Nodesk

Väre Kokemuksia (2024): Kannattaako se?

Väre on tunnettu suomalainen sähköyhtiö, joka jakelee erilaisia sähkösopimuksia kautta maan.

Mutta kuinka kannattava Väre oikeasti on? Onko sopimukset luotettavia tai käypähintaisia?

Tässä lyhyesti niin positiivisia kuin negatiivisia kokemuksia Väreestä.

Mikä ihmeen Väre?

Väre on sähköyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Kuopiossa, ja se toimii valtakunnallisesti sähkön myynnin parissa.

Yhtiö on kasvanut merkittäväksi toimijaksi Suomen energiamarkkinoilla, palvellen yli 250 000 asiakasta, mikä tekee siitä yhden maan suurimmista sähköntoimittajista.

Yritys on suhteellisen tuore alalla, aloittaen toimintansa vuonna 2018. Väre syntyi, kun neljä erillistä energia-alan yhtiötä – Kuopion Energia, Savon Voima, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia – päättivät yhdistää voimansa ja muodostaa yhden yhteisen sähköyhtiön.

Toisin kuin jotkut muut sähköyhtiöt, Väre ei itse tuota sähköä, vaan keskittyy pelkästään sen myyntiin.

Yhtiön omistajatahot kuitenkin tuottavat sähköä itsenäisesti. Väreen liiketoimintamalli perustuu siis siihen, että se tarjoaa asiakkailleen sähköä, jonka se hankkii omistajiensa ja muiden tuottajien kautta.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

Väre kokemuksia—kriittisiä mielipiteitä

Suomi24:ssä käydään vilkasta keskustelua Väre Oy:n sähkösopimuksista ja hinnoittelusta.

Monet kommentoijat ilmaisevat tyytymättömyyttään yhtiön hintoihin ja palveluihin. Useat mainitsevat, että Väre on menettämässä merkittäviä asiakkaita, kuten Kuopion kaupungin, joka siirtyy käyttämään Loiste Sähkömyynnin palveluita.

Tämä nähdään merkkinä siitä, että Väre joutuu parantamaan palveluitaan ja hintojaan pysyäkseen kilpailukykyisenä.

Keskustelussa korostuu myös se, että Väre on lisännyt kuukausimaksuja jopa sellaisiin sopimuksiin, joissa niitä ei aiemmin ole ollut. Tämä on herättänyt kuluttajien keskuudessa suuttumusta ja huolta, ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto on ryhtynyt selvittämään asiaa. Kuluttajat keskustelevat siitä, miten he voivat saada mahdollisesti perusteettomasti veloitettuja maksuja takaisin.

Monet kommentoijat kertovat etsivänsä edullisempia sähköyhtiöitä ja suosittelevat kilpailuttamista. Pienempien yhtiöiden mainitaan olevan kilpailukykyisiä, ja isoja yhtiöitä kritisoidaan liian korkeista hallintokustannuksista.

Väreen hinnoittelua pidetään “sikamaisen kalliina”, ja jotkut kommentoijat ilmaisevat turhautumisensa nykyiseen tilanteeseen.

Keskustelussa on myös mainintoja siitä, että Väre on tarjonnut asiakkailleen uusia sopimuksia, joiden hinnat ovat merkittävästi korkeammat kuin aiemmin. Tämä on johtanut siihen, että monet asiakkaat suunnittelevat vaihtavansa toiseen yhtiöön.

Eräs kommentoija mainitsee, että yhtiön myyntitaktiikat ovat aiheuttaneet pettymystä ja että asiakaspalvelu ei ole vastannut kyselyihin tyydyttävästi.

Yleisesti ottaen keskustelussa vallitsee kriittinen suhtautuminen Väreeseen, ja monet keskustelijat ilmaisevat halunsa siirtyä kilpailijoiden palveluihin etsiessään edullisempia ja asiakasystävällisempiä sähkösopimuksia.

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Näin vältyt negatiivisilta kokemuksilta

Sähkömarkkinat ovat dynaamisia, ja hinnan vaihtelut kuuluvat niiden luonteeseen.

Sähkön hinnan vaihtelua

Näitä vaihteluja aiheuttavat tekijät, kuten sään muutokset, poliittiset päätökset ja markkinoiden kysyntä-tarjonta-suhde, ovat sähköyhtiöiden ulottumattomissa ja vaikuttavat kaikkiin markkinoilla toimiviin yrityksiin.

Sähkön hintavaihtelujen ymmärtäminen on tärkeää sähkönkäytön optimoinnissa.

Tämä edellyttää sähkösopimuksen ehtojen tuntemista, sähkömarkkinoiden hintojen seuraamista ja sähkön käytön ajoittamista halvimmille tunneille.

Täältä voit seurata sähkön hintaa.

Älykodin ratkaisut voivat auttaa laitteiden käytön automatisoinnissa ja sähkönkulutuksen hallinnassa.

Lisäksi on hyvä olla tietoinen omasta sähkönkulutuksestaan ja vertailla eri yhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia. Sähkömarkkinoiden tilanteen seuraaminen auttaa pysymään ajan tasalla ja tekemään tietoisia päätöksiä.

Vaikka sähköyhtiöt eivät voi hallita hintavaihteluita, kuluttajat voivat itse vaikuttaa sähkölaskuihinsa ymmärtämällä markkinoiden toimintaa ja optimoimalla omaa sähkönkäyttöään.

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt