Nodesk

Edullisin sähkösopimus Joensuuhun [2024]

Etsitkö halpaa sähkösopimusta Joensuuhun? Tulit oikeaan paikkaan! Tämän artikkelin avulla löydät parhaat sähkösopimukset Joensuussa, sekä muuta hyödyllistä tietoa sähkösopimuksen hankkimisesta Joensuussa.

Suomessa sähkösopimuksen voi tehdä minkä tahansa sähkösopimuksia tarjoavan yrityksen kanssa riippumatta asuinpaikasta. Säästöjä tavoiteltaessa keskeistä on kiinnittää huomiota sopimuksen hintaan, tyyppiin ja kestoon, eikä vain sähköyhtiöön ja asuinpaikkaan. On myös tärkeää arvioida oma sähkönkulutus ja kulutustottumukset, sillä ne vaikuttavat merkittävästi siihen, mikä sopimus on sinulle edullisin.

Sähkösopimusten vertailutyökalumme tekee kilpailutuksen nopeasti ja ilmaiseksi! Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppoa ja koostuu kolmesta vaiheesta:

 1. Arvioi sähkönkulutuksesi
 2. Vertaa sähkösopimuksia työkalullamme
 3. Tilaa sähkösopimus netistä

Näin löydät juuri sinulle oikean sähkösopimuksen:

Miten löydän halvimman sähkösopimuksen Joensuussa?

No kilpailuttamalla tietenkin! Se onnistuu helposti:

1. Arvioi sähkönkulutuksesi. Tarkimmin kulutus selviää vanhoista sähkölaskuista. Voit myös arvioida sen Sähkönkulutustyökalullamme:

2. Avaa Nodeski.fi:n sähkönvertailupalvelu tästä.

3. Syötä postinumerosi ja arvioitu vuosikulutuksesi työkaluun. Halutessasi voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mittaustapaa, ja sähkön tuotantotapaa.

Sähkön hintavertailu ja sähkösopimusten kilpailutuspalvelu

4. Klikkaa vielä lopuksi “Hae tuotteet”, ja vertaile vaihtoehtoja.

Nodesk.fi tarjoaa sähkösopimusten kilpailutuspalvelun, joka löytää nopeasti kaikki alueesi sähkösopimukset käyttämällä postinumeroasi. Palvelu arvioi vuosikustannukset syöttämäsi kulutustiedon perusteella ja listaa sopimukset hintajärjestyksessä. Voit myös suodattaa sopimuksia niiden tyypin, mittaustavan tai energian tuotantotavan mukaan.

Sähkösopimusten hintavertailu ja kilpailutus on nykyään näinkin helppoa ja vaivatonta! Enää ei siis tarvetse soitella tai viestitellä sähköyhtiöiden kanssa.

Muutama vinkki sähkösopimuksen valintaan Joensuussa

Joensuu on suhteellisen suuri kaupunki ja sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Talvet ovat lyhyempiä ja leudompia kuin pohjoisessa, mutta toisaalta myös kylmempiä kuin maan eteäosissa. Lisäksi suuri osa ihmisistä asuu kerrostaloissa. Nämä yhdessä johtavat mm. alhaisempiin lämmityskustannuksiin ja kerrostalojen tapauksessa keskitettyyn lämmitykseen (kuten kaukolämpöön). Mutta miten tämä vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan?

Etenkin keskitetty lämmitys suojaa suurilta vuodenaikoja seuraavilta heilahteluilta sähkönkulutuksessa:

Tämä mahdollistaa melko hyvän ennustettavuuden sähkön kulutuksessa. Tässä tapauksessa esimerkiksi pakettisähkösopimus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

Toisaalta esimerkiksi kausisähkö (etenkään sähkölämmityksen tapauksessa) ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä kulutusta ei pystytä keskittää kesäkuukausille.

💡Sopimusta valitessa on tärkeää tutustua huolellisesti erilaisiin sopimustyyppeihin ja moniin muihinkin seikkoihin. Näin takaat, että löydät juuri sinulle parhaan sopimuksen. Tämä onnistuu helpoiten lukaisemalla aihetta käsittelevän artikkelimme täältä.

Minkälaisia sopimusvaihtoehtoja on olemassa?

Sähkösopimuksia on monia eri tyyppejä. Tarjolla on pörssisähkösopimuksia, kiinteähintaisia sopimuksia, aikasähkösopimuksia (yösähkö), kausisähkösopimuksia, pakettisähkösopimuksia, sekä näiden yhdistelmiä. Lisäksi sopimus voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen, eri pituisilla sopimuskausilla.

 • Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka hinta muuttuu tunneittain markkinahintojen mukaan, ja se vaatii aktiivista hintojen seurantaa ja sähkönkäytön ajoittamista edullisempiin aikoihin.
 • Kiinteähintainen sähkösopimus tarjoaa vakio hinnan koko sopimuskauden ajan, suojaten hintojen nousulta mutta estäen hyötymisen markkinahintojen laskiessa. Tämä sopimus voi olla joko määräaikainen tai jatkuva.
 • Aikasähkössä (yösähkössä) on kaksi eri hintaa: edullisempi yöaikaan ja kalliimpi päivällä, mikä sopii erityisesti niille, jotka pystyvät keskittämään merkittävän osan energiankulutuksestaan yöaikaan.
 • Kausisähkössä hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen (kesällä halvempaa ja talvella kalliimpaa), mikä on hyödyllistä esimerkiksi kesämökeillä, joissa sähkönkulutus on tyypillisesti suurinta kesällä.
 • Pakettisähkössä on kiinteä kuukausittainen energiankulutuskiintiö, joka sopii tasaisen kulutuksen omaaville. Ylittäessä kiintiön seuraa lisämaksuja ja mahdollisesti paketin automaattinen päivitys.
 • Hybridisähkö yhdistää kiinteähintaisen sähkön vakauden ja pörssisähkön joustavuuden, suojaten suurilta hintapiikeiltä mutta sallien säästöt oikein ajoitetun kulutuksen kautta.

Sähkösopimukset voidaan jakaa myös keston mukaan kahteen kategoriaan: määräaikaisiin ja toistaiseksi voimassa oleviin. Määräaikaiset sopimukset ovat voimassa tietyn ajan (tyypillisesti 12 tai 24 kuukautta) ja tarjoavat ennalta sovitun hinnan koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat joustavampia ja niistä voi irtisanoutua ilman sakkoja lyhyellä varoitusajalla, mutta ne eivät tarjoa samaa hintaturvaa kuin määräaikaiset sopimukset.

Lisätietoja juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen valintaan löydät täältä.

Hyvä tietää

Sähkölaskun kokonaishinta muodostuu käytännössä kolmesta osasta, jotka ovat sähkön hinta, sähkönsiirto, ja verot. Sähkön hintaan pystyt vaikuttamaan kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Veroihin et pysty vaikuttamaan suoraan, mutta vähentämällä kulutusta maksat myös vähemmän veroja.

Joensuussa sähkönsiirtoyhtiösi on PKS Sähkönsiirto Oy. Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan. Energiavirasto valvoo, että sähkönsiirtohinnat pysyvät kohtuullisina.

Lopuksi listaan vielä muutamia Joensuussa toimivia sähköyhtiöitä (ei missään erityisessä järjestyksessä):

1. Pohjois-Karjalan Sähkö

Sähköyhtiö Pohjois-Karjalan Sähkö
 • Perustamisvuosi: 1978
 • Kotisivut: https://www.pks.fi/
 • Puhelinnumero: (013) 266 3100
 • Osoite: Rantakatu 29, 80100 Joensuu

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy (PKS) on suomalainen sähköyhtiö ja yrityskonserni, jonka kotipaikka on Joensuussa.

Yhtiö perustettiin vuonna 1945, ja sen liiketoiminta koostuu neljästä eri toiminnosta: sähkön tuotannosta ja hankinnasta, sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta Pohjois-Karjalassa sekä itäisessä Savossa, verkostourakoinnista ja sähköenergian myynnistä koko Suomeen.

Pohjois-Karjalan Sähkö omistaa maakunnassa yhteensä 10 vesivoimalaitosta, ja sen sähköverkon pituus on 21 000 km. Yhtiö tuottaa omaa vesivoimaa 180 GWh ja palvelee 86 000 asiakasta.

Yhtiö on Pohjois-Karjalan kuntien omistama, ja se on toiminut alueella yli 75 vuotta, tuoden sähkön tarjoamat mahdollisuudet laajasti alueen asukkaiden ulottuville​.

2. Oomi

Sähköyhtiö Oomi
 • Perustamisvuosi: 2020
 • Kotisivut: https://oomi.fi/
 • Puhelinnumero: (09) 2522 1122
 • Osoite: Karhumäentie 3, 01530 Vantaa

Oomi Energia on suomalainen sähkönmyyntiyhtiö, joka perustettiin vuonna 2020.

Yhtiön perustajina ovat useat paikalliset energiayhtiöt, kuten Vantaan Energia, Lahti Energia ja Pori Energia​​.

Oomi Energia on paikallisjuurinen, mutta valtakunnallinen toimija, ja sillä on yli 400 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiö tarjoaa kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja sen perusmaksu on ensimmäiset kuusi kuukautta alennettu 50 %, kun sopimus tehdään yhtiön nettisivuilla tai online-palvelussa​.

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, ja sen voimavaroina mainitaan vahva asiakaspohja, perustajayritysten vuosien kokemus suomalaisesta energiakentästä sekä vahvat paikalliset juuret ja asiakastuntemus ympäri Suomea​.

3. KSS Energia

Sähköyhtiö KSS Energia
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: http://www.kssenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (05) 8851 830
 • Osoite: Hovioikeudenkatu 3, Kouvola

KSS Energia Oy on sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1992 ja sen kotipaikka on Kouvola.

Yhtiö kuuluu KSS Energia -konserniin, johon sisältyy emoyhtiö KSS Energia Oy sekä useita tytäryhtiöitä: KSS Verkko Oy (sähkönjakelu), KSS Lämpö Oy (kaukolämpö, maakaasu), KSS Rakennus Oy (urakointi), Suomen Energia-Urakointi Oy (urakointi) ja Voimakymi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö, jossa PVO omistaa 76 % ja KSS Energia 24 % osakkeista​.

KSS Energia tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia sekä kotitalouksille että yrityksille. Sähkösopimukset on suunniteltu olemaan helppoja ja edullisia, ja ne voidaan mukauttaa asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa sähköä kotien lisäksi myös mökeille ja vapaa-ajan asunnoille ympäri Suomea.

4. Parikkalan Valo

Sähköyhtiö Parikkalan Valo

Parikkalan Valo on monipuolinen sähköyhtiö, joka on perustettu vuonna 1936.

Yhtiö myy sähköä asiakkaille koko Suomen alueella. Se on pitkälti yksityishenkilöiden omistama, ja moni omistajista on myös yhtiön sähköasiakkaita.

Yhtiön kotisivuilta löytyy tietoa heidän tarjoamistaan sähkötuotteista ja -palveluista, ja asiakkaat voivat laskea yksilöllisiä sähkön hintatarjouksia heidän verkkosivuillaan​.

Lisäksi yhtiö listaa verkkopalvelumaksut ja sopimusehdot omilla verkkosivuillaan.

5. Vihreä Älyenergia Oy

Sähköyhtiö Vihreä Älyenergia
 • Perustamisvuosi: 2015
 • Kotisivut: http://vihreaenergia.fi/
 • Puhelinnumero: (029) 180 0088
 • Osoite: Visiokatu 4, 33720 Tampere

Vihreä Älyenergia Oy on suomalainen sähköyhtiö, joka on myynyt vihreää energiaa vuodesta 2015 lähtien.

Yhtiö on sitoutunut ekologiseen energiantuotantoon ja tarjoaa täysin fossiilivapaita sopimuksia.

He ovat panostaneet alusta asti ekologisimpaan tuntituotteeseen energian käytössä, mikä näkyy heidän fossiilivapaiden sopimustensa kautta​.

Yhtiö on kuvannut itsensä ekologiseksi ja innovatiiviseksi sähköyhtiöksi, joka on myynyt vihreää energiaa älykkäästi vuodesta 2015 lähtien. Yhtiön perustajilla on tausta Nokian matkapuhelimien insinööreinä, ja heillä on luontainen kiinnostus kehittää ja tarjota parhaita sekä ihmisläheisimpiä mobiilisovelluksia Suomen markkinoille.

6. Hehku Energia Oy

Sähköyhtiö Hehku Energia
 • Perustamisvuosi: 2010
 • Kotisivut: https://hehkuenergia.fi
 • Puhelinnumero: (09) 6898 8780
 • Osoite: Verkkosaarenkatu 5 00580 Helsinki

Hehku Energia on suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kuluttajille ja yrityksille Suomessa.

Yhtiö on perustettu vuonna 2010, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Hehku Energia on sitoutunut aurinkoenergian edistämiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen aurinkopaneeliratkaisuja. Yhtiön palveluihin kuuluvat energianeuvonta, opastus, asiakaspalvelu sekä sähkösopimukset.

Yhtiö on kasvanut vuosien varrella ja palvelee nykyään 30 000 asiakasta Suomessa, ja sillä on 16 työntekijää Helsingissä.

7. Väre Energia Oy

Sähköyhtiö Väre
 • Perustamisvuosi: 2018
 • Kotisivut: https://vare.fi/
 • Puhelinnumero: (03) 777 3131
 • Osoite: PL 1199, 70211 Kuopio

Väre Oy on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyjistä, ja sillä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomea. Yhtiön tavoitteena on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen tuottajana tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät asiakkaiden energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä mitattavasti​. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä ja sen palveluihin kuuluu sähkönmyynti ja sähkösopimukset, aurinkosähköpaketit ja aurinkovoimalat sekä sähköautojen latauspalvelut​.

Väreen palveluihin kuuluu myös Väppi-palvelu, joka on energiavalmentaja kulutuksen seurantaan, ja se auttaa asiakkaita pysymään ajan tasalla heidän energiankulutuksestaan.

Väre tarjoaa myös pörssisähköä, joka on säästäjän ja Väppi-optimoijan ykkösvalinta, ja auttaa asiakkaita ajoittamaan sähkönkulutuksensa vuorokauden edullisimmille tunneille. Väreen aurinkopaneelipalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankkia aurinkopaneelit ja pyytää tarjousta aurinkoenergiaratkaisuista.

Lisäksi yhtiö tarjoaa palveluja kaikenkokoisille yrityksille, mukaan lukien älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä pienyrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille​.

8. Helen Oy

Sähköyhtiö Helen
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.helen.fi/
 • Puhelinnumero: 09 6171
 • Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Yhtiö tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä. Se on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja sen historia kytkeytyy tiiviisti Helsingin kaupungin energiantuotantoon ja -jakeluun.

Helen on tunnettu pyrkimyksestään kohti kestävämpää ja ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Yhtiö on investoinut uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinko- ja tuulivoimaan, ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Helenillä on merkittävä rooli Helsingin alueen energiainfrastruktuurissa ja se on sitoutunut tarjoamaan luotettavia ja kestäviä energiapalveluita asiakkailleen.

9. Vattenfall Oy

Sähköyhtiö Vattenfall
 • Perustamisvuosi: 1909
 • Kotisivut: https://www.vattenfall.fi/
 • Puhelinnumero: (020) 710 2000 (mpm/pvm)
 • Osoite: Fredriksberg B, 4 krs, Konepajankuja 3

Vattenfall on ruotsalainen, valtion omistama energiayhtiö, ja se on yksi Euroopan suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista. Yhtiön nimi “Vattenfall” tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa “vesiputousta”. Yhtiö perustettiin vuonna 1909, ja sen alkuperäiset juuret ovat vesivoimassa.

Vuosien varrella Vattenfall on laajentanut toimintaansa ja investoinut useisiin eri energialähteisiin, kuten ydinvoimaan, hiileen, tuuleen ja aurinkoon. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä panostuksia uusiutuvaan energiaan ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään sekä edistämään kestävää energiantuotantoa.

Vattenfallilla on toimintaa monissa Euroopan maissa, ja se palvelee miljoonia asiakkaita sekä kotitalouksia että teollisuusasiakkaita.

10. Fortum Oyj

Sähköyhtiö Fortum

Fortum on suomalainen energiayhtiö, joka on perustettu vuonna 1998.

Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista sähkön ja lämmön tuottajista ja myyjistä. Yhtiö on laajentunut vuosien varrella myös muihin maihin, ja sillä on toimintaa useissa Euroopan maissa.

Fortumin toiminta kattaa monia energialähteitä, mukaan lukien vesivoima, ydinvoima, tuuli- ja aurinkovoima sekä kaasu.

Viime vuosina Fortum on tehnyt merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan, pyrkien vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja edistämään kestävää energiajärjestelmää.

Fortum on myös mukana sähköautojen latausverkostojen kehittämisessä sekä jätteenkäsittelyssä ja kierrätyksessä.

Lue myös

Miten säästää sähkölaskussa?

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sopimus sinulle?

Näin valitset sähkösopimuksen