Nodesk

Paras sähkösopimus Hämeenlinnaan

Tämän artikkelin avulla löydät parhaat sähkösopimukset Hämeenlinnassa, sekä muuta hyödyllistä tietoa sähkösopimuksen hankkimisesta Hämeenlinnassa.

Suomessa voit ostaa sähköä miltä tahansa sähkösopimuksia tarjoavalta yhtiöltä, asuinpaikasta huolimatta. Säästöjen maksimoinniksi huomiota tulee kiinnittää siis lähinnä sopimuksen hintaan, tyyppiin ja määräaikaisuuteen, eikä vain sähköyhtiöön. Olennaista on myös arvioida omaa sähkön kulutusta, sekä kulutustottumuksia, sillä ne vaikuttavat suoraan siihen, että mikä sopimus tulee juuri sinulle edullisimmaksi.

Sähkösopimusten vertailutyökalumme hoitaa kilpailutukset sekunneissa, ja vieläpä ilmaiseksi! Sähkösopimuksen kilpailutus oon helppoa, ja pitää sisällään kolme vaihetta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Seuraavaksi vielä tarkemmat ohjeet sähkösopimusten etsimiseen.

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Hämeenlinnassa?

No kilpailuttamalla tietenkin! Näin voit tehdä sen:

# 1 Arvioi sähkönkulutuksesi. Parhaiten kulutus selviää vanhoista sähkölaskuista. Voit myös arvioida sen Sähkönkulutustyökalullamme:

# 2 Avaa Nodeski.fi:n sähkönvertailupalvelu tästä.

# 3 Syötä postinumerosi ja vuosikulutuksesi työkaluun. Halutessasi voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mittaustapaa, ja sähkön tuotantotapaa.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

# 4 Lopuksi klikkaa “Hae tuotteet”.

Nodesk.fi:n sähkön kilpailutuspalvelu käy kaikki alueesi sähkösopimukset läpi hetkessä postinumerosi perusteella, arvioi vuosikustannuksen syöttämäsi kulutuksen perusteella ja listaa sopimukset. Sopimuksia voi myös suodattaa sopimustyypin, mittaustavan tai tuotantotavan mukaan.

Sähkön hintavertailu ja kilpailutus on näin kätevää! Enää ei siis tarvitse soitella tai viestitellä sähköyhtiöiden kanssa edes takaisin.

Pari vinkkiä sähkösopimuksen valintaan Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on suhteellisen suuri kaupunki ja sijaitsee Suomen eteläisessä päässä. Tästä syystä talvet ovat lyhyempiä ja leudompia kuin pohjoisessa, ja suuri osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Nämä yhdessä johtavat mm. alhaisempiin lämmityskustannuksiin ja kerrostalojen keskitettyyn lämmitykseen (kuten kaukolämpöön). Mutta miten tämä vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan?

Etenkin keskitetty lämmitys suojaa suurilta vuodenaikoja seuraavilta heilahteluilta sähkönkulutuksessa. Tämä mahdollistaa melko hyvän ennustettavuuden sähkön kulutuksessa. Tässä tapauksessa esimerkiksi pakettisähkösopimus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

Toisaalta esimerkiksi kausisähkö (etenkään sähkölämmityksen tapauksessa) ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei pystytä keskittää kesäkuukausille.

Sopimusta valitessa kannattaakin tutustua huolellisesti erilaisiin sopimustyyppeihin ja moniin muihinkin seikkoihin juuri sinulle parhaan sopimuksen löytämiseksi. Tämä onnistuu helpoiten lukaisemalla aihetta käsittelevän artikkelimme täältä.

Tyypillisiä karkeita arvioita vuotuiselle sähkön kulutukselle Hämeenlinnassa:

 • Kerrostalokaksio, kaukolämpö, kaksi asukasta: noin ~2500 kWh
 • Rivitalokolmio, kaukolämpö, kolme asukasta: noin ~4000 kWh
 • Sähkölämmitteinen omakotitalo, neljä asukasta: noin ~18 000 kWh

Minkälainen sopimus?

Sähkösopimuksia on monenlaisia. Löytyy pörssisähkösopimuksia, kiinhtehintaisia sopimuksia, aikasähköä, kausisähköä, pakettisähköä, ja jopa näiden sekoituksia. Lisäksi sopimus voi olla toistaiseksi voimassa oleva, tai määräaikainen eri pituisilla määräajoilla.

 • Pörssisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa hinta seuraa tunneittain markkinahintoja, suosien aktiivista seurantaa ja sähkönkäytön ajoittamista halvemmille tunneille.
 • Kiinteähintainen sähkö tarjoaa vakion hinnan koko sopimuskauden ajan, suojaten hinnan nousulta mutta estäen hyötymisen hinnan laskusta. Sopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.
 • Aikasähkö (yösähkö) tarjoaa kaksi kiinteää hintaa: halvemman yöhinnan ja kalliimman päivähinnan, sopien kuluttajille, jotka voivat ajoittaa suuren osan kulutuksestaan yöaikaan.
 • Kausisähkö vaihtelee hintojaan vuodenajan mukaan, soveltuen esimerkiksi kesämökeille, joissa sähkönkulutus on suurinta kesäaikaan.
 • Pakettisähkö määrittelee kiinteän kuukausittaisen sähkönkulutuskiintiön, sopien tasaisen kulutuksen omaaville. Ylityksestä voi seurata lisämaksuja tai paketin automaattinen päivitys.
 • Hybridisähkö yhdistää kiinteän sähkön vakauden ja pörssisähkön joustavuuden, suojaten hintapiikeiltä mutta mahdollistaen säästöjä oikea-aikaisen kulutuksen kautta.

Sähkösopimukset voidaan jakaa myös sopimuksen keston mukaan kahteen kategoriaan: määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin. Määräaikaiset sopimukset ovat voimassa tietyn ajan, yleensä 12 tai 24 kuukautta, ja niiden etuna on vakioitu sähkön hinta koko sopimuskauden ajan. Tämä suojaa hinnan nousuilta, mutta toisaalta kuluttaja ei hyödy mahdollisista hintalaskuista. Jos sopimus puretaan ennen määräaikaa, voi seurata sopimussakkoja. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavia ja niistä voi irtisanoutua ilman sakkoja lyhyellä varoitusajalla, mutta ne eivät tarjoa samaa hintaturvaa kuin määräaikaiset sopimukset.

Lisätietoja juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen valintaan löydät täältä.

Hyvä tietää

Sähkölaskun kokonaishinta muodostuu käytännössä kolmesta osasta, jotka ovat sähkön hinta, sähkönsiirto, ja verot. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Veroihin et pysty suoraan vaikuttamaan, mutta vähentämällä kulutusta maksat myös vähemmän veroja.

Hämeenlinnassa sähkönsiirtoyhtiösi on Elenia Oy. Kanta-Hämeen alueella toimii muitakin siirtoyhtiöitä:

 • Elenia Oy: Hattula, Humppila, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Tammela
 • Caruna Oy: Riihimäki, Loppi, Hausjärvi
 • Forssan Verkkopalvelut Oy: Forssa
 • Sallila Sähkönsiirto Oy (SPS): Ypäjä

Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä suosituimpia Hämeenlinnassa toimivia sähköyhtiöitä:

1. Tampereen Energia Oy

Sähköyhtiö Tampereen Energia

Tampereen Energia, aiemmin tunnettu nimellä Tampereen Sähkölaitos, on Tampereen kaupungin omistama energiayhtiö, joka perustettiin vuonna 1888. Se on Suomen vanhin kunnallinen energiayhtiö.

Tampereen Energia tuottaa ja myy kaukolämpöä, kaukojäähdytystä ja sähköä sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Yhtiö on sitoutunut Hiilineutraali Tampere 2030 -tavoitteeseen, joka pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjä Tampereen alueella​.

Tampereen Energia -konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi Tampereen Sähköverkko Oy, Tampereen Vera Oy ja Tammervoima Oy, jotka kaikki ovat osa laajempaa energiaverkostoa Tampereen alueella​. Yhtiön verkkosivuilta voi tutustua muun muassa sähkösopimuksiin ja tehdä sopimuksia​.

2. Parikkalan Valo Oy

Sähköyhtiö Parikkalan Valo

Parikkalan Valo on monipuolinen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1936.

Yhtiö myy sähköä asiakkaille koko Suomen alueella. Se on pitkälti yksityishenkilöiden omistama, ja moni omistajista on myös yhtiön sähköasiakkaita.

Yhtiön kotisivuilta löytyy tietoa heidän tarjoamistaan sähkötuotteista ja -palveluista, ja asiakkaat voivat laskea yksilöllisiä sähkön hintatarjouksia heidän verkkosivuillaan​.

Lisäksi yhtiö listaa verkkopalvelumaksut ja sopimusehdot omilla verkkosivuillaan.

3. Nurmijärven Sähkö Oy

Nurmijärven Sähkö on paikallinen energiayhtiö, joka sijaitsee Nurmijärvellä. Yhtiö on osa Nurmijärven Sähkö -konsernia, ja se on Nurmijärven kunnan omistama.

Nurmijärven Sähkö tarjoaa asiakkailleen sekä sähkö- että kaukolämpöpalveluja. Asiakkaita yhtiöllä on noin 27 800 sähköasiakasta ja 530 lämpöasiakasta.

Nurmijärven Sähkön toimialaan kuuluu sähkön tuotanto, siirto ja jakelu. Yhtiö korostaa paikallisuutta, palvelualttiutta sekä ympäristövastuullisuutta toiminnassaan.

Sen tärkeimpiä arvoja ovat paikallisuus ja ympäristövastuullisuus, ja se myy sähköä ainoastaan omalla alueellaan​.

4. Lammaisten Energia Oy

Lammaisten Energia

Lammaisten Energia on sähköyhtiö, joka tarjoaa erilaisia sähkösopimusvaihtoehtoja. Heillä on online-palvelu, joka toimii sähköisenä palvelukanavana asiakkaille, tarjoten näkymän yhtiön tarjoamiin palveluihin sekä omaan energiankäyttöön ja -tuotantoon.

Lammaisten Energian toimintajärjestelmä noudattaa laatu-, ympäristö- ja turvallisuusstandardeja, ja yhtiö edistää pientuotantoa sekä aurinkoenergiaa, tarjoten asiakkailleen vaihtelevia etuja.

5. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

6. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

7. Imatran Seudun Sähkö Oy

Sähköyhtiö Imatran Seudun Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1928
 • Kotisivut: https://www.issoy.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 683 5209
 • Osoite: Karhumäenkatu 2, 55120 Imatra

Imatran Seudun Sähkö on vuonna 1928 perustettu energiayhtiö, joka sijaitsee Imatralla.

Yhtiön pääliiketoiminta-alueena on energialiiketoiminta, erityisesti sähkön hankinta ja myynti.

Imatran Seudun Sähkö muodostettiin alun perin kahdeksan pienemmän sähköyhtiön yhdistymisen kautta, ja se on keskisuuri sähköyhtiö, jonka omistavat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt.

Yhtiön jakelualue käsittää Imatran ja Ruokolahden, puolet Rautjärven kunnasta sekä osan Taipalsaaresta.

Imatran Seudun Sähkö -konserni koostuu emoyhtiöstä Imatran Seudun Sähkö Oy sekä sen tytäryhtiöistä, kuten Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy ja Imatran Energia Oy.

8. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

9. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

10. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

11. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

12. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

13. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen