Nodesk

Mistä paras sähkösopimus Lahdessa [2024]

Hakusessa edullinen sähkösopimus Lahteen? Tulit oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli auttaa sinua löytämään Lahden parhaat sopimukset. Löydät myös muuta hyödyllistä tietoa sähkösopimuksen hankkimisesta Lahdessa.

Suomessa sähkösopimuksen voi hankkia miltä tahansa sellaisia alueellasi tarjoavalta yhtiöltä, asuinpaikasta huolimatta. Parhaan sopimuksen löytämiseksi olennaista onkin huomioida sähkön hinta, sopimuksen tyyppi ja sopimuksen kesto, eikä vain asuinpaikka tai sähköyhtiö. Olennaista on myös arvioida omaa sähkön kulutusta, sekä kulutustottumuksia, sillä ne vaikuttavat suoraan siihen, että mikä sopimus tulee juuri sinulle edullisimmaksi.

Nodeskin vertailutyökalu kilpailuttaa sähkösopimukset sekunneissa, ja vieläpä ilmaiseksi! Sähkösopimuksen kilpailutus on helppoa, ja pitää sisällään käytännössä kolme vaihetta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Katsotaan seuraavaksi tarkemmin, miten sähkösopimuksia käytännössä etsitään:

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Lahdessa?

Kilpailuttamalla tietysti! Näin se hoituu:

1. Aloita arvoimalla sähkönkulutuksesi. Tarkimmin kulutuksen voi arvioida vanhoista sähkölaskuista. Voit myös arvioida sen Sähkönkulutustyökalullamme:

2. Avaa Nodeski.fi:n sähkönvertailupalvelu tästä.

3. Syötä postinumerosi ja vuosikulutuksesi työkaluun. Halutessasi voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mittaustapaa, ja sähkön tuotantotapaa.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

4. Klikkaa vielä lopuksi “Hae tuotteet”, ja vertaile näin löytyviä sähkösopimuksia.

Nodesk.fi:n sähkösopimusten vertailupalvelu käy läpi kaikki alueellasi tarjolla olevat sähkösopimukset hetkessä postinumerosi perusteella. Lisäksi se arvioi vuosikustannuksia syöttämäsi kulutuksen perusteella. Työkalu listaa sopimukset selkeästi hintajärjestykseen. Sopimuksia voi myös suodattaa sopimustyypin, mittaustavan tai tuotantotavan mukaan.

Sähkön hintavertailu ja kilpailutus on nykyään näin yksinkertaista! Enää ei siis ole tarvetta sekaviin ja aikaa vieviin puheluihin tai viestittelyyn sähköyhtiöiden kanssa.

Pari vinkkiä sähkösopimuksen valintaan Lahdessa

Lahti on suhteellisen suuri kaupunki ja sijaitsee Suomen eteläisissä osissa Päijät-Hämeen maakunnassa. Tästä syystä talvet ovat lyhyempiä ja leudompia kuin maan pohjoisosissa. Lisäksi suuri osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Nämä yhdessä johtavat mm. alhaisempiin lämmityskustannuksiin ja etenkin kerrostalojen tapauksessa keskitettyyn lämmitykseen (kuten kaukolämpöön). Mutta miten tämä vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan?

Etenkin keskitetty lämmitys suojaa suurilta vuodenaikoja seuraavilta heilahteluilta sähkönkulutuksessa:

Tämä mahdollistaa melko hyvän ennustettavuuden sähkön kulutuksessa. Tässä tapauksessa esimerkiksi pakettisähkösopimus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

Toisaalta esimerkiksi kausisähkö (etenkään sähkölämmityksen tapauksessa) ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei pystytä keskittää kesäkuukausille.

💡Sopimusta valitessa suosittelen huolellista tutustumista erilaisiin sopimustyyppeihin ja moniin muihinkin seikkoihin juuri sinulle parhaan sopimuksen löytämiseksi. Tämä onnistuu helpoiten lukaisemalla aihetta käsittelevän artikkelimme täältä.

