Nodesk

Paras sähkösopimus Lappeenranta [2024]

Onko sinulla hakusessa edullinen sähkösopimus Lappeenrannassa? Tämä artikkeli auttaa sinua löytämään sen! Löydät muutakin hyödyllistä tietoa sähkösopimuksen hankkimisesta Lappeenrannassa.

Suomessa voit ostaa sähköä miltä tahansa sähkösopimuksia tarjoavalta yritykseltä, riippumatta asuinpaikastasi. Sähkösopimusta valittaessa tärkeintä on keskittyä sopimuksen hintaan, tyyppiin ja kestoon, eikä ainoastaan sähköyhtiöön tai asuinpaikkaan. On myös tärkeää arvioida omaa sähkönkulutustasi ja kulutustapojasi, sillä ne vaikuttavat suuresti siihen, mikä sopimus on sinulle kaikkein edullisin.

Meidän sähkösopimusten vertailutyökalumme tekee kilpailutuksen nopeasti ja täysin ilmaiseksi! Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppoa ja se koostuu kolmesta vaiheesta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Katsotaan seuraavaksi tarkempia ohjeita sähkösopimusten etsimiseen.

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Lappeenrannassa?

No kilpailuttamalla tietenkin! Näin helposti se onnistuu Nodesk.fi:ssä:

1. Arvioi sähkönkulutuksesi. Parhaiten kulutus selviää vanhoista sähkölaskuista. Voit myös arvioida sen Sähkönkulutustyökalullamme:

2. Avaa Nodeski.fi:n sähkönvertailupalvelu tästä.

3. Syötä postinumerosi ja vuosikulutuksesi työkaluun. Halutessasi voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mittaustapaa, ja sähkön tuotantotapaa.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

4. Klikkaa lopuksi “Hae tuotteet”, ja vertaile sopimuksia.

Nodesk.fi:n sähkön kilpailutuspalvelu vertailee kaikki alueellasi saatavilla olevat sähkösopimukset hetkessä postinumerosi perusteella. Se arvioi vuosikustannukset antamasi kulutustiedon perusteella ja listaa sopimukset hintajärjestyksessä. Lisäksi palvelussa on mahdollisuus suodattaa sopimuksia tyypin, mittaustavan tai energian tuotantotavan mukaan.

Tämä tekee sähkön hintavertailusta ja kilpailutuksesta vaivatonta. Enää ei siis tarvitse soitella tai viestitellä sähköyhtiöiden kanssa!

Vinkit sähkösopimuksen valintaan Lappeenrannassa

Lappeenranta on suhteellisen suuri kaupunki ja sijaitsee Suomen kaakkoisosassa itärajan tuntumassa. Talvet ovat lyhyempiä ja leudompia kuin pohjoisemmassa, ja suuri osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Nämä yhdessä johtavat mm. alhaisempiin lämmityskustannuksiin ja kerrostalojen keskitettyyn lämmitykseen (kuten kaukolämpöön). Mutta miten tämä vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan?

Etenkin keskitetty lämmitys suojaa suurilta vuodenaikoja seuraavilta heilahteluilta sähkönkulutuksessa:

Tämä mahdollistaa melko hyvän ennustettavuuden sähkön kulutuksessa. Tässä tapauksessa esimerkiksi pakettisähkösopimus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

Toisaalta esimerkiksi kausisähkö (etenkään sähkölämmityksen tapauksessa) ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei pystytä keskittää kesäkuukausille.

💡Sähkösopimusta valitessa kannattaa tutustua huolellisesti erilaisiin sopimustyyppeihin ja moniin muihinkin seikkoihin juuri sinulle parhaan sopimuksen löytämiseksi. Tämä onnistuu helpoiten lukaisemalla aihetta käsittelevän artikkelimme täältä.

Erilaisia sopimustyyppejä

Sähkösopimuksia on useita erilaisia. Tarjolla on muun muassa pörssihintaisia sopimuksia, kiinteähintaisia sopimuksia, aikasähkösopimuksia, kausisähkösopimuksia, pakettisähkösopimuksia, sekä jopa näiden yhdistelmiä. Lisäksi sopimukset voivat olla joko määräaikaisia, eri pituisilla sopimuskausilla, tai toistaiseksi voimassa olevia.

 • Pörssisähkösopimuksessa hinta määräytyy tunneittain markkinahintojen mukaan, mikä edellyttää aktiivista seurantaa ja sähkönkulutuksen ajoittamista edullisemmille tunneille.
 • Kiinteähintaisessa sopimuksessa hinta pysyy samana koko sopimuskauden, suojaten hinnan nousulta mutta estäen hyötymisen hinnan laskusta. Sopimus voi olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva.
 • Aikasähkössä (yösähkössä) on kaksi hintaa: alhaisempi yöllä ja korkeampi päivällä. Tällainen sopimus sopii niille, jotka voivat siirtää merkittävän osan kulutuksestaan yöaikaan.
 • Kausisähkössä hinnat vaihtelevat vuodenajan mukaan (kesällä halvempaa ja talvella kalliimpaa), mikä sopii esimerkiksi kesämökkien tarpeisiin, joissa kulutus on tyypillisesti suurinta kesäisin aikoina.
 • Pakettisähkössä on kiinteä kuukausittainen energiankulutuskiintiö, joka sopii tasaisen kulutuksen omaaville. Ylityksestä seuraa lisämaksuja ja mahdollisesti paketin päivitys.
 • Hybridisähkö yhdistää kiinteän hinnan vakauden ja pörssihinnan joustavuuden, tarjoten suojaa hintapiikeiltä ja mahdollisuuden säästöjä kulutuksen ajoituksen avulla.

Sähkösopimukset voidaan jaotella myös keston mukaan: määräaikaiset sopimukset ovat voimassa tietyn ajan, esimerkiksi 12 tai 24 kuukautta, ja tarjoavat ennalta sovitun hinnan koko sopimuskauden ajan. Tämä suojaa hinnan nousuilta, mutta ei mahdollista hyötyjä markkinahintojen laskiessa. Jos sopimus puretaan ennen määräaikaa, voi seurata sopimussakkoja. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavampia ja niistä voi irtisanoutua ilman sakkoja lyhyellä varoitusajalla, mutta ne eivät tarjoa samaa hintaturvaa kuin määräaikaiset sopimukset.

Lisätietoja juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen valintaan löydät täältä.

Hyvä tietää:

Sähkölaskun kokonaishinta muodostuu käytännössä kolmesta osasta, jotka ovat sähkön hinta, sähkönsiirto, ja verot. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Veroihin et pysty suoraan vaikuttamaan, mutta vähentämällä kulutusta maksat myös vähemmän veroja.

Lappeenrannassa sähkönsiirtoyhtiösi on Lappeenrannan Energiaverkot Oy. Etelä-Karjalan alueella toimii muitakin siirtoyhtiöitä:

 • Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy: Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti
 • Kymenlaakson Sähköverkko Oy: Luumäki
 • Lappeenrannan Energiaverkot Oy: Lappeenranta, Lemi, Savitaipale, Taipalsaari
 • Parikkalan Valo Oy: Parikkala, Rautjärvi

Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä muutamia Lappeenrannassa toimivia sähköyhtiöitä, ei missään erityisessä järjestyksessä:

1. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

2. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

3. Parikkalan Valo

Sähköyhtiö Parikkalan Valo

Parikkalan Valo on monipuolinen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1936.

Yhtiö myy sähköä asiakkaille koko Suomen alueella. Se on pitkälti yksityishenkilöiden omistama, ja moni omistajista on myös yhtiön sähköasiakkaita.

Yhtiön kotisivuilta löytyy tietoa heidän tarjoamistaan sähkötuotteista ja -palveluista, ja asiakkaat voivat laskea yksilöllisiä sähkön hintatarjouksia heidän verkkosivuillaan​.

Lisäksi yhtiö listaa verkkopalvelumaksut ja sopimusehdot omilla verkkosivuillaan.

4. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

5. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

6. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

7. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

8. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

9. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen