Nodesk

Elisa Kirja Kokemuksia, Tietoa, sekä Ohjeet

Tästä taas voit siirtyä suoraan Elisa Kirjan sivuille tilaamaan palvelua.

Elisa Kirja pähkinänkuoressa

Elisa Kirjan myyntivaltteihin lukeutuu mm. todella laaja valikoima suomenkielistä e- ja äänikirjallisuutta. Palvelu on myös monista muista suomenkielistä kirjallisuutta tarjoavista äänikirjapalveluista poiketen täysin kotimainen.

Hinnoittelumalleja on kahdenlaisia. Kuukausimaksulla voit kuunnella Elisa Kirjan kattavaa valikoimaa tietyn määrän kuukaudessa.

Kuukausimaksupaketit ovat seuraavanlaiset:

 • Elisa Kirja Mini:llä voit kuunnella 20 tuntia kuukaudessa hintaan 9,99 €/kk.
 • Elisa Kirja Premium sen sijaan tarjoaa hulppeat 110 tuntia kuuntelua kuukaudesssa. Tämä lysti kustantaa 16,99 €/kk.

Toisaalta Elisa Kirja tarjoaa myös perinteisemmän hinnoittelumallin, nimittäin mahdollisuuden ostaa kirjoja. Tällöin voit siis kuunnella tai lukea näitä kirjoja aina kun itse haluat. Mainittakoon myös, että ostettaessa Elisa Kirjassa on tarjolla kirjoja, joita ei ole mahdollista kuunnella missään kuukausimaksullisessa äänikirjapalvelussa.

Elisa Kirja tarjoaa myös 14 päivän ilmaista kokeilua! Se sisältää 20 tuntia kuuntelua. Jos siis Elisa Kirja -äänikirjapalvelu kiinnostaa sinua, voit kokeilla sitä täysin riskittömästi! Muista kuitenkin peruuttaa tilaus, jos et halua jatkaa palvelun käyttöä.

Omia kokemuksia

Elisa Kirjan käyttöönotto on suoraviivaista, nopeaa, helppoa ja intuitiivista. Tilin luonti onnistuu kätevästi Elisa Kirjan nettisivuilta, jossa täytyy samalla syöttää maksutiedot ilmaisen kokeilun aktivoinniksi. Korttimaksu on kirjoitushetkellä ainoa maksuvaihtoehto (joskaan siis mitään maksua ilmaisen kokeilun aikana ei peritä). Tiliä luodessa valittu tilaus jatkuu automaattisesti ilmaisen kokeilun päätyttyä. Se siis täytyy muistaa perua, jos et halua jatkaa tilausta.

Ilmainen kokeilu on erinomainen tapa testata Elisa Kirjaa täysin riskittömästi! Näin pääset maksutta sukeltamaan äänikirjojen kiehtovaan maailmaan!

Kun tili on luotu, voit ladata laitteellesi Elisa Kirja -sovelluksen, kirjautua sisään, ja aloittaa äänikirjojen kuuntelemisen.

Sovelluken käyttö ja kirjojen kuuntelu on helppoa. Valikoima -välilehdeltä voit löytää kirjoja esimerkiksi kategorioiden taikka suositusten perusteella. Jos taas sinulla on jokin tietty kirja, kirjasarja, tai kirjailija mielessä, niin löydät ne helposti myös “Valikoima” -välilehdeltä löytyvällä haku ominaisuudella.

Elisa Kirjan hinnoittelu

Kuten jo ylempänä mainitsin, hinnoittelumalleja on kaksi erilaista. Voit joko hankkia kuukausimaksullisen tilauksen, taikka ostaa kirjoja omaksi. Kuukausimaksumalleja on kaksi erilaista:

 • Elisa Kirja Mini tarjoaa 20 tuntia kuuntelua kuukaudessa kuukausihintaan 9,99 €.
 • Elisa Kirja Premium:illa kuuntelet jopa 110 tuntia kuukaudessa hintaan 16,99 €/kk.

Elisa Kirjasta voit kuitenkin myös useimmista muista äänikirjapalveluista poiketen ostaa kirjoja omaksi. Ostettavaksi on tarjolla jopa kirjoja, joita ei kuukausimaksullisista palveluista löydy.

Elisa Kirjan Valikoima – Suomenkielistä kirjallisuutta monipuolisesti

Elisa Kirjan valikoima on kattava. Kuukausimaksullisestaa ääni- ja e-kirjapalvelusta löydät valtavan valikoiman kirjoja suomen kielellä. Tämä sisältää odotetuimmat uutuudet, keskustelua herättävät hitit ja unohtamattomat klassikot. Tämä jo valmiiksi kattava valikoima myös laajenee jatkuvasti. Uutuuksia saapuu jopa päivittäin!

Elisa Kirjan valikoimassa on myös jonkin verran ruotsin- ja englanninkielisisä e- ja äänikirjoja, sekä podcasteja. Jos kuitenkin etsit pääasiassa muun kuin suomenkielistä kirjallisuutta, suosittelen harkitsemaan muita äänikirjapalveluita, sillä monissa on huomattavasti kattavampi valikoima muilla kielillä.

Kuten jo aiemmin mainitsin, Elisa Kirjasta voit myös ostaa kirjoja omaksi. Joitakin ostettavissa olevia e- ja äänikirjoja kirjoja ei ole tarjolla missään kuukausimaksullisessa palvelussa, joten tämä entisestään laajentaa Elisa Kirjan valikoimaa. Omaksi ostettuja kirjoja voi kuunnella niin paljon kuin haluaa, milloin haluaa, ilman kuukausimaksuja.

Elisa Kirjan e- ja ännikirjavalikoima jaetaan seuraaviin kategorioihin:

 • Dekkarit ja jännitys
 • Romantiikka
 • Romaanit
 • Tieto
 • Elämänkerrat
 • True Crime
 • Hyvinvointi
 • Historia
 • Musiikki
 • Huumori
 • Scifi ja Fantasia
 • Harlequin
 • Podcastit
 • Klassikot
 • Lapsille
 • Nuorille
 • Oppikirjat
 • Omakustanteet
 • English
 • Svenska

Lapset ja perheet

Elisa Kirja tarjoaa kattavan valikoiman lastenkirjallisuutta, joten siinä mielessä se soveltuu hyvin lapsille. Elisa Kirjassa ei kuitenkaan kirjoitushetkellä ole erityistä lapsiprofiilia, joka mahdollistaisi lapsille soveltumattoman sisällön pois sulkemisen. Tällaisia ominaisuuksia löytyy useista muista äänikirjasovelluksista.

Elisa Kirjalla ei myöskään ole erityisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat perheen sisäistä käyttöä. Samaa tiliä voi kuitenkin ilmeisesti käyttää useammalla laitteella ja siten jakaa tilauksen, mutta esimerkiksi Nextory tarjoaa erillisä profiileita perheenjäsenille samalla tilauksella, Storytel tarjoaa Perhepakettia ja BookBeat tarjoaa lisäprofiileja alennettuun hintaan. Jos siis etsit perheelle hyvin soveltuvaa äänikirjapalvelua, niin Elisa Kirja ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Käyttöönotto ja ilmaisen kokeilun aktivointi

Elisa Kirjan käytön aloitus on yksinkertaista:

Suunnataan siis ensin Elisa Kirjan kuukausitilaus nettisivuille. Valitse tältä sivulta sinulle sopiva tilaus. Seuraavaksi siirryt luomaan käyttäjää ja syöttämään tietoja:

Kun olet syöttänyt tarvittavat tiedot ja luonut käyttäjän, voit siirtyä mobiililaitteellesi lataamaan sovelluksen. Mene siis Google Play kauppaan (Android), tai App Storeen (iPhone) ja hae “Elisa Kirja” ja valitse oikea sovellus. Avaa seuraavaksi sovellus ja kirjaudu sisään aiemmin luomillasi tunnuksilla. Näin sinun pitäisi päätyä a.o. kuvan oikean puoleisen näkymän kaltaiseen näkymään:

Nyt voitkin jo aloittaa sovelluksen käyttämisen sekä kirjojen kuuntelun ja lukemisen. Kirjoja löydät “Valikoima” välilehdeltä. Valitsemalla sen, ja sieltä jonkin kiinnostavan kirjan, pääset katsomaan kirjan tietoja ja lukijoiden / kuuntelijoiden arvioita. Täppäämällä “Kuuntele” pääset kuuntelunäkymään ja voit aloittaa kirjan kuuntelun.

Katsellaan seuraavaksi tarkemmin Elisa Kirjan ominaisuuksia:

Elisa Kirjan ominaisuuksia:

Elisa Kirjasta löydät käytännössä kaikki olennaiset ominaisuudet joita äänikirjasovellus tarvitsee. Lisäksi tarjolla on muitakin nice-to-have ominaisuuksia.

Yhtenä huomiona mainitsen, että Elisa Kirjan kirjasuositukset “Valikoima” -välilehdellä näyttävät toimivan hieman eri tavalla, kuin useissa muissa äänikirjasovelluksissa. Elisa Kirja ei tarjoa personoituja suosituksia omien preferenssien tai kuunteluhistorian perusteella, vaan sen sijaan suositukset perustuvat uutuuksiin, klassikoihin, sekä suosittuihin kirjoihin.

Aloitetaan tarkastelemalla kuuntelunäkymän ominaisuuksia:

Kuuntelunäkymän ominaisuudet

Merkkasin eri ominaisuudet ja nappulat kuuntelunäkymään punaisin suorakulmioin ja numeroin:

 1. Takaisin (Tästä voit palata edelliseen ruutuun)
 2. Uniajastin
 3. Toistonopeus / Kuuntelunopeus
 4. Sisällysluettelo
 5. Kirjanmerkki
 6. Kappale eteen / taakse
 7. Kelaa + / – 30 s
 8. Pause / Play
 9. Aikajana

Monet näistä ominaisuuksista lienevät itsestäänselviä, mutta vilkaistaan kuitenkin miten jotkin niistä toimivat:

Uniajastin

Uniajastin on useista äänikirjasovelluksista löytyvä ominaisuus, jonka avulla voit halutessasi nukahtaa kirjaa kuunnellen. Uniajastinta voit käyttää yltä löytyvän kuvan kuuntelunäkymään merkatun nappulan 2. kautta.

Kun asetat uniajastimen, niin kirjan toisto pysähtyy automaattisesti ajan päätyttyä. Ideana on, että voit asettaa ajastimen, käydä nukkumaan, ja nukahdettuasi kirjan toisto päättyy pian automaattisesti.

Toistonopeus / Kuuntelunopeus

Tästä yllä olevan kuvan kuuntelunäkymään numerolla 3. merkitystä nappulasta voit säätää äänikirjan toistonopeutta. Elisa Kirjassa voit valita toistonopeuden väliltä 0.5x – 2x.

Sisällysluettelo

Sisällysluetteloon pääset käsiksi yllä olevan kuvan kuuntelunäkymään merkatusta nappulasta numero 4. Samasta paikasta löydät myös kirjanmerkit, jos olet niitä jo lisännyt.

Lisää kirjanmerkki

Kirjanmerkin lisäys onnistuu täppäämällä yllä olevan kuvan kuuntelunäkymään merkittyä nappulaa numero 5. Kirjanmerkki lisätään siihen kohtaan, missä olet kirjan aikajanalla. Elisa Kirjassa kirjanmerkkeihin ei voi lisätä tekstikuvauksia. Lisäämäsi kirjanmerkit löytyvät sisällysluettelosta.

Lataa offline tilaan

Elisa Kirja tarjoaa mahdollisuuden ladata kirjoja laitteelle, jolloin voit kuunnella niitä offline tilassa. Tämä on hyödyllistä, jos haluat kuunnella äänikirjoja vaikkapa lentokoneessa.

Täppää kuuntelunäkymästä “Takaisin” -nappulaa (1.). Tällöin pääset katselemaan kirjan tietoja. Oikealla ylhäällä on nappula, jossa on kolme pientä ympyrää suuren ympyrän sisällä. Tämän nappulan kautta voit mm. ladata kirjan laitteelle. Kun täppäät sitä, näet kun lataus alkaa ja kuinka pitkälle se on edistynyt. Kun kirja on ladattu, “Kuuntele” -napin alla olevista napeista oikeanpuoleinen muuttuu vihreäksi ja kertoo, että kirja on ladattu offline tilassa kuunnneltavaksi.

Alapalkin vaihtoehdot

Kun et ole kuuntelunäkymässä tai katsomassa kirjan tietoja, näet sovelluksen alalaidassa alapalkin. Sieltä löytyy muutamia hyödyllisiä nappuloita.

Keskimmäisestä nappulasta voit hypätä suoraan jatkamaan viimeisintä kuuntelemaasi kirjaa.

Katsotaanpa muitakin alapalkin vaihtoehtoja:

Koti

Kotinäkymästä näet keskeneräiset kirjasi, sekä uutisia:

Oma hylly

Omasta hyllystä näet myös keskeneräiset kirjasi. Lisäksi näet kirjat, jotka olet ladannut offline tilassa kuunneltaviksi, kirjahyllyyn lisäämäsi kirjat, sekä luetut kirjat:

Valikoima ja Haku

Valikoima näkymä lienee alapalkin vaihtoehdoista hyödyllisin. Täöltä välilehdeltä löydät mm. kirjasuosituksia tai voit selata kirjoja kategorioiden mukaan.

Tältä välilehdeltä löydät myös haun, jonka avulla voit etsiä kirjoja, kirjasarjoja, tai vaikka kirjailijoita vapaasanahaulla:

Lisää

Tämä on alapalkin viimeinen vaihtoehto. Täältä löydät omia tietoja oman tilauksen asetuksia, asiakaspalvelua, voit antaa palautetta, löydät tietoa ja voit säätää asetuksia yksityisyydestä ja viestinnästä, sekä kirjautua ulos: