Nodesk

Mistä edullisin sähkösopimus Poriin? [2024]

Oletko etsimässä juuri sinulle parasta sähkösopimusta Poriin? Tultikin sitten oikeaan paikkaan! Tämän artikkelin avulla löydät parhaat sähkösopimukset Porissa, sekä muuta hyödyllistä tietoa sähkösopimuksen hankkimisesta Porissa.

Suomessa sähkösopimuksen voi solmia minkä tahansa sellaisia alueellasi tarjoavan yrityksen kanssa, asuinpaikasta huolimtta. Sopimuksen valinnassa onkin fiksua kiinnittää huomiota mm. sopimuksen hintaan, sopimuksen tyyppiin, sekä sopimuksen kestoon, eikä vain asuinpaikkaan taikka sähköyhtiöön. Olennainen osa sopimuksen valinnassa on myös arvioida omaa sähkön kulutusta sekä kulutustottumuksia. Ne vaikuttavat suoraan siihen, että mikä sähkösopimus tulee juuri sinulle edullisimmaksi.

Sähkösopimusten vertailutyökalumme hoitaa kilpailutuksen hetkessä ja ilmaiseksi! Sähkösopimuksen kilpailutus on nykyään todella helppoa, ja pitää sisällään kolme vaihetta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Katsotaanpa seuraavaksi tarkemmin, miten sähkösopimuksia kannattaa etsiä:

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Porissa?

Tähän on helppo vastaus: kilpailuttamalla tietysti! Näin se onnistuu käden käänteessä:

1. Arvioi sähkönkulutuksesi. Tarkimmin kulutuksesi selviää vanhoista sähkölaskuista, mutta voit myös arvioida sen Sähkönkulutustyökalullamme:

2. Avaa Nodeski.fi:n sähkönvertailupalvelu tästä.

3. Syötä postinumerosi ja vuosikulutuksesi työkaluun. Halutessasi voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mittaustapaa, ja sähkön tuotantotapaa.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

4. Klikkaa vielä lopuksi “Hae tuotteet”, ja vertaile näin löytyviä sopimuksia. Valitse sinulle parhaiten sopiva ja tee sopimus netissä.

Sähkösopimusten vertailutyökalumme löytää kaikki alueellasi tarjolla olevat sähkösopimukset postinumerosi perusteella, sekä arvioi vuosikustannukset syöttämäsi kulutusarvion perusteella. Työkalu järjestää sopimukset hintajärjestykseen ja listaa ne kätevästi taulukkoon. Voit myös halutessasi suodattaa sähkösopimuksia sopimustyypin, mittaustavan tai tuotantotavan mukaan.

Sähkön hintavertailu ja kilpailutus on nykyään näin helppoa! Enää ei ole siis tarvetta sekaviin puheluihin ja viestittelyyn sähköyhtiön kanssa, vaan sopimusten vertailu ja solmiminen onnistuu helposti ja selkeästi netissä!

Pari vinkkiä sähkösopimuksen valintaan Porissa

Pori on suhteellisen suuri kaupunki ja sijaitsee Suomen lounais rannikolla Satakunnan maakunnassa. Rannikolla ja suhteellisen etelässä talvet ovat lyhyempiä ja leudompia kuin maan pohjoisosissa. Lisäksi merkittävä osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Nämä yhdessä johtavat mm. alhaisempiin lämmityskustannuksiin ja erityisesti kerrostalojen tapauksessa keskitettyyn lämmitykseen (kuten kaukolämpöön). Mutta miten tämä vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan?

Etenkin keskitetty lämmitys suojaa suurilta vuodenaikoja seuraavilta heilahteluilta sähkönkulutuksessa:

Tämä mahdollistaa melko hyvän ennustettavuuden sähkön kulutuksessa. Tässä tapauksessa esimerkiksi pakettisähkösopimus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

Toisaalta esimerkiksi kausisähkö (etenkään sähkölämmityksen tapauksessa) ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei pystytä keskittää kesäkuukausille.

💡Huom! Suosittelen tutustumaan erilaisiin sähkösopimustyyppeihin, sekä useisiin muihinkin tärkeisiin seikkoihin sähkösopimusta valitessasi (etenkin, jos nämä asiat eivät ole sinulle ennestään tuttuja). Näin varmistat, että löydät juuri sinulle parhaan sopimuksen. Tämä onnistuu helpoiten lukaisemalla aihetta käsittelevän artikkelimme täältä.

Tyypillisiä karkeita arvioita vuotuiselle sähkön kulutukselle Porissa:

 • Kerrostalokaksio, kaukolämpö, kaksi asukasta: noin ~2500 kWh
 • Rivitalokolmio, kaukolämpö, kolme asukasta: noin ~4000 kWh
 • Sähkölämmitteinen omakotitalo, neljä asukasta: noin ~18 000 kWh

Erilaisia Sähkösopimustyyppejä

Sähkösopimuksia löytyy useaa eri tyyppiä. On olemassa pörssihinnoiteltuja sähkösopimuksia, kiinteähintaisia sähkösopimuksia, aikasähkösopimuksia, kausisähkösopimuksia, pakettisähkösopimuksia, sekä jopa näiden yhdistelmiä:

 • Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia ja niiden hinnat vaihtelevat tunneittain markkinahintojen mukaan. Tämä sopimustyyppi kannustaa aktiiviseen hinnan seurantaan ja sähkön käyttöön kustannustehokkaimpina aikoina.
 • Kiinteähintaisissa sähkösopimuksissa hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Ne suojaavat hintojen nousulta, mutta toisaalta eivät mahdollista hyötyä hintojen laskiessa. Näitä sopimuksia voi olla sekä määräaikaisina että jatkuvina.
 • Aikasähkösopimus (toiselta nimeltään yösähkö), tarjoaa kaksi eri hintaa: yön ajalle edullisemman hinnan ja päivän ajalle korkeamman hinnan. Tämä sopii hyvin niille, jotka voivat ajoittaa merkittävän osan sähkönkulutuksestaan yön tunteihin.
 • Kausisähkösopimukset mukauttavat hintojaan vuodenaikojen mukaan (kesällä halvempaa ja talvella kalliimpaa), ja ne ovat erityisen sopivia paikkoihin, kuten kesämökkeihin, joissa sähkönkulutus tyypillisesti painottuu kesälle.
 • Pakettisähkösopimus määrittelee kiinteän kuukausittaisen sähkönkulutuksen määrän, sekä kiinteän hinnan tälle määrälle sähköä. Tämä sopii käyttäjille, joilla on tasainen sähkönkulutus. Kulutuksen ylittyessä seuraa lisämaksuja, mutta kulutuksen alittuessa et saa korvauksia.
 • Hybridisähkösopimus yhdistää kiinteähintaisen sopimuksen vakauden ja pörssihinnoittelun joustavuuden. Se suojaa hintapiikeiltä samalla tarjoten säästömahdollisuuksia.

Sähkösopimukset voidaan jakaa myös kestonsa perusteella kahteen kategoriaan. Määräaikaiset sopimukset ovat voimassa tietyn ajan, kuten 12 tai 24 kuukautta, jonka ajaksi sähkön kilowattituntikohtainen hinta sovitaan etukäteen. Määräaikaiset sopimukset tarjoavat hinnan vakautta, mutta eivät mahdollista hyötyä hintojen laskusta. Niiden ennenaikainen purkaminen voi johtaa sakkomaksuihin. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavampia ja niistä voi irtisanoutua ilman sakkoja lyhyellä varoajalla, mutta ne eivät tarjoa samaa hintaturvaa.

Lisätietoja juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen valintaan löydät täältä.

Hyvä tietää

Sähkölaskun kokonaishinta muodostuu käytännössä kolmesta osasta, jotka ovat sähkön hinta, sähkönsiirto, ja verot. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Veroihin et pysty suoraan vaikuttamaan, mutta vähentämällä kulutusta maksat myös vähemmän veroja.

Porissa sähkönsiirtoyhtiösi on Pori Energia Sähköverkot. Satakunnan alueella toimii muitakin siirtoyhtiöitä:

 • Pori Energia Sähköverkot: Pori, Ulvila
 • Caruna Oy: Honkajoki, Huittinen, Merikarvia, Nakkila
 • Kokemäen Sähkö: Kokemäki
 • Köyliön-Säkylän Sähkö: Säkylä
 • Lammaisten Energia: Harjavalta 
 • Lankosken Sähkö: Siikainen
 • Leppäkosken Sähkö: Jämijärvi, Karvia
 • Paneliankosken Voima: Eura, Eurajoki
 • Rauman Energia: Rauma
 • Vatajankosken Sähkö: Honkajoki, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku

Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä suosittuja Porissa toimivia sähköyhtiöitä, muttei missään erityisessä järjestyksessä:

1. Omavoima

Sähköyhtiö OmaVoima
 • Perustamisvuosi: 2008
 • Kotisivut: https://omavoima.fi/
 • Puhelinnumero: (02) 880 0 880
 • Osoite: Kairakatu 4, 26100 Rauma

Omavoima Oy on Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n yhdessä perustama sähkönmyyntiyhtiö, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2009 nimellä Lännen Omavoima Oy.

Yhtiö laajensi toimintaansa Pirkanmaalle 1. tammikuuta 2022, kun Leppäkoski Group ja Valkeakosken Energia liittyivät osakkaiksi, ja samalla yhtiön nimi muutettiin Omavoima Oy:ksi.

Omavoima tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hoitaa energia-asioitaan verkkosivujensa kautta ympäri vuorokauden. Yhtiöllä on uusi Online-palvelu, joka mahdollistaa sujuvan asioiden hoitamisen verkossa. Omavoima kehittää jatkuvasti uusia ominaisuuksia Online-palveluunsa asiakaspalautteen perusteella​.

Omavoima palvelee asiakkaita myös Priima- ja Priimaplus-asiakkaiden Live-palvelun kautta, jossa asiakkaat voivat seurata sähkönkäyttöään ja kustannuksiaan tuntitasolla, nähdä voimassa olevat pörssisähkön hintatarjoukset, tehdä hintakiinnityksiä, tilata hintavahdin tai kytkeä kiinnitysautomaatin päälle, sekä tilata uusiutuvasti tuotettua sähköä​.

Lisäksi Omavoima tarjoaa ratkaisuja aurinkovoimaloiden ja sähköautojen latauslaitteiden hankintaan kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille. Omavoima tarjoaa huolellisen suunnittelun ja ammattitaitoisen asennuksen aurinkovoimalaprojekteihin sekä avustaa sähköauton kotilatauslaitteen hankinnassa​.

2. Lammaisten Energia

Lammaisten Energia

Lammaisten Energia on sähköyhtiö, joka tarjoaa erilaisia sähkösopimusvaihtoehtoja. Heillä on online-palvelu, joka toimii sähköisenä palvelukanavana asiakkaille, tarjoten näkymän yhtiön tarjoamiin palveluihin sekä omaan energiankäyttöön ja -tuotantoon. Yhtiö on perustettu vuonna 1978 ja sen toimialana on sähkön jakelu​.

Huomionarvoista on, että eri lähteissä on ristiriitaisia tietoja perustamisvuodesta, sillä toinen lähde mainitsee perustamisvuoden 1914. Yhtiön kotipaikka on Harjavalta

Lammaisten Energian toimintajärjestelmä noudattaa laatu-, ympäristö- ja turvallisuusstandardeja, ja yhtiö edistää pientuotantoa sekä aurinkoenergiaa, tarjoten asiakkailleen vaihtelevia etuja.

3. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

4. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

5. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

6. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

7. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

8. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

9. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

10. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen