Nodesk

Sähkösopimus Rivitaloon: Kilpailuta ja Löydä Edullisin

Rivitalossa asuvalle sähkösopimuksen valinta on tärkeä päätös, joka voi vaikuttaa merkittävästi talouteesi. Rivitalon ominaisuudet – kuten lämmitysmuoto ja usein oma sauna – määrittelevät sähkönkulutusta. Myös asukkaiden kulutustottumukset ovat suuressa roolissa. Sähkölaskusi voi kasvaa huomattavasti, jos et kiinnitä huomiota sähkösopimuksesi yksityiskohtiin.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten rivitaloasukkaat voivat löytää edullisimman sähkösopimuksen – oli kyse sitten pörssihintaisesta tai kiinteähintaisesta sopimuksesta. Opastamme, miten kilpailuttaa sähkösopimukset, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja säästää rahaa pitkällä tähtäimellä.

Juuri sinulle sopivimman sähkösopimuksen löydät kilpailuttamalla. Kilpailutusta varten tarvitset arvion sähkön kulutuksestasi. Tämä selviää parhaiten vanhoista sähkölaskuista, sähköyhtiösi asiakassivuilta tai mahdollisesta mobiilisovelluksesta. Aina oma kulutus ei kuitenkaan ole etukäteen tiedossa. Näin voi olla, jos olet vaikkapa muuttamassa uuteen asuntoon. Aina oma kulutus ei kuitenkaan ole tiedossa. Näin voi olla, jos olet vaikkapa muuttamassa uuteen asuntoon. Tällöin sinun tulee arvioida sähkönkulutuksesi (ohjeet alla).

Kun sinulla on arvio sähkön kulutuksestasi, voit tehdä kilpailutuksen helposti kehittämällämme ilmaisella työkalulla! Täytä työkaluun postinumerosi ja arvio vuotuisesta sähkönkulutuksesta, niin löydät useita vaihtoehtoja hinta-arvioineen. Näin voit valita juuri sinulle parhaimman sopimuksen.

Sopimuksen hinnan lisäksi kannattaa ehdottomasti huomioida muitakin seikkoja. Jatka lukemista, niin sinustakin tulee sähkösopimuksen valinnan asiantuntija!

Tärkeimpiä asioita, joita kannattaa huomioida sähkösopimusta valittaessa, ovat (lisätietoja näistä alempana):

Katsotaan kuitenkin ensin, miten voit arvioida sähkön kulutustasi:

Sähkön kulutuksen arviointi rivitalossa

Rivitalossa sähkön kulutus voi vaihdella todella paljon, riippuen etenkin asunnon koosta, asukkaiden lukumäärästä, ja lämmitystavasta. Arvioidessa rivitaloasunnon sähkön kulutusta kannattaa huomioida vähintään seuraavat seikat:

  • Rivitaloasunnon koko
  • Lämmitystapa
  • Asukkaiden lukumäärä
  • Käyttämäsi laitteet (esim. sähköauton lataus, veden lämmitys, kodinkoneet)

Rivitaloasunnoissa sähkönkulutuksen suurimmat tekijät ovat lämmitys (jos asunnossa on sähkölämmitys), veden lämmitys ja kylmälaitteet. Erityisesti sähkölämmitteisissä taloissa lämmitys voi muodostaa suurimman osan sähkönkulutuksesta. Veden lämmitys, kuten kuumavesivaraajat, on myös merkittävä energiankuluttaja. Kylmälaitteet, kuten jääkaapit ja pakastimet, ovat jatkuvasti käynnissä ja kuluttavat näin ollen tasaisesti energiaa. Valaistus on toinen tärkeä tekijä, ja sen osuus on merkittävä, vaikka energiatehokkaat valaistusratkaisut ovatkin yleistyneet. Sauna, jos sellainen rivitalossa on, voi niin ikään kuluttaa paljon sähköä, erityisesti jos sitä käytetään usein. Kodinelektroniikka ja ruoanvalmistusvälineet, kuten uunit ja liedet, vaikuttavat myös kokonaiskulutukseen, mutta niiden osuus on yleensä pienempi kuin lämmityksen ja veden lämmityksen.

Alla olevista taulukoista ja tiedoista voit pyrkiä arvioimaan kerrostaloasunnon sähkönkulutusta eri tilanteissa suurin piirtein:

Arvioita vuonna 2000 valmistuneen rivitalon sähkönkulutuksesta, joka sijaitsee keskisessä/itäisessä Suomessa asunnon koon, asukkaiden määrän ja lämmitystavan mukaan:

Asunnon koko ja henkilömääräArvio sähkölämmitykselläArvio kaukolämmölläArvio maalämmölläArvio ilmalämpöpumpullaArvio öljylämmityksellä
40 m², 1 asukasta 5300 kWh / vuosi1200 kWh / vuosi3200 kWh / vuosi4300 kWh / vuosi1200 kWh / vuosi
60 m², 2 asukasta 9200 kWh / vuosi2600 kWh / vuosi5500 kWh / vuosi7400 kWh / vuosi2600 kWh / vuosi
80 m², 3 asukasta12500 kWh / vuosi3600 kWh / vuosi7500 kWh / vuosi10000 kWh / vuosi3600 kWh / vuosi
100 m², 4 asukasta15700 kWh / vuosi4600 kWh / vuosi9400 kWh / vuosi12600 kWh / vuosi4600 kWh / vuosi
Arvioita vuonna 2000 valmistuneen rivitalon sähkönkulutuksesta, joka sijaitsee keskisessä/itäisessä Suomessa. Huom! Luvut ovat arvioita, ja esimerkiksi vanhemassa ja pohjoisemmassa sijaitsevan rivitalon kulutus saattaa olla huomattavasti suurempi. Tee tarkempi arvio täältä.

Onko sinulla sähkösauna? Jos kyllä, niin kuinka usein lämmität sen? Tästä taulukosta voit arvoida saunasi vuotuista sähkön kulutusta:

Kuinka usein lämmität saunan?Vuotuinen sähkön kulutus (arvio)
1 kerta / kuukausi100 kWh / vuosi
2 kertaa / kuukausi200 kWh / vuosi
1 kerta / viikko400 kWh / vuosi
2 kertaa / viikko800 kWh / vuosi
3 kertaa / viikko1200 kWh / vuosi

Onko sinulla takka, jota käytät lämmitykseen? Tästä taulukosta voit arvioida, paljonko sähköä säästät lämmittämällä takalla (Huom! Tämä arvio pätee vain sähkölämmityksen kanssa.)

Kuinka usein lämmität takan?Vuotuinen sähkönsäästö arvio
1 kerta / viikko720 kWh / vuosi
2 kertaa / viikko1440 kWh / vuosi
3 kertaa / viikko2160 kWh / vuosi
4 kertaa / viikko2880 kWh / vuosi
5 kertaa / viikko3600 kWh / vuosi
6 kertaa / viikko4320 kWh / vuosi
7 kertaa / viikko5040 kWh / vuosi

Sähköauton lataukseen tyhjästä täyteen sen sijaan voi kulua ~40 – 100 kWh. Jos siis vaikkapa lataat 100 kWh akulla varustellun sähköauton tyhjästä täyteen kerran viikossa, niin vuodessa siihen kuluu sähköä noin 5200 kWh, jolloin tästäkin muodostuu merkittävä osa sähkölaskuasi.

Mitä muita sähkölaitteita käytät? Esimerkiksi monen tunnin päivittäinen pelailu pelitietokoneella voi imaista yllättävän paljonkin sähköä. Muiden kodinkoneiden vaikutusta voit arvioida vaikkapa seuraavia artikkeleitamme lukemalla:

Nyt sinulla pitäisi olla vähintään jonkinlainen idea siitä, paljonko sähköä kulututat. Katsotaan seuraavaksi, miten sähkösopimuksia kannattaa vertailla:

Rivitalon Sähkösopimusten Vertailu

Kun valitset sähkösopimusta rivitaloosi, on tärkeää vertailla eri sähköyhtiöiden tarjoamien sopimusten hintoja ja ehtoja. Mieti, olisiko sinulle sopivampi vaihtoehto kiinteähintainen sähkösopimus, joka tarjoaa ennustettavuutta, vai muuttuvahintainen sopimus, joka voi hyödyntää markkinahintojen vaihteluita. Päätä myös, haluatko sitoutua määräaikaiseen sopimukseen, joka voi tarjota vakauden tunteen, vai suosetko toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta, joka tarjoaa enemmän joustavuutta. Nykyään monet ovat myös yhä tietoisempia ympäristövaikutuksista, joten kannattaa tutkia sähköyhtiöiden tarjontaa uusiutuvan energian osalta, mikäli ekologisuus on sinulle tärkeää.

Sähkön hinta

Sähkön on merkittävä kustannus ja vaikuttaa olennaisesti rivitaloasukkaan talouteen. Jos rivitalossa on sähkölämmitys, sähköä kuluu todennäköisesti paljon, jolloin kilowattitunnin hinta vaikuttaa suuresti kokonaiskustannuksiin, kun taas sähkösopimuksen perusmaksu on pienemmässä roolissa. Jos taas lämmitys hoituu vaikka kaukolämmöllä, on kilowattitunnin hinta pienemmässä roolissa, ja perusmaksuun kannattaa kiinnittää tarkempaa huomiota. Tästä syystä on tärkeää, että valitset sähkösopimuksen, joka tarjoaa kilpailukykyisen hinnan energiankulutuksellesi.

Sähkösopimusta valittaessa kannattaa tehdä perusteellinen hintavertailu. Energiayhtiöiden tarjoamien sopimusten hinnat ilmoitetaan yleensä senteissä per kilowattitunti. Vaikka hintojen välillä saattaa olla vain pieniä eroja, ne voivat pitkällä aikavälillä merkitä huomattavia säästöjä, erityisesti suuremman sähkönkulutuksen tapauksessa.

Muista, ettei sähkösopimuksen kilowattituntikohtainen hinta ja sähkösopimuksen perusmaksu ole ainoat kustannukset. Lisäksi maksat sähkönsiirrosta, josta vastaa alueellinen sähköverkkoyhtiö, jonka asettamaa siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. Lisäksi sähkölaskuun lisätään sähkövero. Nämä tekijät tulee ottaa huomioon kokonaiskustannuksia arvioitaessa.

Valinnanvaraa on paljon, sillä sähkösopimuksia on tarjolla useilla eri hinnoittelumalleilla, kuten kiinteällä kilowattituntihinnalla, pörssisähköllä, aikasähköllä, ja kausisähköllä. Jotkin yhtiöt tarjoavat myös hinnoittelumalleja, jotka yhdistävät pörssisähkön ja kiinteähintaisen sopimuksen elementtejä. Onkin tärkeää ymmärtää eri sopimustyypit, jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Myös sähkön tuotannon ekologisuus kannattaa huomioida. Fossiilisilla, uusiutumattomilla energialähteillä tuotettu sähkö on tyypillisesti halvempaa. Nykyään on kuitenkin myös mahdollista ostaa uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua ympäristöystävällistä sähköä, mutta siitä joutuu pulittamaan hieman enemmän.

Sähkösopimuksen perusmaksu

Sähkösopimuksen perusmaksu on kuukausittain maksettava kiinteä kustannus, joka lisätään sähkölaskuusi kulutuksen mukaisen hinnan päälle. Sen merkitys kokonaiskustannuksissa riippuu kulutuksestasi.

Suurella kulutuksella, jos esim. rivitalosi lämpiää sähköllä, persusmaksun osuus laskun kokonaissummasta on yleensä pieni. Tällöin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota kilowattituntikohtaiseen hintaan. Käänteisesti pienellä kulutuksella, jos taloasi lämmittää vaikkapa kaukolämpö, perusmaksun osuus sähkölaskusta voi olla merkittävä. Tällöin siihen kannattaa kiinnittää tarkemmin huomiota.

Kannattaa siis vertailla sekä kilowattituntikohtaista hintaa että perusmaksua. Pidä samalla mielessä oma sähkön kulutus ja se miten se vaikutta näiden hintojen suhteeseen sähkölaskullasi.

Tarjolla on myös sähkösopimuksia, joissa ei ole perusmaksua lainkaan, tai perusmaksu on hyvin pieni. Tarkasta näissä tapauksissa tarkasti sopimusehdot ja sopimuksen voimassaoloaika. Vähän sähköä kuluttaville tällainen sopimus voi olla kannattava.

Sähkönsiirto ja sähkövero

Sähkönsiirrosta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon. Sähkön siirron hintaa ei voi kilpailuttaa, vaan tämä paikallinen verkkoyhtiö asettaa sähkön siirrolle kiinteän hinnan. Myös pakollinen sähkövero laskutetaan siirtohinnan yhteydessä.

Energiavirasto kuitenkin valvoo verkkoyhtiöiden sähkönsiirron hinnoittelua, mikä pitää hinnan kohtuullisena.

Sähkösopimuksen Tyyppi

Valittaessa sähkösopimusta rivitaloasuntoon, on tärkeää ottaa huomioon erilaiset sopimustyypit, jotka tarjoavat vaihtelevia hinnoittelumalleja ja erilaista joustavuutta. Tämän valinnan keskiössä ovat henkilökohtainen sähkönkulutus ja tarve hinnan vakaudelle. Sopimustyyppien ymmärtäminen auttaa valitsemaan omiin tarpeisiin sopivan sähkösopimuksen.

Eri sähkösopimustyypit:

  1. Määräaikainen sähkösopimus: Tässä sopimuksessa hinta pysyy samana sovitun ajanjakson ajan, tarjoten hinnan vakautta.
  2. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus: Joustava sopimus, jonka hinta voi muuttua markkinatilanteen mukaan.
  3. Pörssisähkö: Sähkön hinta määräytyy pörssin tuntihinnan perusteella ja vaihtelee markkinatilanteen mukaan.
  4. Aikasähkö: Sähkölle tarjotaan edullisempi hinta tiettyinä, yleensä yöaikaisina, tunteina.
  5. Kausisähkö: Sähkön hinnat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, usein korkeampi hinta talvikuukausina.
  6. Pakettisähkö: Tässä sopimuksessa asiakas ostaa ennalta määrätyn määrän sähköä kiinteään hintaan.

Valittaessa sähkösopimusta on tärkeää pohtia omaa sähkönkulutusta ja kuinka tärkeää hintavakaus on. Joissakin sopimuksissa, kuten pörssisähkössä, voi olla potentiaalia säästöihin pidemmällä aikavälillä, mutta hinnat voivat vaihdella lyhyemmällä aikajänteellä. Vastaavasti määräaikaiset sopimukset tai pakettisopimukset tarjoavat enemmän ennakoitavuutta, mutta joskus niissä voi olla korkeampi hinta verrattuna markkinahintoihin. Rivitaloasukkaan kannattaa valita sähkösopimus, joka parhaiten vastaa heidän tarpeitaan ja kulutustottumuksiaan.

Määräaikainen sähkösopimus

Rivitaloasunnoissa määräaikainen sähkösopimus on suosittu vaihtoehto, sillä se tarjoaa kiinteän hinnan kilowattitunnilta koko sopimuskauden ajalle. Tällainen sopimus kestää tyypillisesti 12–24 kuukautta ja takaa, että sähkön hinta pysyy muuttumattomana sopimuskauden ajan. Tämän sopimustyypin suurin etu on sen ennustettavuus: asukkaat voivat laskea tarkasti, paljonko sähköstä tulee maksamaan koko sopimuksen ajan. Tämä on hyödyllistä erityisesti aikoina, kun sähkön markkinahinta heilahtelee, tai jos asukasta ei kiinnosta sähkön hintojen seuranta.

Määräaikaisen sopimuksen haittapuolena on kuitenkin sen jäykkyys. Sopimusta ei voi muuttaa tai irtisanoa ennen määräaikaa ilman seuraamuksia, vaikka markkinoille ilmestyisi edullisempia tarjouksia. Lisäksi sopimuksen päätyttyä on olennaista olla aktiivinen ja kilpailuttaa uusi sopimus ajoissa, jottei vanha sopimus muutu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi, mikä saattaa nostaa sähkön hintaa. Siitä huolimatta, määräaikainen sopimus voi olla huolettomampi valinta, sillä sen aikana sähkön hinta ei muutu, mikä sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat vakautta ja varmuutta sähkölaskunsa suuruuteen rivitaloasumisessa.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa rivitaloasujille joustavuuden ja helppouden etuja sähkösopimuksen hallinnassa. Sen keskeinen etu on lyhyt, vain 14 päivän irtisanomisaika, joka tekee sopimuksesta erityisen käyttäjäystävällisen. Tämä ominaisuus mahdollistaa sähkösopimuksen nopean vaihdon, jos markkinoilla ilmaantuu houkuttelevampia tarjouksia. Sopimuksen helppo kilpailutettavuus tekee siitä suositun vaihtoehdon monille rivitaloasukkaille.

Toisaalta tämän sopimustyypin haittapuolena on hinnan epävakaus; sähköyhtiö voi säätää hintojaan kuukauden varoitusajan puitteissa. Tämän seurauksena toistaiseksi voimassa oleva sopimus vaatii sähkön hintojen aktiivista seurantaa. Se mahdollistaa nopeat reaktiot hintamuutoksiin, mutta tuo mukanaan myös epävarmuuden elementin. Tämä voi vaatia rivitaloasujilta säännöllistä markkinatilanteen tarkkailua ja valmiutta sopimuksen vaihtoon, jos se on tarpeen.

Pörssisähkö

Pörssisähkösopimus on myös rivitaloasumiseen sopiva vaihtoehto, jossa sähkön hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin tunneittain vaihtelevan spot-hinnan mukaan, ja tähän lisätään sähköyhtiön oma marginaali. Tämäntyyppinen sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, mikä tarjoaa joustavuutta ilman määräaikaisuutta.

Pörssisähkön hinta voi heitellä merkittävästi, varsinkin talven kylminä kuukausina, jolloin hinnat voivat kohota. Toisaalta, matalien hintojen aikana kuluttajat voivat hyötyä edullisesta sähköstä, erityisesti jos he pystyvät sopeuttamaan kulutustaan niihin aikoihin, kun hinta on alhaisimmillaan. Tämä vaatii aktiivista markkinahintojen seuraamista ja kulutuksen ajoittamista edullisimmille tunneille.

Valittaessa pörssisähkösopimusta rivitaloon, on tärkeää kiinnittää huomiota kWh-hinnan marginaaliin ja mahdolliseen perusmaksuun. Vaikka pörssisähkön keskimääräinen hinta voi olla kilpailukykyinen, hintojen vaihtelu tekee tämän sopimustyypin erityisen soveltuvaksi niille, jotka ovat valmiita seuraamaan hintoja aktiivisesti ja hyödyntämään tunneittaisia hinnanmuutoksia. Spot-hintojen tarkkailu sähköpörssin kautta voi auttaa kuluttajia optimoimaan sähkönkulutustaan ja mahdollisesti saavuttamaan säästöjä sähkölaskuissa.

Aikasähkö

Aikasähkö on hinnoittelumalli, joka sopii hyvin rivitaloasumiseen. Tässä mallissa sähkön hinnat vaihtelevat päivän mittaan: ne ovat alhaisimmillaan yöaikaan, kello 22–7, kun taas päiväsaikaan sähkö on kalliimpaa. Tämä antaa rivitaloasukkaille mahdollisuuden suunnitella sähkönkäyttöä kustannustehokkaasti. Esimerkiksi lämminvesivaraajaa kannattaa pitää päällä yöaikaan. Myös kodinkoneiden, kuten pyykinpesukoneen tai astianpesukoneen käyttäminen yöaikaan on taloudellisesti fiksua.

Valittaessa aikasähkösopimusta rivitaloon, on hyvä vertailla eri aikavälien hinnat ja arvioida, mikä sopimus tarjoaa parhaat säästöt oman kulutustottumuksen mukaan. Aktiivinen kulutuksen suunnittelu ja sähkölaitteiden käyttö edullisimmilla tunneilla voi johtaa huomattaviin säästöihin sähkölaskussa, varsinkin rivitaloissa, joissa sähkönkulutus voi olla merkittävää. Tämä sopimustyyppi on erityisen hyödyllinen niille, jotka pystyvät joustamaan sähkönkäytössään ja hyödyntämään edullisemmat sähkön hinnat yöaikaan.

Kausisähkö

Kausisähkö, joka tunnetaan myös nimellä vuodenaikasähkö, on hinnoittelumalli, joka soveltuu myös rivitaloasumiseen. Tässä mallissa sähkön hinta vaihtelee vuodenajan mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että talviaikaan, eli 1. marraskuuta – 31. maaliskuuta, sähkö on kalliimpaa kuin muulloin vuodesta. Kausisähkösopimus voi tarjota säästöjä niille, jotka kykenevät sopeuttamaan sähkönkulutustaan vuodenaikojen mukaan, ja näin hyödyntämään edullisemmat hinnat kevät- ja kesäkuukausina.

Pakettisähkö

Pakettisähkö on sopimustyyppi, jossa kiinteään kuukausihintaan sisältyy ennalta määrätty määrä sähköä. Jos tämä määritelty sähkönkulutus ylitetään, ylimenevästä kulutuksesta veloitetaan erillinen hinta. Tämä sopimustyyppi sopii erinomaisesti niille rivitaloasukkaille, joiden sähkönkulutus on vakio eikä vaihtele paljon kuukausittain. Pakettisopimus tuo ennakoitavuutta sähkölaskuihin, sillä kuukausittainen lasku pysyy samana, kunhan kulutus pysyy paketin rajoissa.

Toisaalta pakettisähkösopimus ei ole ihanteellinen niille, joiden sähkönkulutus vaihtelee merkittävästi vuodenaikojen mukaan, kuten sähkölämmitystä käyttäville. Jos kulutus pysyy alle paketin määrittelemän rajan, käyttämättömästä sähköstä ei saa hyvitystä. Lisäksi, jos kulutusraja ylittyy, ylimenevästä kulutuksesta joudutaan maksamaan lisähintaa. Rivitaloasukkaan kannattaa siis huolellisesti vertailla pakettisähkösopimusten hintoja ja ehtoja suhteessa omaan sähkönkulutukseen, jotta sopimus vastaa parhaiten heidän tarpeitaan ja elämäntyyliään.

Sähkön tuotantotapa

Sähkön tuotantotapa vaikuttaa merkittävästi ympäristöön ja sähkön hintaan. Ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona on uusiutuva energia, jota kutsutaan myös vihreäksi tai ympäristösähköksi. Tämä energia tuotetaan hyödyntäen päästöttömiä lähteitä, kuten aurinkovoimaa, tuulivoimaa, maalämpöä, vesivoimaa ja biokaasusta. Nämä lähteet eivät tuota hiilidioksidipäästöjä.

Toisaalta ydinvoima on myös hiilidioksiditon ja fossiilivapaa energiamuoto, mutta se ei ole uusiutuva. Ydinvoiman käyttö herättää paljon keskustelua ja mielipiteet sen hyödyistä vaihtelevat.

Kuluttajat voivat valita sähkösopimuksessaan, haluavatko he käyttää uusiutuvista vai uusiutumattomista lähteistä tuotettua sähköä. Fossiiliset polttoaineet, kuten öljy, maakaasu ja kivihiili, ovat uusiutumattomia ja ympäristöä kuormittavia, mutta usein edullisempia energiamuotoja.

Monet sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden valita ekologisemman uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön. Tällaiset sopimukset ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta edistävät fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä sähköntuotannossa.

Aurinkopaneelit Rivitaloon?

Rivitalon katolle tai pihalle saattaa joissain tapauksissa olla mahdollista hankkia aurinkopaneeleita. Aurinkopaneelien asentaminen voi olla hyödyllinen keino tuottaa osa asunnon tarvitsemasta sähköstä itse. Tämä voi tarjota säästöjä sähkölaskuissa ja on samalla ympäristöystävällinen valinta. Aurinkopaneeleilla rivitaloasukkaat voivat vähentää riippuvuuttaan julkisesta sähköverkosta, mikä on paitsi taloudellisesti myös ekologisesti kannattavaa.

On kuitenkin otettava huomioon, että talviaikaan aurinkopaneelien tuotto voi laskea johtuen lyhyemmistä päivistä, vähäisemmästä auringonvalosta ja mahdollisesta lumipeitteestä paneeleissa.

Rivitalon sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa:

Meidän kauttamme voit löytää rivitaloasuntoosi sähkösopimuksen, joka on joko taloudellisesti edullisempi tai ympäristön kannalta kestävämpi kuin nykyinen sopimuksesi. Sähkösopimusten kilpailuttaminen on tehokas ja helppo keino etsiä markkinoilta vaihtoehto, joka sopii paremmin tarpeisiisi! Vertailemalla eri sopimuksia voit saavuttaa mukavia säästöjä!

Kilpailuttamalla edullisin sähkösopimus rivitaloon:

Sähkösopimuksen kilpailutus kannattaa aina. Hintojen vaihtelu voi olla huomattavaa, mikä tarjoaa mahdollisuuden huomattaviin säästöihin. Sähkön markkinahinta määräytyy useiden tekijöiden, kuten tuotantokustannusten ja yleisen hintatason perusteella. Näiden muuttujien vuoksi sähkösopimusten hinnat vaihtelevat usein, mikä tekee sopimusten väliset hintaerot joskus erittäin suuriksi.

Sähkön kilpailuttaminen työkalullamme on helppoa ja vaivatonta. Kilpailutusprosessi alkaa oman sähkönkulutuksen selvittämisellä, joko vanhoista laskuista, käyttämällä laskuria tai muulla tavoin arvioimalla. Sen jälkeen voit vertailla eri sähkösopimusten kWh-hintoja, perusmaksuja ja sopimustyyppejä syöttämällä tiedot työkaluun. Tämän jälkeen voit valita sopivimman tarjouksen ja siirtyä sähköyhtiön sivuille tekemään sopimusta.

Kilpailutuksessa tarvitset postinumeron ja arvion kulutuksestasi. Jos et tiedä kulutustasi, arvioi se laskurilla tai tämän artikkelin alun ohjeiden mukaisesti. Näiden tietojen avulla löydät itsellesi parhaan ja tarkimman tarjouksen, ja voit helposti vertailla eri sopimuksia. Edullisin sähkösopimus rivitaloon on vain muutaman askeleen päässä!

Kilpailutus on riskitöntä ja vaivatonta

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ja tarjousten pyytäminen on riskitön tapa etsiä säästöjä sähkölaskuun, sillä se ei sido sinua vielä mihinkään sopimukseen. Kilpailuttamisen kautta löydettyäsi sopivan tarjouksen, voit tehdä sopimuksen valitsemasi yhtiön kanssa heidän verkkosivuillaan. Sopimuksen tekemiseen tarvitset nimesi, yhteystietosi ja sosiaaliturvatunnuksesi. Lisäksi valitset sopimuksen alkamispäivän, joka lain mukaan voi olla aikaisintaan 14 vuorokautta sopimuksen tekemisestä.

Jos sinulla on jo voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus, uusi sopimus voi alkaa vasta nykyisen sopimuksen päättymisen jälkeen. Voit kuitenkin tehdä uuden sopimuksen etukäteen, jolloin se aktivoituu automaattisesti edellisen päätyttyä. Sähkön toimitus jatkuu keskeytyksettä sopimusten vaihtumisen aikana.

Kun uusi sopimus on tehty, se toimitetaan sinulle sähköpostitse. On tärkeää tarkistaa sopimus huolellisesti ja säilyttää tarjous myöhempää tarkastelua ja vertailua varten.