Nodesk

Fortum DUO Kokemuksia: Kannattaako se?

Fortum DUO on fiksu sähkösopimus, joka tarjoaa säästöjä sähkön hinnassa ilman isoja hintaheilahteluja. Kiinteä perusmaksu tuo mielenrauhaa, ja sähkön käytön ajoittaminen edullisiin aikoihin pienentää laskuja.

Suosittelen lämpimästi, jos kaipaat sähkösopimukseltasi sekä säästöjä että vakautta. Toisaalta jos kulutuksesi on pientä, niin kulutusvaikutuksen tuomat säästöt eivät usein ole merkittäviä.

Product Card
Logo
  • 24kk määräaikainen
  • CO2-vapaa sähkö

Tässä positiivisia (ja negatiivisia) asiakaskokemuksia Fortumin DUOsta.

Mikä Fortum DUO?

Fortum DUO


Fortum DUO on kaksivuotinen sähkösopimus, joka koostuu kahdesta osasta: kiinteästä perusosasta ja kulutukseen perustuvasta osasta.

Sopimuksen hinta vaihtelee noin 2:lla sentillä kilowattitunnilta (c/kWh) riippuen siitä, milloin sähköä käytetään.

Jos käytät sähköä, kun pörssisähkön hinta on alhainen, maksat vähemmän. Toisaalta, jos käytät sähköä kalliimpina tunteina, maksat enemmän.

Sähkön hinnan seuranta on siis olennaista tässä sopimuksessa! Tällöin vältyt sähkölaskuyllätyksiltä optimoimalla kulutuksen päiväkohtaisille halvimmille tunneille.

Pörssisähkön hinnanvaihtelu

Kiinteä perusmaksu tuo ennustettavuutta sähkölaskuihin.

Vaikka pörssisähkön yleinen hinta nousisi, se ei vaikuta merkittävästi DUO-sopimuksen kustannuksiin, toisin kuin tyypillisessä pörssisähkösopimuksessa.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö tai sopimus, kuten vaikkapa Fortum DUO.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

Fortum DUO Kokemuksia

Fortum DUO on innovatiivinen sähkösopimus, joka lanseerattiin vuonna 2022 ja tarjoaa jotain uutta sähkömarkkinoilla.

Vaikka Fortum DUO on ollut markkinoilla vasta lyhyen ajan, se on jo saanut kiitosta siitä, miten se vastaa nykypäivän muuttuviin sähkömarkkinoihin.

Sopimuksen suosion myötä Fortum on alkanut suosittelemaan DUO:a kiinteähintaiseen Takuu-sopimuksen sijaan.

DUO erottuu edukseen kannustamalla asiakkaita käyttämään sähköä halvempina tunteina. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös edistää sähkön säästeliästä ja tehokasta käyttöä, mikä on tärkeää nykyisessä energiatilanteessa.

Mainion tästä sopimuksesta tekee se, että se kannustaa käyttämään sähköä halvimpina tunteina. Tämä säästää huomattavasti sähkölaskussa.

Lue myös: Miten pörssisähkö toimii?

Kriittisiä näkemyksiä

Suomi24:n keskusteluissa Fortum DUO -sähkösopimusta arvioidaan sekä positiivisesti että kriittisesti. Käyttäjien kommentit heijastavat huolta sopimuksen hintojen noususta ja sen soveltuvuudesta eri kuluttajille.

Eräs kommentoija mainitsee, että DUOn hinta oli noussut 21,4 senttiin/kWh, kun taas viimeisen 7 päivän pörssisähkön keskihinta oli noin 2 senttiä/kWh, mikä herättää turhautumista.

Käyttäjät keskustelevat myös siitä, miten DUOn hinnoittelu perustuu kuukausittaiseen tarkasteluun, mikä voi johtaa siihen, ettei kuluttaja saa hyötyä jatkuvasti halvasta sähköstä.

Toinen kommentoija toteaa, että Helenin pörssisähkösopimus on ollut keskimäärin edullisempi verrattuna DUOon. Eräs käyttäjä mainitsee laskeneensa itse “oman profiilinsa mukaisen” keskihinnan ja päätelleensä, että pörssisähkö on edelleen halvin vaihtoehto.

DUOn kulutusvaikutusta arvioidaan myös.

⚡ VALITSE HALVIN SÄHKÖ

Vertaile Suomen halvimmat sähkösopimukset sekunneissa.

Käyttäjät huomauttavat, että DUO ei palkitse kuluttajia suoraan halvasta pörssisähkön hinnasta, vaan pikemminkin sähkönkulutuksen mukauttamisesta hintavaihteluihin.

Keskustelussa tuodaan esiin, että DUOn kaavassa on heikkouksia, kuten se, että jos sähkön hinta laskee kuukauden aikana, ei loppukuussa säästäminen vaikuta merkittävästi kulutusvaikutukseen.

Käyttäjät keskustelevat myös siitä, miten kulutusvaikutus lasketaan, vertailevat DUOa ja Helenin vastaavia tuotteita, ja pohtivat, miten sähkön hinnan vaihtelut vaikuttavat laskuihin.

Eräs kommentoija toteaa, että Fortum DUO ei kannusta säästämään sähköä, kun sähkön hinta on alhainen, mikä voi vääristää säästömahdollisuuksia.

Lisäksi jotkut käyttäjät ilmaisevat tyytymättömyytensä Fortumin hinnoittelupolitiikkaan, väittäen että yhtiö hyötyy kuluttajien kustannuksella. Toiset taas puolustavat yhtiötä viitaten aiempiin edullisiin sopimuksiin.

Miten vältyt negatiivisilta kokemuksilta?

Edellä mainitsemani kaltainen palaute liittyy sähkömarkkinoiden luonteeseen ja kuluttajien odotuksiin sähkösopimuksista.

Sähkömarkkinat ovat luonteeltaan dynaamiset ja hintavaihtelut ovat normaaleja.

Nämä vaihtelut johtuvat useista tekijöistä, kuten sään vaihteluista, poliittisista päätöksistä, markkinoiden kysynnästä ja tarjonnasta sekä tuotantomuodoista.

Sähköyhtiöt eivät voi hallita näitä tekijöitä, ja samat ongelmat koskevat kaikkia toimijoita alalla.

Jos sähkön markkinahinta nousee, on jokaisen sähköyhtiön nostettava sähkön hintaa. Muuten koko bisneksessä ei olisi mitään järkeä.

Sähkön hintavaihtelujen ymmärtäminen avainasemassa jos haluat välttää negatiivisia kokemuksia.

Tässä pari vinkkiä:

  1. Ymmärrä sopimuksesi: Tutustu huolellisesti sähkösopimuksesi ehtoihin ja ymmärrä, miten hinta muodostuu. Tämä auttaa sinua ennakoimaan ja hyödyntämään hintavaihteluja.
  2. Seuraa sähkömarkkinoita: Seuraa sähkön tuntihintoja joka päivä! Monet sähköyhtiöt tarjoavat sovelluksia tai verkkopalveluita, joissa voit seurata reaaliaikaisia hintoja.
  3. Käytä sähköä halvimpina tunteina: Yritä ajoittaa suurimmat sähkönkulutuksesi, kuten pyykinpesu, astianpesu tai sähköauton lataus, niihin aikoihin päivästä tai yöstä, kun sähkön hinta on alhaisin.
  4. Automatisoi ja säädä laitteita: Nykyaikaiset älykodin ratkaisut voivat auttaa automatisoimaan laitteiden käyttöä ja siirtämään niiden käyttöä halvempiin aikoihin.
  5. Kulutustietoisuus: Ole tietoinen omasta sähkönkulutuksestasi ja mieti tapoja vähentää kokonaiskulutusta.
  6. Vertaile sähkösopimuksia: Eri yhtiöillä on erilaisia sopimuksia, ja on tärkeää löytää sellainen, joka sopii parhaiten omaan kulutustyyliisi ja taloudellisiin tarpeisiisi.
  7. Pysy ajan tasalla: Sähkömarkkinoiden tilanne voi muuttua nopeasti, joten on hyvä pysyä ajan tasalla markkinoiden muutoksista ja säädöksistä.

Vaikka hintavaihtelut ovat normaaleja ja sähköyhtiöiden vaikutusmahdollisuudet niihin ovat rajalliset. Kuluttajana voit vaikuttaa sähkölaskuusi ymmärtämällä markkinoita ja optimoimalla sähkönkäyttöäsi.

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt