Nodesk

Hakusessa edullisin sähkösopimus Helsingissä?

Tämä artikkeli opastaa sinua löytämään edullisimmat sähkösopimukset Helsingissä ja tarjoaa myös muita vinkkejä ja tärkeitä tietoja sähkösopimuksen hankintaan liittyen.

Suomessa on mahdollista hankkia sähköä miltä tahansa sähkösopimuksia myyvältä yritykseltä, riippumatta asuinpaikastasi. Säästöjen maksimoimiseksi on tärkeää keskittyä sopimuksen hintaan, sen tyyppiin ja määräaikaisuuteen, eikä pelkästään sähköyhtiöön. On myös tärkeää arvioida omaa sähkönkulutustasi ja kulutustottumuksiasi, sillä ne määrittävät, mikä sähkösopimus on sinulle kustannustehokkain.

Meidän sähkösopimusten vertailutyökalumme suorittaa kilpailutuksen nopeasti, vain muutamassa sekunnissa, ja mikä parasta, se on täysin ilmainen! Kilpailutusprosessi sähkösopimukselle on vaivaton ja koostuu käytännössä kolmesta vaiheesta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Katsotaan seuraavaksi tarkempia ohjeita sähkösopimusten etsimiseen.

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Helsingissä?

Tietenkin kilpailuttamalla! Tässä on ohjeet, miten se tehdään:

1. Määritä sähkönkulutuksesi. Kulutuksen voit selvittää parhaiten aiemmista sähkölaskuistasi. Voit myös arvioida kulutuksen käyttämällä meidän Sähkönkulutustyökaluamme:

2. Siirry Nodeski.fi:n sähkön vertailupalveluun tästä linkistä.

3. Syötä postinumerosi ja vuotuinen sähkönkulutuksesi työkaluun. Jos haluat, voit myös muuttaa sopimustyypin, mittaustavan ja sähkön tuotantotavan valintoja.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

4. Klikkaa lopuksi “Hae tuotteet”.

Nodeski.fi:n sähkön kilpailutuspalvelu tarkastelee kaikki alueellasi saatavilla olevat sähkösopimukset nopeasti käyttäen postinumeroasi. Se arvioi vuosittaiset kustannukset perustuen antamaasi kulutustietoon ja esittelee sopimukset listana. Voit myös suodattaa sopimuksia sopimustyypin, mittaustavan tai sähkön tuotantotavan mukaan.

Näin sähkön hintavertailu ja kilpailutus on tehty todella helpoksi! Enää ei siis tarvitse soitella tai lähettää viestejä sähköyhtiöille.

Pari vinkkiä sähkösopimuksen valintaan Helsingissä

Helsinki on Suomen suurin kaupunki ja sijaitsee Etelä-Suomessa. Helsingissä talvet ovat lyhyemmät ja leudommat verrattuna pohjoiseen. Suuri osa asukkaista asuu kerrostaloissa, mikä johtaa muun muassa alhaisempiin lämmityskustannuksiin ja keskitettyyn lämmitysjärjestelmään, kuten kaukolämpöön. Mutta miten tämä vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan?

Koska keskitetty lämmitys vähentää vuodenaikojen mukaisia vaihteluja sähkönkulutuksessa, sähkön kulutus on melko ennustettavaa. Tällöin esimerkiksi pakettisähkösopimus voi olla hyvä vaihtoehto.

Toisaalta kausisähkösopimus, erityisesti jos käytössä on sähkölämmitys, ei ehkä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei voi keskittää kesäkuukausille.

Sopimusta valittaessa on tärkeää tutustua huolellisesti eri sopimustyyppeihin ja muihin tekijöihin löytääksesi juuri sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen. Voit aloittaa tutustumalla aiheeseen liittyvään artikkeliimme täällä.

Tyypillisiä karkeita arvioita vuotuiselle sähkön kulutukselle Helsingissä:

 • Kerrostalokaksio, kaukolämpö, kaksi asukasta: noin ~2500 kWh
 • Rivitalokolmio, kaukolämpö, kolme asukasta: noin ~4000 kWh
 • Sähkölämmitteinen omakotitalo, neljä asukasta: noin ~18 000 kWh

Minkälainen sopimus?

Sähkösopimuksia on monia erilaisia, kuten pörssisähkösopimuksia, kiinteähintaisia sopimuksia, aikasähköä, kausisähköä, pakettisähköä ja jopa näiden yhdistelmiä. Lisäksi sopimukset voivat olla joko toistaiseksi voimassa olevia tai määräaikaisia, eripituisilla sopimuskausilla.

 • Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka hinta määräytyy tunneittain markkinahintojen mukaan, edellyttäen aktiivista hintojen seurantaa ja kulutuksen ajoittamista edullisemmille tunneille.
 • Kiinteähintainen sähkösopimus takaa saman hinnan koko sopimuskauden ajan, suojaten hinnannousulta, mutta estäen hyödyn hinnan laskusta. Tämä sopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.
 • Aikasähkösopimus, (toiselta nimeltä yösähkö), tarjoaa kaksi hintaa: edullisemman yöhinnan ja kalliimman päivähinnan. Se soveltuu niille, jotka pystyvät siirtämään suurimman osan sähkönkulutuksestaan yön ajalle.
 • Kausisähkössä hinnat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, ja se soveltuu esimerkiksi kesämökeille, joissa sähkönkulutus on suurinta kesällä.
 • Pakettisähkössä määritellään kiinteä kuukausittainen sähkönkulutuskiintiö, joka sopii tasaisen kulutuksen omaaville. Kulutuskiintiön ylitys voi johtaa lisämaksuihin tai paketin automaattiseen päivitykseen.
 • Hybridisähkösopimus yhdistää kiinteähintaisen sähkön vakauden ja pörssisähkön joustavuuden, suojaten suurilta hintapiikeiltä ja mahdollistaen säästöjä tehokkaan kulutuksen avulla.

Sähkösopimukset voidaan jaotella keston perusteella kahteen pääkategoriaan: määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin. Määräaikaiset sopimukset, yleensä 12 tai 24 kuukauden mittaisia, tarjoavat vakautta sähkön hintaan, mutta voivat tuoda mukanaan sopimussakkoja ennenaikaisesta purkamisesta. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavampia ja niistä voi irtisanoutua ilman sakkoja lyhyellä varoitusajalla, mutta ne eivät tarjoa samaa hintaturvaa kuin määräaikaiset sopimukset.

Lue lisää sopimuksen valinnasta täältä.

Hyvä tietää

Sähkölaskusi kokonaishinta koostuu kolmesta pääosasta: sähkön hinnasta, sähkönsiirrosta ja veroista. Voit vaikuttaa sähkön hintaan kilpailuttamalla sähkösopimuksesi. Vaikka et voi suoraan vaikuttaa veroihin, voit pienentää niiden suuruutta vähentämällä sähkönkulutusta, mikä alentaa maksettavien verojen määrää.

Helsingissä sähkönsiirtoyhtiösi on Helen Sähköverkko. Uudenmaan alueella toimii muitakin siirtoyhtiöitä:

 • Helen Sähköverkko: Helsinki
 • Vantaan Energia Sähköverkot: Vantaa
 • Caruna Espoo Oy: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi
 • Caruna Oy: Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio, Tuusula, Vihti
 • Keravan Energia: Kerava, Sipoo
 • Porvoon Sähköverkko: Porvoo
 • Nurmijärven Sähkö: Nurmijärvi
 • Kymenlaakson Sähkö: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Pukkila
 • Nivos: Mäntsälä, Pornainen

Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä suosituimpia Helsingissä toimivia sähköyhtiöitä:

1. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

2. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

3. Parikkalan Valo

Sähköyhtiö Parikkalan Valo

Parikkalan Valo on monipuolinen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1936.

Yhtiö myy sähköä asiakkaille koko Suomen alueella. Se on pitkälti yksityishenkilöiden omistama, ja moni omistajista on myös yhtiön sähköasiakkaita.

Yhtiön kotisivuilta löytyy tietoa heidän tarjoamistaan sähkötuotteista ja -palveluista, ja asiakkaat voivat laskea yksilöllisiä sähkön hintatarjouksia heidän verkkosivuillaan​.

Lisäksi yhtiö listaa verkkopalvelumaksut ja sopimusehdot omilla verkkosivuillaan.

4. Imatran Seudun Sähkö Oy

Sähköyhtiö Imatran Seudun Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1928
 • Kotisivut: https://www.issoy.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 683 5209
 • Osoite: Karhumäenkatu 2, 55120 Imatra

Imatran Seudun Sähkö on vuonna 1928 perustettu energiayhtiö, joka sijaitsee Imatralla.

Yhtiön pääliiketoiminta-alueena on energialiiketoiminta, erityisesti sähkön hankinta ja myynti.

Imatran Seudun Sähkö muodostettiin alun perin kahdeksan pienemmän sähköyhtiön yhdistymisen kautta, ja se on keskisuuri sähköyhtiö, jonka omistavat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt.

Yhtiön jakelualue käsittää Imatran ja Ruokolahden, puolet Rautjärven kunnasta sekä osan Taipalsaaresta.

Imatran Seudun Sähkö -konserni koostuu emoyhtiöstä Imatran Seudun Sähkö Oy sekä sen tytäryhtiöistä, kuten Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy ja Imatran Energia Oy.

5. Turku Energia

Sähköyhtiö Turku Energia

Turku Energia on Turun kaupungin omistama sähkökonserni ja se on Varsinais-Suomen suurin sähköyhtiö. Yhtiö on ollut toiminnassa vuodesta 1898 lähtien. Turku Energia koostuu useammasta tytäryhtiöstä sekä omistaa osuuksia muista energia-alan yhtiöistä​.

Se on johtava energiayhtiö Lounais-Suomessa ja tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä tuotteita ja palveluita asiakkailleen​.

Turku Energia Sähköverkot Oy, yksi Turku Energian tytäryhtiöistä, huolehtii sähkön jakelusta pääasiassa Turun kaupungin alueella. Yhtiö on ilmoittanut, että uudet älykkäät sähkömittarit ovat tulossa lähivuosina​.

Turku Energia tarjoaa asiakkailleen erilaisia sähkösopimustarjouksia, joiden hinta vaihtelee sopimustyypin ja sähkön hinnan mukaan​.

6. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

7. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

8. Nurmijärven Sähkö Oy

Nurmijärven Sähkö on paikallinen energiayhtiö, joka sijaitsee Nurmijärvellä. Yhtiö on osa Nurmijärven Sähkö -konsernia, ja se on Nurmijärven kunnan omistama.

Nurmijärven Sähkö tarjoaa asiakkailleen sekä sähkö- että kaukolämpöpalveluja. Asiakkaita yhtiöllä on noin 27 800 sähköasiakasta ja 530 lämpöasiakasta.

Nurmijärven Sähkön toimialaan kuuluu sähkön tuotanto, siirto ja jakelu. Yhtiö korostaa paikallisuutta, palvelualttiutta sekä ympäristövastuullisuutta toiminnassaan.

Sen tärkeimpiä arvoja ovat paikallisuus ja ympäristövastuullisuus, ja se myy sähköä ainoastaan omalla alueellaan​.

9. Lammaisten Energia Oy

Lammaisten Energia

Lammaisten Energia on sähköyhtiö, joka tarjoaa erilaisia sähkösopimusvaihtoehtoja. Heillä on online-palvelu, joka toimii sähköisenä palvelukanavana asiakkaille, tarjoten näkymän yhtiön tarjoamiin palveluihin sekä omaan energiankäyttöön ja -tuotantoon.

Lammaisten Energian toimintajärjestelmä noudattaa laatu-, ympäristö- ja turvallisuusstandardeja, ja yhtiö edistää pientuotantoa sekä aurinkoenergiaa, tarjoten asiakkailleen vaihtelevia etuja.

10. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

11. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

12. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

13. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

14. Raaseporin Energia

Sähköyhtiö Raaseporin Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.re.fi/
 • Puhelinnumero: (019) 289 2400
 • Osoite: Pehr Sommarin katu 2, 10600 Tammisaari

Raaseporin Energia on moderni ja tehokas energiayhtiö, joka tarjoaa puhdasta ja paikallista sähköä, kaukolämpöä, aurinkopaneeliratkaisuja sekä sähköautojen latauspisteitä​.

Yhtiöllä on kolme kaukolämpövoimalaa, joista yksi sijaitsee Tammisaaressa ja tuottaa sekä kaukolämpöä että sähköä. Kaikissa voimaloissa käytetään pääasiallisesti metsähaketta ja muita puupolttoaineita.

Raaseporin Energia panostaa paikalliseen tuotantoon ja käyttää 100% uusiutuvaa energiaa​.

Yhtiö perustettiin vuonna 1909 ja yhtiöitettiin vuonna 2014, ja se on Raaseporin kaupungin omistama. Toiminta kattaa sähkön tuotannon, myynnin ja jakelun, kaukolämmön tuotannon ja jakelun sekä erilaiset energiapalvelut.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen