Nodesk

Hehku kokemuksia: Kannattaako se oikeasti?

Hehku Energia

Hehku on kasvussa oleva suomalainen sähköyhtiö, joka tunnettiin ennen nimellä GNP Energy.

Hehku tarjoaa fiksuja sähkösopimuksia, jotka tarjoavat säästöjä sähkön hinnassa ilman isoja hintaheilahteluja.

Sopiumkset ovat kiinteitä, joten ne suojaavat sähkön rajuilta hintapiikeiltä. Hehkun 12kk ja 24kk sopimukset ovat suunnattu niille, jotka arvostavat sekä säästöjä että hintavakautta sähkösopimukseltaan. Hehkun parhaat tarjoukset, eli 12 kuukauden ja 24 kuukauden sähköt löydät alla olevan linkin kautta.

Product Card
Logo
 • 12kk määräaikainen tarjous

Mikä ihmeen Hehku?

Hehku Energia

Hehku Energia, entiseltä nimeltään GNP Energy, on sähköyhtiö, joka on kokenut merkittävän uudistumisen vuonna 2023.

Aiemmin Market Energia ja Finnkraft nimillä toiminut yhtiö on vaihtanut nimensä useaan otteeseen ja on nyt tunnettu Hehku Energiana.

Yhtiöllä on yli 25 000 sähkösopimusasiakasta, ja sen tuotevalikoimaan kuuluu sekä kiinteähintaisia että vaihtuvahintaisia sähkösopimuksia.

Hehku Energian taustalla on laajempi pohjoismainen konserni, joka toimii muun muassa Norjassa ja Ruotsissa.

Hehku Energia keskittyy pääasiassa Suomen sähkömarkkinoille ja on tunnettu kilpailukykyisistä hinnoistaan.

Vuonna 2022 Hehku osti konkurssiin menneen Lumo Energian asiakkaat ja on sen jälkeen houkutellut uusia asiakkaita kilpailukykyisillä hinnoilla. Vuonna 2019 Hehku osti myös Vihreä Älyenergia Oy:n sähkösopimukset.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Monesti netistä lukee vain negatiivisia kokemuksia oli kyseessä mikä tahansa sähköyhtiö.

Monet asiakkaat jättävät positiiviset arviot kirjoittamatta, sillä tyytyväisyys katsotaan itsestäänselvyydeksi, eikä se houkuttele aktiivisesti jakamaan kokemuksia.

Kannattaa käyttää automaattista vertailusovellusta jotta löydät parhaan sähkösopimuksen.

Puhelinmyyjien tekemät tarjoukset voivat olla harhaanjohtavia ja eivät välttämättä vastaa asiakkaan todellisia tarpeita.

Sähkösopimustyyppien ja sopimuskausien ymmärtäminen on avainasemassa sopivimman sopimuksen valinnassa, jolloin asiakas voi välttyä yllätyksiltä ja pettymyksiltä.

Jos haluat vertailla sähköjä, kannattaa tehdä se tästä ilmaiseksi.

Jos et tiedä paljoa sähkösopimuksista, kannattaa käyttää 10 minuuttia tämän ilmaisen oppaan lukemiseen.

Hehku kokemuksia asiakkailta

Suomi24-keskustelupalstalla Hehku Energian, entisen GNP Energyn, asiakkaat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä yhtiön toimintaan.

Monet ovat kertoneet kokemuksista, joissa yhtiö on laskuttanut väärin, muuttanut sopimusehtoja yksipuolisesti, tai ollut vaikea tavoittaa asiakaspalvelussa.

Useat kommentoijat ovat myös raportoineet, että yhtiö on myynyt sähkösopimuksia harhaanjohtavasti, erityisesti vanhuksille, ja että heidän laskutus- ja sopimuskäytäntönsä ovat olleet epäselviä.

Keskusteluissa on myös mainittu, että yhtiö on muuttanut nimeään useita kertoja ja että se on aiemmin ollut kuluttaja-asiamiehen syynissä.

Kokemukset yhtiöstä näyttävät olevan pääosin negatiivisia, ja monet keskustelijat varoittavat muita olemaan tekemättä sopimusta Hehku Energian kanssa. Asiakkaiden mukaan yhtiö on laskuttanut ennakkomaksuja ilman selvää perustetta ja viivytellyt palautusten kanssa.

Hehku Energian toimintatavat ovat aiheuttaneet pettymystä ja epäluottamusta asiakkaiden keskuudessa. Asiakkaat korostavat tarkkaavaisuutta sopimuksia tehtäessä ja kehottavat varovaisuuteen yhtiön kanssa asioidessa.

Mutta kuten aiemmin jo mainitsinkin, suurin osa sähköfirmoista kohtaa samanlaisen palauteryöpyn.

Sähkösopimusten teko on yksinkertaista, mutta hintaan vaikuttavat tekijät, ja sähkön pörssihinnan vaihtelu voivat tehdä sopimuksista sekavia.

Kannattaakin lukaista kattava postaukseni sähkösopimuksista ja niiden laatimisesta. Tämän postauksen avulla opit huomioimaan olennaisimmat seikat sähköistä ennen sopimuksen laatimista.

Vertaile sähköt vain sekunneissa

Sähköjen vertailu eli kilpailutus tapahtuu nykytekniikalla sekunneissa. Sinun ei tarvitse kuin listata paikkakuntasi, sekä parit perustiedot kulutuksestasi, ja homma on valmis.

Tästä linkistä pääset vertailemaan sähköjä.

Sähkön hintavertailutyökalu

Näin vältyt ikävyyksiltä

Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen tekemiseen ja ikävyyksien välttämiseen.

 1. Tutki ja vertaile: Ennen sopimuksen tekemistä, vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Tarkista hinta, sopimuksen kesto, ehdot ja mahdolliset lisämaksut. Hyödynnä vertailupalveluja netissä.
 2. Ymmärrä ehdot: Lue sopimus huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot. Ole erityisen tarkkana määräaikaisten sopimusten ja hintatakuun suhteen.
 3. Varmista hinnan selkeys: Selvitä, perustuuko hinta kiinteään kuukausimaksuun, vaihtuvaan markkinahintaan vai johonkin muuhun. Varmista, sisältääkö hinta kaikki kustannukset.
 4. Tarkista taustat: Tutki sähköyhtiön taustat ja maine. Lue asiakkaiden arvosteluja ja kokemuksia.
 5. Sopimuksen seuranta: Seuraa sähkönkulutustasi ja laskujasi säännöllisesti. Tämä auttaa välttämään yllättävät suuret laskut.
 6. Asiakaspalvelu: Varmista, että yhtiöllä on hyvä asiakaspalvelu. Testaa asiakaspalvelun saavutettavuutta ennen sopimuksen tekemistä.
 7. Peruutusoikeus ja ehtojen muutokset: Tarkista, onko sopimuksessa peruutusoikeutta ja miten sopimusehtoja voidaan muuttaa sopimuskauden aikana.
 8. Sähkön alkuperä: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, varmista sähkön alkuperä ja että se vastaa arvojasi.
 9. Älä tee kiireessä päätöksiä: Älä tee päätöstä kiireessä tai painostuksen alaisena, erityisesti puhelinmyynnissä.
 10. Pidä dokumentit tallessa: Säilytä kaikki sopimukseen liittyvät dokumentit, kuten sopimus ja viestinvaihto sähköyhtiön kanssa.

Näitä ohjeita noudattamalla voit suojautua mahdollisilta ikävyyksiltä ja yllätyksiltä sähkösopimuksia tehdessäsi.

⚡ VALITSE HALVIN SÄHKÖ

Vertaile Suomen halvimmat sähkösopimukset sekunneissa.

Lue myös

Kaikki Suomen sähköyhtiöt

Sähkön hinta nyt