa.

Tallentamiasi kirjanmerkkejä pääset katsomaan kuuntelunäkymän nappulasta 9. ja valitsemalla “Kirjanmerkit”.

Sisällysluettelo ja kirjanmerkit

Sisällysluettelo napista (kuuntelunäkymään merkattu ylempänä numerolla 9.) pääset katsomaan kirjan lukuja. Tällä valitsemallani esimerkkikirjalla lukuja ei kuitenkaan oltu merkattu.

Samasta napista pääset myös katsomaan kirjanmerkkejä.

Äänikirjan lataus laitteelle

Nextory lataa automaattisesti kirjat, joiden kuuntelun aloitat. Näin voit kuunnella myös offline tilassa. Ladatut kirjat löydät “Oma kirjasto” näkymästä.

Löydä kirjoja

“Löydä kirjoja” on ikäänkuin Nextoryn kotisivu. Se aukeaa ensimmäisenä, kun avaat sovelluksen, ja se löytyy myös Nextoryn alapalkista (oikean puoleisin nappi). Tämän näkymän tarkoituksena on auttaa sinua löytämään mielenkiintoista kuunneltavaa. Löydät suosituksia esimerkiksi alussa valitsemiesi kategorioiden perusteella, sekä kuuntelemiesi kirjojen ja arvostelujesi perusteella:

Haku

Nextoryssä on hyvin toimiva hakuominaisuus. Kun valitset sen alapalkista (toiseksi oikeanpuoleisin nappula), näet vapaasanahaun, sekä kategoriat. Voit siis valita jonkin kategorian ja selailla sieltä löytyviä kirjoja, tai etsiä hausta tarkimmin esimerkiksi kirjan tai kirjasarjan nimen perusteella.

Oma kirjasto

Oma kirjasto on alapalkin kolmas nappula oikealta. Täältä löydät viimeaikoina kuuntelemiasi kirjoja, luomasi listat, ladatut kirjasi, ja muita automaattisesti luotuja listoja:

Profiili

Sovelluksen alapalkin viimeisestä nappulasta pääset profiiliisi, josta voit säätää monia asetuksia. Täältä voit esimerkiksi lisätä uuden profiilin (mikä minun täytyi tehdä, että kirjojen kuuntelu alkoi toimia) täppäällä “Lisää profiili”.