Tyypillisiä karkeita arvioita vuotuiselle sähkön kulutukselle Lahdessa:

 • Kerrostalokaksio, kaukolämpö, kaksi asukasta: noin ~2500 kWh
 • Rivitalokolmio, kaukolämpö, kolme asukasta: noin ~4000 kWh
 • Sähkölämmitteinen omakotitalo, neljä asukasta: noin ~18 000 kWh

Minkälainen sähkösopimus?

Sähkösopimusten kirjo on laaja. Erilaisia sähkösopimustyyppejä löytyy useita:

 1. Pörssisähkösopimukset: Nämä ovat toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joissa sähkön hinta muuttuu tunneittain markkinahintojen mukaan. Ne sopivat parhaiten niille, jotka seuraavat aktiivisesti sähkön hintoja ja kykenevät ajoittamaan kulutustaan edullisemmille tunneille.
 2. Kiinteähintaiset sopimukset: Tässä mallissa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, tarjoten suojaa hinnan nousua vastaan. Tämä sopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.
 3. Aikasähkösopimukset (yösähkö): Nämä tarjoavat kaksi eri hintaa – yön aikana halvemman ja päivän aikana kalliimman hinnan. Ne sopivat erityisesti henkilöille, jotka voivat siirtää suuren osan sähkönkulutuksestaan yön tunteihin.
 4. Kausisähkösopimukset: Näiden hinta vaihtelee vuodenajan mukaan (kesällä halvempaa ja talvella kalliimpaa), mikä tekee niistä sopivia esimerkiksi kesämökkien kaltaisiin paikkoihin, joissa sähkönkulutus on tyypillisesti suurinta kesäisin.
 5. Pakettisähkösopimukset: Tässä sopimuksessa määritellään kiinteä kuukausittainen sähkönkulutuskiintiö, sekä kiinteä hinta tälle sähköenergiamäärälle. Se sopii niille, joiden sähkönkulutus on tasainen ja ennustettavissa. Kulutuksen ylittäminen johtaa lisämaksuihin.
 6. Hybridisähkösopimukset: Yhdistävät kiinteähintaisen sähkön vakauden ja pörssisähkön joustavuuden, tarjoten suojaa hintapiikeiltä mutta mahdollistaen säästöt strategisesti ajoitetun kulutuksen kautta.

Lisäksi sähkösopimukset voidaan jakaa keston perusteella kahteen pääkategoriaan: määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin. Määräaikaiset sopimukset, yleensä 12 tai 24 kuukauden pituisia, tarjoavat ennalta sovittua hintaa koko sopimuskauden ajan, mutta eivät salli hyötyä hinnan laskusta. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavampia, sillä ne voi purkaa lyhyellä varoitusajalla. Ne eivät kuitenkaan tarjoa samaa hintavarmuutta.

Lisätietoja juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen valintaan löydät täältä.

Hyvä tietää

Sähkölaskun kokonaishinta muodostuu käytännössä kolmesta osasta, jotka ovat sähkön hinta, sähkönsiirto, ja verot. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Veroihin et pysty suoraan vaikuttamaan, mutta vähentämällä kulutusta maksat myös vähemmän veroja.

Lahdessa sähkönsiirtoyhtiösi on LE-Sähköverkko Oy. Päijät-Hämeen alueella toimii muitakin siirtoyhtiöitä:

 • LE-Sähköverkko Oy: Lahti, Nastola, Hollola
 • Kymenlaakson Sähköverkko Oy: Askola, Hollola, Orimattila, Pukkila, Myrskylä
 • Elenia: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Padasjoki, Sysmä
 • Mäntsälän sähkö Oy: Mäntsälä, Kärkölä

Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä joitakin Lahdessa toimivia sähköyhtiöitä, ei missään tietyssä järjestyksessä:

1. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

2. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

3. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

4. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

5. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

6. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

7. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

8. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen